Ma 12.12.2011 @ 13:38Kari Haakana

Presidentinvaalien vaalikoneen tiedot avoimena datana

Yle Uutisten presidentinvaalien vaalikone avautui tänään. Samalla avaamme myös vaalikoneen vastaustiedot avoimena datana. Vaalikoneen kysymyksiin vastanneiden ehdokkaiden vastauksia voi katsella Google Docs- palvelussa taulukkolaskentamuodossa.

Taulukossa on ehdokkaiden taustatietojen lisäksi ehdokkaiden vastaukset koneen kysymyksiin sekä jokaisen vastauksen jälkeen ehdokkaan mahdollisesti kirjoittama kommentti kuhunkin kysymykseen.

Ylen vaalikoneen vastauksista koostettu dokumentti julkaistaan CC-lisenssillä (CC-BY-NC-SA 3.0). Dokumentin sisältämää tietoa saa siis julkaista vapaasti ja sitä saa yhdistellä muuhun tietoon, kunhan julkaistaessa linkitetään tähän Ylen Kehitys kehittyy -blogin kirjoitukseen ja ilmoitetaan, että tiedon lähde on Yle Uutisten vaalikone 2012.

Jos huomaat tiedoissa jotakin virheitä tai dokumentti herätää kysymyksiä, kerro se kommenteissa. Kerro kommenteissa myös, mikäli olet käyttänyt dataa johonkin. Liitä kommenttiisi myös linkki julkaisuun tai sen esittelyyn.

4 kommenttia

Niinistö on populisti. Tämän tosiasian sain selville vastaamalla Vaalikoneen 12 kysymyksiin. Pressaehdokkaat olivat tehneet omat vastauksensa vertailutiedoiksi.
Minulle Vaalikone 12 esitti sopivimmaksi ehdokkaaksi Niinistöä. Kuitenkaan minä en ole juuri koskaan ollut samaa mieltä hänen kanssaan politiikan kysymyksistä.
Tieteellinen päätelmäni tuosta Vaalikoneen suosittelusta on se, että Niinistö on pyrkinyt vastaamaan populistisesti saadakseen mahdollisimman paljon kannattajia - myös minut.
Edelleen kone ehdotti häpeämättä, että toiseksi sopivin ehdokas on minulle Timo Soini. En ole koskaan suhtautunut maahanmuuttoon kielteisesti enkä hyväksy aborttia, joten jälleen kone petkuttaa minua. Suhtaudun tosin jyrkän kielteisesti suomenruotsalaisten etuoikeuksiin, jotka eivät ole tasa-arvoa, kun tasavallassa kerran eletään.
Vasta seuraavat ehdokkaat (Biaudet, Lipponen, Haavisto, Essayah) ovat minulle mieleisiä. Sorry tällä kohtaa, sillä en ole varma, kirjoitinko Bideen ja Esson nimet oikein. Heistä tulisi muuten sama vitsaus kuin oli Suomen eka ja kolmannen pressan kanssa.
Väyrynen ja Arhinmäki olivat viimeiset suositukseni, vaikka he saattavat oll vaalien suuria voittajia. Väyrynen sai viime vaaleissa reilut 2000 ääntä ja nyt hän voi saada siihen nähden kymmenkertaisen äänimäärän. Arhinmäki voi saada 1,5-kertaisen kasvun ääniinsä.
En kuitenkaan lopulta luota koneisiin, vaan äänestän omien päätelmieni mukaan.

Miksi Biaudetin kotisivuosoite on jätetty pois?
http://www.evabiaudet.fi

Hän on myös Twitterissä
https://www.twitter.com/EvaBiaudet

ps. pikku bugi: ylläolevan kommentin aika on 11:29 vaikka lähetin sen 10:29

Anonyymi kirjoitti:

Hän on myös Twitterissä
https://www.twitter.com/EvaBiaudet

ps. pikku bugi: ylläolevan kommentin aika on 11:29 vaikka lähetin sen 10:29

Lisätään ehdokkaan puuttuvat tiedot, en osaa sanoa poisjäännin syytä. Kellonaika johtunee blogialustan asetuksista, väännetään oikeaan asentoon.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto