Pe 25.01.2008 @ 16:32admin

Lastenohjelmat ja draama vetävät YLE Areenaan

Tammikuun alussa jännitimme ja iloitsimme siitä, kuinka Areenaan tulleet lastenohjelmat otettaisiin vastaan. Saamistamme viesteistä oli kyllä käynyt jo selväksi, että vanhemmat kaipasivat netti-tv:seemme myös Pikku Kakkosesta tuttuja lastenohjelmia, mutta suosio pääsi yllättämään meidät silti.

Muumilaakson tarinoista tuli hetkessä yksi Areenan katsotuimmista ohjelmista, ohjelmien katselu- ja kuuntelumäärät tuplaantuivat parissa viikossa, ja TOP-listakin sai uuden valtiaan.

YLE Areenan katsotuimmat ohjelmat tammikuu 2008 (1.-24.1.2008)
1. Muumilaakson tarinoita, ti 1.1.
2. Serranon perhe, la 19.1.
3. Muumilaakson tarinoita, pe 18.1.

Kymmenen katsotuimman ohjelman joukkoon mahtuu seitsemän Muumia ja kolme Serranoa, joten Areenan suosikkiohjelmista ei todellakaan ole epäselvää. Kaikkinensa Areenan yksittäisten katsotuimpien ohjelmien lista on suosikkiuutisten ja ajankohtaisohjelmien lisäksi hyvin lastenohjelma-, draama- ja viihdepainotteinen.

Toisaalta tämä ei yllätä, koska esimerkiksi eMedia-tutkimuksen mukaan juuri nuoret ja alle 35-vuotiaat (=usein myös lapsiperheellisiä) ovat netti-tv:n innokkaimpia käyttäjiä. Sama näkyy myös radiostriimeissä, jossa YleX ohittaa kuuntelumäärissä Radio Suomen, päinvastoin kuin perinteisillä ula-aalloilla.

Jatkossa olisi mielenkiintoista tietää myös nettitelevisioiden katselusta laajemminkin. Netti-tv:n todellisen katselun mittaamisen kanssa on vielä vähän niin sun näin, eikä alalla ole vielä yhtenäistä mittaustapaa. Mutta eiköhän tämäkin homma kehity pikkuhiljaa eteenpäin!
 
Areenan ohjelmamäärä on kasvanut koko ajan, mutta olisi hauska kuulla, onko kanavillamme jotain tiettyjä ohjelmia, joita haluaisit erityisesti Areenaan katseltavaksi?
 
Pirkka Aunola / YLE Uudet palvelut
 
> Lue aikaisempia blogimerkintöjä

3 kommenttia

Mikä on vikana kun videot eivät näy enää kunnolla?aikasemmin on ihan hyvin näkynyt..meillä on 512 yhteys?

Jos erehdyn jättämään tietokoneen minuutiksi yksin, 3v 4kk veljenpoika istuu koneen ääreen. Avaa itse selaimen ja kohta pyörii joko Muumit tai Samsam!!

Eli nuoremmatkin katsojat ovat löytäneet tämän palvelun :)

Areenan käyttöongelmiin on jonkin verran ohjeita netissä:

http://areena.yle.fi/ohjeet

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi ohjesivulta, kannattaa soittaa Areenan asiakaspalveluun (arkisin klo 8-21, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä klo 10-14).

Puhelinnumero on 0600 11 900 ja se maksaa paikallisverkkomaksun / matkapuhelinmaksun.

Muina aikoina voit lähettää kuvauksen ongelmastasi sähköpostilla osoitteeseen areena.info@yle.fi.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto