Ma 26.11.2007 @ 17:17admin

Kasvoja ja ajatuksia bittien takaa

Kun noin vuosi sitten siirryin YLElle mainosmaailmasta, onnittelivat entiset työkaverit siirtymisestä lepokodin puolelle.
 
Monien ulkopuolisten näkemys YLEstä laitoksena, jossa lounaat ovat pitkiä ja työtahti leppoisan rentoa on kyllä ollut kaukana YLE Uusien palveluiden arkea. Noin parinkymmenen hengen nettiporukallamme on ollut töitä niin paljon kuin vain sitä on vain ehtinyt tekemään.
 
TV- ja radiotyön logiikan ymmärtämisen lisäksi olemme kuluneet vuoden ajan pyrkineet kokoamaan yhden sateenvarjon alle eri verkkopalveluitamme, jotka on aiemmin tehty hajanaisesti ympäri taloa.
 
Kuullostaa ehkä helpolta työltä. Todellisuus on kuitenkin se, että yle.fi:n alla on erillisiä verkkopalveluita laskutavasta riippuen 300-400. Eri julkaisujärjestelmiä on useita ja navigointilogiikoita vieläkin enemmän. Työt eivät ainakaan lopu kesken!
 
Tämän vuoden aikana julkaistujen YLE Areenan, YleX:n ja useiden ohjelmasivujen lisäksi olemme laittaneet paukkuja täällä Uusissa palveluissa joulukuussa julkaistavaan uuteen yle.fi:hin.
 
Joulukuun alkupuolella ulostulevan ensimmäisen vaiheen jälkeen uudistamme etusivun, ohjelmaoppaan ja hakemiston, jonka jälkeen uudistusvuoroon tulevat mm. kanava-, uutis- ja urheilusivustot. Muun muassa.
 
Ajatuksenamme on tässä Kehitys kehittyy -ryhmäblogissa kertoa jatkossa ainakin tulevista palveluistamme, ideoistamme ja vastaanottamistamme palautteista. Blogia kirjoittaa Uusien palveluiden ihmisistä kulloinkin hän, joka aiheesta eniten tietää.
 
Toivomme, ettei blogista tule yksinpuheluamme, vaan että heittäisit omat kommenttisi peliin! Lupaamme, että jos kysyt meiltä jotain, vastaamme siihen kyllä!
 
Pirkka Aunola / YLE Uudet palvelut
 
> Lue muita blogimerkintöjä

4 kommenttia

Suviko: Suoraan sanoen itsekin olen tässä vasta opetellut tätä meidän blogialustan käyttöä ja todennut, että benchmarkattavaa ja parannettavaa on...

Kunnes pääsemme tätä parantamaan - työlistalla on - on tällä vain pärjättävä. Ehkä homma onnistuu, jos laitat kiinnostavat fiidit tilaukseen?

.pirkka

Hyvä, hyvä. Olette mainio osasto, UP! Paljon hyvää on jo näkyvissä. Entä tämä:

Kuka teistä osaa kertoa millä aikataululla YLEn blogialustaa uusitaan? Kauppalehden blogi on toimiva alusta, josta YLEn kannattaisi ottaa mallia.

http://blogit.kauppalehti.fi/

Olen kirjannut teille ehdotuksiani koskien blogialustan muuttamista. Täältä pesee lisää, jos haluatte. Nykyinen YLEn blogialusta on kömpelö ja pötkömäinen sivu, joka ei houkuttele kommentoimaan.
Olen pitänyt Ihan tervettä? -blogiani 10 kuukautta, joten minulla on lyhyt kokemus bloggaamisesta.

Blogialustan uusimisen aikataulusta täytyy ottaa selvää. Nykyisessä on tosiaan omat puutteensa - koostesivut ja kommentointi vaatisivat kyllä hiomista.

En siis osaa valitettavasti vielä sanoa päivämäärää!

Pirkka

YLEn blogit meinaa jäädä lukematta, kun merkinnän oletusnäkymässä näkyy vain ensimmäinen kappale ja "lue lisää"-linkki ei ole sen perässä indikoimassa, että merkintä jatkuu. Tuo ärsyttää edelleen niin paljon, että en lukenut merkintää loppuun.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto