Ke 30.01.2008 @ 16:27admin

Anna palautetta TV-oppaan uudesta versiosta

Olemme tehneet palautteidenne pohjalta ensimmäisiä muutoksia TV-oppaaseen.

  • Valitse kanavat -valikon kautta voit nyt itse valita, mitkä kanavat haluat ohjelmaoppaassa nähdä. Esioletuksena ovat katsotuimmat kanavat YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen ja SubTV.
  • Ohjelmien katselu aihealueittain (Uutiset, ajankohtais, fakta, urheilu jne.) ei ole enää vetovalikossa, vaan aukikirjoitettuna sivun yläreunassa.

Testaamme parhaillaan oppaan toimivuutta, ja otamme mielellään vastaan tiedot mahdollisista ongelmista!
 
> Testaa TV-opasta

19 kommenttia

Onko tosiaan niin, että kerralla voi valita vain 5 kanavaa? Ei riitä, pitää nähdä melkein koko paletti (7 kanavaa) kerrallaan. Tässä vanha ohjelmaopas pesee uuden vielä mennen tullen.
Oletuspaletti - 5 katsotuinta kanavaa - on ylen sivustolla mielestäni outo. Kyllä Ylen pitäisi tarjota ensisijaisesti omat kanavansa ja vasta sitten muita. Ei ole ihme, jos Teema ja FST5 eivät kerää katsojia, kun Yle itsekään ei nosta niitä esille. Kutsuisin tätä huonoksi markkinoinniksi.

Vaikuttaa siltä, että radio-opaalla ei pysty katsomaan seuraavien päivien ohjelmatietoja. Vaikka valitsee muun päivän, niin ohjelmakartta pysyy ennallaan.

Minne unohtui nuorten ampumahiihdon tujlokset. Nuorten menestyksen (4. sija) esiin tuominen kannustaisi nuoria parempiin tuloksiin.

Hyvä, että kanavat saa nyt valita itse! Kiitos!

Mutta kännykällä siirryn edelleen vanhaan kunnon classiciin. Matkalla töistä kotiin katson bussissa ja junassa usein ohjelmatietoja. Uusi tv-opas ei kuitenkaan skaalaudu kännykän näytölle ja välillä joutuu eksyksiin tyhjille valkoisille alueille. Classic pakkautuu näytön kokoon ja haluamiinsa kohtiin voi zoomata. Myös ohjelman tarkemmat tiedot avautuvat yhdellä klikkauksella. Uudessa oppaassa joutuu säätämään enemmän ja lisätietoa ainakin ylen tv-ohjelmista on uudessa tv-oppaassa vähemmän kuin vanhassa. Varsinkin elokuvista haluan aina enemmän tietoa kuin vain pari riviä.

Tietokoneen näytöllä uusi opas toki näyttää hyvältä, mutta ohjelmasta on siis vähemmän tietoa kuin vanhassa. En myöskään saa tulostettua uudesta oppaasta mitään järkevän näköistä sivua. Vanhasta pystyy ottamaan printit ikään kuin tv-lehdeksi. Ja mökille on mukava tulostaa mukaan radiokanavien viikon ohjelmatiedot.

Eli toivoisin, että saisitte myös uuden oppaan toimimaan kännykässä, laajemmat ohjelmatiedot uuteenkin oppaaseen, tulostusmahdollisuuden ja viikkonäkymään oikeasti viikon eikä viiden päivän ohjelmatiedot.

Älkää poistako classicia, ennen kuin em. asiat toimivat myös uudessa.

Ja muuten tällä hetkellä uuden radio-oppaan puolella ei saa esiin tulevien päivien ohjelmatietoja! Vaikka päivää vaihtaa huomiseen, jököttävät näytöllä tämän päivän tiedot.

Joo noi uudistukset ovat ehdottomasti parannus. Vielä kun saisi mukaan HAKUKONEEN, että voisi tsekata esim. tietyn sarjan jaksojen esitys- ja uusintapäivät ja ajastaa digiboksinsa nauhoittamaan oikein.

Lähetin heti Ohjelmaoppaan uudistuksen jälkeen palautteen mutta ainakaan vielä ei ole tullut korjausta seuraavaan ongelmaan.

Valitse päivä -valikon päivämäärien kuukauden perästä puuttuu järjestyslukua ilmaiseva piste. Esimerkiksi tämän päivän kohdalla lukee "La 2.2" vaikka pitäisi olla "La 2.2.". Toivottavasti tämä pieni mutta kiusallinen kirjoitusvirhe korjataan seuraavassa päivityksessä.

Entinen oli parempi.

Miten saa valittua esim. koko päivän ohjelmat ja vain
tietyt kanavat?

Eikö tosiaan saa esille saman päivän jo menneitä ohjelmia. Ne kun häviävät yläreunaan sitä mukaa kun aika kuluu. Seuraavana päivänä vasta sitten taas voi klikata ed. päivän kohdalta.

Eikö tosiaan voi nähdä saman päivän jo menneitä ohjelmia? Tiedot häviävät yläreunaan sitä mukaa kun aika kuluu. Seuraavana päivänä vasta voi sitten klikata ed päivän kohdalta.

you tube

Miksi nykyisin ei mistään löydy mainintaa mahdollisesta uusinnasta? On harmittavaa odottaa jotain ohjelmaa, jonka huomaa aiemmin nähneeksi.

Jep. Mä olen kiinnostunut esimerkiksi radio suomen tulevien päivien ohjelmista.

Valitsen radion ohjelmaoppaan ja sieltä edelleen vaikkapa seuraavan päivän... Mitä tapahtuu, no ei yhtään mitään. Ruudussa jöjökittävät edelleen samat ohjelmatiedot, ne ovat siinä niin pysyvästi, etten kirveelläkään ole saanut haluamieni tulevien päivien ohjelmia näkyviin.

Miten näin alkeellinen virhe voi olla mennyt läpi teidän "uusien palveljen" testuksesta, miten? Kertokaa se minulle, kiitos?

Kauanko saamme odotella toimivaa radion ohjelma-opasta?

Älkää vaan poistako Classic versiota, se on ainoa josta uusintapäivät näkee ja vieläpä kätevästi.

Uusi Kino: Tähteläiset
"Tähteläiset uskovat polveutuvansa maan ulkopuolelta. Toinen tai molemmat heidän vanhemmistaan voivat olla vierailijoita avaruudesta. He voivat olla myös maan päälle siirtyneitä kaukaisten planeettojen asukkaita. Dokumenttielokuva sai Risto Jarva -palkinnon vuonna 2003. Ohjaus ja käsikirjoitus Veli Granö. Tuotanto Filemo Ky. Osittain mv. Stereo surround."

Saisko uusintana tämän tai vastaavaa ohjelmma.
Toivoo yks tähteläinen

Sellainen palvelu mistä voisi hakea tv-ohjelmalistauksia tv-toiminnan alusta (tai nyt alkuun vaikka jotain 20v taaksepäin) asti olisi kiva. Varsinkin jos Ylellä on joku tietokanta näistä, niin toteuttaminenkaan ei varmaan vaatisi liikoja.

Edelleenkin uudesta tv-oppaasta saa esille tarkemmat ohjelmatiedot vain klikkaamalla. Kun joutuu muutenkin puljaamaan paljon tietokoneella, on ranne jo varsin kipeä.
Ja muutenkin olisi mukava nähdä yhdellä silmäyksellä, onko otsikon takana jokin mielenkiintoinen ohjelma,
Siis kiitos, myös laaja versio ohjelmaoppaaseen ja mahdollisuus tulostaa ohjelmaopas koko perheen käyttöön, ettei koko ajan tarvitse tapella, kuka saa olla koneella.

Ohjelmaoppaan vierityspalkki on turha. Miksette voisi antaa selaimen hoitaa vieritystä? Nykyistä sivua ei voi vierittää sivulle muuten kuin tarttumalla kursorilla palkista kiinni. Vanhaa voi vierittää myös kakkosnäppäimellä.

Vanhassa oli hyvä haku, uudesta se puuttuu. Se olisi tarpeellinen. Puutteen vuoksi käytän edelleen vanhaa versiota tarpeen mukaan.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto