Suomalaisten itsenäisyyspäivä on jo varsin mobiili

Yle.fi:ssä oli koko itsenäisyyspäivän aikana 1.5 miljoonaa käyntiä, joista yhteensä kolmannes mobiili- ja tabletlaitteilta. Tabletin (15%) osuus lähestyy jo älypuhelimia (19.2%).

Linnan juhlat -aiheisilla jutuilla on ollut 7.12. puoleen päivään mennessä n. 460 000 lukukertaa. Luetuimpien juttujen kärjessä on odotetusti juhlapukuihin liittyviä artikkeleita, mutta kiakkovieras-uutisointikin on toki saanut lukijoita.

Suomenkielinen Twitter-liikenne tuplautui normaalista perjantai-iltana. Teksti-TV toi television juhlalähetyksiin yhteensä 1300 twiittiä.

Areenan livestream-käynnistykset alustoittain 6.12.2013

Koko päivän aikana Areenassa oli 311 000 livestream-käynnistystä. Klo 17-24 välillä käynnistyksiä oli 228 000, joista 21% mobiili- ja tabletlaitteilta. Illan viimeisellä tunnilla mobiili ja tablet muodostivat yhteensä jo yli kolmanneksen käynnistyksistä. Viime vuoteen verrattuna desktop-käynnistysten määrä jopa laski hieman, mutta kokonaisuutena illan livestartit kasvoivat 15%.

Katseluun käytetyn ajan osalta Areenan livestreamia katsottiin nelinkertainen määrä keskimääräiseen päivään verrattuna. Yhtä suureen livestreamin katselumäärään on tähän mennessä yltänyt vain aiemmin syksyllä näytetty suurta kiinnostusta herättänyt Costa Concordia -laivan nostourakka.

0 kommenttia

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto