Ti 13.04.2010 @ 13:38Tiina Raekallio

Miten perustan Facebook Fanisivun?

Facebookissa on paljon esimerkiksi YLEn ohjelmien ja kanavien fanisivuja. Voit myös perustaa itse fanisivun mille tahansa asialle, ohjelmalle tai ihmiselle josta itse pidät. On kohteliasta mainita, ettei perustamasi sivu ole virallinen fanisivu vaan oman kiinnostuksesi kohde, jonka haluat jakaa verkossa.

Voit myös katsoa Facebookin omalla haulla onko fanituksesi kohteelle jo perustettu fanisivu. Jos on, niin uuden sivun perustamisen sijaan sinun kannattaa liittyä jo olemassa olevaan.

Ryhdy toimeen

• Kirjaudu sisään Facebookiin omalla Facebook–profiililla.

• Mene sivun alalaitaan ja klikkaa Advertising-linkkiä (suom. Mainostaminen)

• Klikkaa sivun yläreunan Pages-linkkiä (suom. Sivut) ja sieltä avautuvaa Create a Page –nappia (suom. Luo sivu)

• Valitse sopiva kategoria ja anna sivullesi nimi. Hyvä nimi on mahdollisimman kuvaava ja kiinnostava. Nimeä ei voi vaihtaa ja sillä on suuri merkitys siihen, ryhtyykö joku faniksesi muutaman sekunnin harkinnan perusteella. Kategorian ja nimen valinnan jälkeen klikkaa Create Official Page –kuvaketta.

• Lataa profiilikuva. Klikkaa profiilikuvan kohdalta Change profile picture (suom. Vaihda kuva) ja siitä avautuvasta valikosta Upload a picture (suom. Lataa kuva). Profiilikuvan koko on 200x109px siten, että koko logo näkyy kokonaan myös thumbnail-versiossa (suom. pikkukuva). Muokkaa myös sivujen perustietoja ja lisää halutessasi lisää kuvia.

• Voit halutessasi lisätä myös muita ylläpitäjiä. Klikkaa Edit page (suom. Muokkaa kohdetta Sivu). Tämä tapahtuu kohdassa Admins (suom. Ylläpitäjät), joka löytyy avautuvan sivun oikeasta reunasta alas scrollatessa.

• Julkaise sisältöä pitkäjänteisesti ja aktiivisesti.

• Mieti myös sopiva päivitystahti, pari kertaa viikossa tai pari kertaa päivässä voi olla sopivasti. Älä tukahduta käyttäjiesi mielenkiintoa liialla informaatiolla. Sopiva tahti ei myöskään kuormita liikaa sinua itseäsi.

• Osallistu keskusteluun ja vastaa toisten lähettämiin kommentteihin ja kysymyksiin.

Markkinoi

• Lähetä fanikutsu Facebook-ystävillesi ja pyydä heitä aiheen kiinnostaessa levittämään sanaa edelleen. Jos sivusi kohderyhmä on rajallinen, valitse ystävistäsi vain ne, joiden arvioit kuuluvan siihen.


Kuvien käyttö

Muistathan kysyä luvan alkuperäisen kuvan ottajalta ja/tai siinä esiintyvältä henkilöltä.
 

2 kommenttia

Facebook on sosiaalinen media ja siellä kannattaa esiintyä omalla nimellä. Koska siitä saattaa olla hyötyä yhteiskäytössä.

Olen liittynyt Ylen Web 2.0 sosiaalisen median ryhmään Facebookissa, josta saan uutta tietoutta. Tosin en ole päässyt käymään Ylen Web 2.0 tilaisuuksissa, joista Yle lähettää kutsuja Facebookin kautta. Käytän myös Ylen internetpalveluja päivittäin mobiilisivustollani radio uutiset silloin tällöin myös katson Tv-uutiset.

Niin kuin tuossa Tiina Raekallion aloitus artikkelissa mainitaan toisten kuvien käytöstä kannatta pyytää aina lupa. Muutenkin sosiaalisessa mediassa on hyvä noudattaa netikettiä.

Mobiilisivustoni joka yhteiskäytössä Facebook,Twitter,Gypsii: http://shipping31.spaces.live.com/default.aspx

Kiva kun on ohjeita ,mutta miks ei sivut sanasta avaudu sitä luo sivut vaikka ohje niin neuvoo.TOSI hankalaa.......

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto