Ke 15.06.2011 @ 12:13Kari Haakana

Ylen vuoden 2007 vaalikoneen tiedot avoimena datana

Yle Uutisten vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalikoneen ehdokkaiden vastausdata on nyt saatavilla avoimena data. Tiedot ovat saatavissa Google Docs- palvelusta laskentataulukkomuodossa.

Vaalikonetieto on dokumentin ensimmäisellä välilehdellä. Toisella välilehdellä on kuvattu dokumentin sisältöä.

Tämä Ylen vaalikoneen vastauksista koostettu dokumentti julkaistaan CC-lisenssillä (CC-BY-NC-SA 3.0). Dokumentin sisältämää tietoa saa siis julkaista vapaasti ja sitä saa yhdistellä muuhun tietoon, kunhan julkaistaessa linkitetään tähän Ylen Kehitys kehittyy -blogin kirjoitukseen ja ilmoitetaan, että tiedon lähde on Yle Uutisten vaalikone 2007.
Jos huomaat tiedoissa jotakin virheitä tai dokumentti herätää kysymyksiä, kerro se kommenteissa. Kerro kommenteissa myös, mikäli olet käyttänyt dataa johonkin, mielellään linkin kera.

2 kommenttia

Enää pitääkin kysyä, ketä kiinnostaa vuoden 2007 vaalien data? Ne ovat historiaa, olisitte avanneet vuoden 2011 datan.

Anonyymi kirjoitti:

Enää pitääkin kysyä, ketä kiinnostaa vuoden 2007 vaalien data? Ne ovat historiaa, olisitte avanneet vuoden 2011 datan.

Uskon, että myös aiempien vaalikoneiden vastausdata on mielenkiintoista. Lisäksi myös 2011 vaalikoneen data on avattu, se löytyy täältä, http://blogit.yle.fi/kehitys-kehittyy/vuoden-2011-vaalikonetiedot-nyt-avoimena-datana

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto