Ti 04.12.2007 @ 11:16admin

Vastauksia teiltä tulleisiin kysymyksiin

Päivitämme tähän blogimerkintään vastauksia teiltä tulleisiin kysymyksiin, jotka käsittelevät uutta yle.fi:tä. Sivu päivittyy useita kertoja lähipäivien ajan! 
 
"Vanha ohjelmaopas oli paljon parempi kuin nykyinen!"
Uudet TV- ja radio-oppaat ovat keränneet paljon palautetta. Päätimme palautteen perusteella pitää vanhan Ohjelmaopas Classic rinnakkaiskäytössä kunnes saamme kaikki tarvittavat toiminnallisuudet päivitettyä myös uusiin oppaisiin. Laitamme tästä myös sähköpostia kaikille palautetta antaneille.
 
Lisäämme linkin myös uuteen ohjelmaoppaaseen mahdollisimman pian, mutta vanha ja tuttu Ohjelmaopas löytyy yle.fi:stä jo nyt. Osoite on http://yle.fi/ohjelmaopas/classic.php.
 
"Miksi TV-opas ei toimi Firefox 2.0:lla?" "TV-oppaasta puuttuu TV Finlandin tiedot!" "Miksei TV-oppaasta pysty itse valitsemaan haluamaansa kanavavalikkoa?"
Olemme tänään tulleiden palautteiden perusteella tehneet TV- ja radio-oppaisiin seuraavat korjaukset:

  • Katsotuimmat kanavat (YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen, SubTV) on lisätty omaksi näkymäkseen TV-oppaaseen
  • Ongelmia aiheuttaneet vetovalikot on vaihdettu perinteisempiin, joiden pitäisi toimia eri selaimilla paremmin
  • TV  Finlandin puuttuneet tiedot on lisätty oppaaseen

Olemme saaneet jo ison nipun myös muita parannusehdotuksia TV- ja radio-oppaisiin. Jatkokehitys aloitetaan heti tänään, ja ainakin seuraavista toiminnoista on tullut pyyntöjä:

  • Kustomointi: Valitse haluamasi kanavat
  • Ohjelmatietojen listaaminen niin, etteivät ne "katkea" puoliltaöin - näkymä esim. seuraavat 24 h

Tulemme päivittämään TV- ja radio-opasta toiveiden pohjalta mahdollisimman pian!
 
"Täysin turha uudistus. Ei ollut mitään vaikeuksia löytämisessä."
Emme ole tehneet uudistusta pelkän uudistuksen vuoksi. Vanhat käyttäjämme olivat toki tottuneet entiseen rakenteeseen, joka pohjautui televisiokanaville. Jos tuttu sisältö löytyy kanavan alta, pääset kanavasivustoille etusivulta nyt Oikopolut-valikosta.
 
Eri testeissä kävi kuitenkin ilmi, että monet ihmiset eivät löytäneet netistä haluamiaan sisältöjä. Käyttäjän tuli tietää miltä kanavalta mahdollisesti kiinnostava sisältö tulee, jotta sen löysi verkkopalvelustamme.
 
Nyt olemme tuoneet kanavanavigoinnin rinnalle myös teemakohtaisia paketteja, joiden tavoitteena on mahdollistaa hyvien sisältöjen löytäminen myös heille, jotka eivät välttämättä seuraa sisältöjä televisiosta ja radiosta. Näistä hyvänä esimerkkinä toimii Pop, ja vastaavia sisältökokonaisuuksia tullaan tekemään jatkossa useampiankin.
 
Toinen selkeä syy uudistukseen oli myös se, että yle.fi:ssä tulee jatkossa olemaan yhä enemmän sisältöjä, jotka eivät suoranaisesti kuulu minkään perinteisen tv- tai radiokanavan alle. Vanhan verkkopalvelun rakenteessa näille sisällöille ei ollut minkäänlaista paikkaa.
 
> Tutustu Poppiin, joka kokoaa kaikkien kanavien pop-sisällöt yhteen 
> Myös kaikki tiedeohjelmat löytyvät nyt yhdestä paikasta
> Kaikki YLEn elokuvat löytyvät yhdestä palvelusta
 
 
"Etusivu paukkuu Macilla ja Safarilla!"
Valitettavasti joudumme hieman "testaamaan lennossa" Applen selaimilla, sillä tällä hetkellä toimimme vain yhden Mac-testikoneen varassa. Olemme tiedostaneet Mac-ongelmat ja teemme parannuksia koko ajan. Tavoitteena on todellakin luoda jatkossakin parempaa sisältöä myös Apple-käyttäjille!

 

"Uudistus on kyllä iso askel taaksepäin! Esimerkiksi tv-kanavien sivuille pääsee vasta usean klikkauksen jälkeen! Törkeää!"
Kanavien sivustoille pääsee kyllä myös suoraan etusivulta. Kaikkien YLEn tv- ja radiokanavien sivustot löytyvät etusivulta kahdesta eri paikasta:

  • yläreunan Oikopolut-vetovalikosta, ja
  • oiken reunan Ohjelmaopas-palstasta

Lisäksi kaikkien kanavien sivustoille pääsee myös Ohjelmaoppaan etusivulta.
> Siirry Ohjelmaoppaaseen
 
"Mitä ihmettä on tapahtunut etusivun väreille? Entinen oli niin selkeä ja helppo!"
Muutos vanhaan, harmaapohjaiseen palveluun on kyllä suuri. Uuden palvelun värimaailma on suunniteltu sellaiseksi, että se reagoi vuodenaikojen ja tapahtumien mukaan. Oranssisävyinen teema on joulun ajalle, ja joulun jälkeen palveluun vaihtuu talvisia sävyjä toistava teema. Käyttöliittymän rakenne ja navigointilogiikkaa pystyy toki koko ajan samana!
 
"Minne ovat kadonneet maksutelevisiokanavien tiedot ohjelmaoppaasta?"
Yle.fi:n TV-oppaassa ei itse asiassa ollut ennen uudistustakaan maksukanavien ohjelmatietoja. TV-oppaasta löytyvät kaikkien kotimaisten ilmaiskanavien tiedot, ja maksutelevisioiden ohjelmia kannattaa katsoa esimerkiksi Telkku.com'ista.
> Tutustu TV-oppaaseen
> Siirry Telkku.com'in sivuille
 
- - - - - - -
> Lue muita blogimerkintöjä

16 kommenttia

TV-opas sivun valikot (Valitse kanavasetti, Valitse päivä, Valitse aihe, Viikkonäkymä) aukeavat oudosti? kenties tarkoituksella viereisen valikon alle, ja vain äärimmäisellä hiirinopeudella niistä ehtii valita haluamansa ennen niiden sulkeutumista. Itse en vielä onnistunut mutta 6-vuotias poika kylläkin.

Valikot on nyt vaihdettu palautteen perusteella "perinteisemmiksi", joiden pitäisi toimia paremmin eri selaimilla.

Täytyy sanoa että very mtv3 of you. Entinen hillitympi visuaalisempi ilme oli ehkä ylemäisempi, tietynlainen arvokkuus on nyt hävinnyt. Eikä kyse ole välttämättä edes väreistä, vaan esim. fonteista ja laatikoiden muotoilusta. En tiedä miten muita sivuja uudistetaan, mutta esim. uutisisivuston muuttaminen samaan suuntaan vähentäisi mielestäni sen uskottavuutta.

Eri palveluihin pääsee nyt kyllä helpommin käsiksi heti etusivulta, siitä iso plussa. Mutta ohjelmaoppaan käytöstä joudun varmaan luopumaan, kun siihen ei saa itse määritellä mitä kanavia näkyy.

Etusivun visuaalinen ilmettä ei tulla sellaisenaan "kopioimaan" muihin palveluihin (Uutiset, Urheilu, Areena), vaan jokainen niistä saa omanlaisensa palvelun.

Lähinnä tulevien uudistusten tavoitteena on vakioida käyttöliittymä niin, ettei jokaisessa palvelussa tarvitse opetella käyttölogiikkaa uudelleen.

Yhtenäinen linja tarkoittaa siis aina samassa paikassa olevaa navigaatiota, yhtenäistä välilehtien käyttöä jne.

Ja toivottavasti TV-oppaan käyttösi ei ihan vielä lopu - tulemme lisäämään siihen mahdollisimman pian lisäominaisuuksia!

Koskahan uudistukset voitaisiin ulkoistaa, jotta uudistuksia tulisi hieman useammin? Jos jokainen YLE:ssä haluaa lisää näkyvyyttä, olisi ehkä luovuttava ohjelmien teosta kokonaan.

Ripeää toimintaa, tuo katsotuimmat-näkymän lisääminen ohjelmaoppaaseen pelasti jo paljon. Nyt kun opasta kokeilin, huomasin myös että lisätiedot aukeaakin nykyään omaan pikku laatikkoon. Hyvä parannus!

Hei

Tämä oranssi väri huuhtoo Ylen uskottavuuden saman tien jonnekin hektisyysviemäriin. Vaikka se onkin vain vuodenaika-kausiluontoinen. Yök. Varsinkin aamusella, kun avaa selaimen ja aloitussivuna on Yle, niin ai kauheaa mikä shokki. Edellinen sinisen sävyinen sivusto oli rauhallinen, eikä huökännyt silmille.

Pankaa Jungner kuriin, ettei hän ihan kaikkea runno uusiksi hetkessä.

Terveisin 41v. Ukko

Tai puistatuksia. Eri värien mielialavaikutuksista ja viestintäarvosta tiedetään yhtä ja toista. Saisiko sovelluksia?

Kommentoin jo kerran oranssia taustaa, ja nyt ihmettelen vielä enemmän. Ei oranssi liity joulun värimaailmaan vaan punainen ja vihreä.

Pelkääkö yle, että väki näkee punaista?

nim. värillä väliä

hä???????????

Oranssi ei tosiaan ole se perinteisin jouluväri, mutta se valittiin joulun väriksi testien perusteella.

Perinteinen, suhteellisen voimakas ja kirkas joulunpunainen ei istunut värimaailmaltaan yhteen muiden alaosioiden värien kanssa.

Tämän vuoksi etusivulla on muutenkin päädytty käyttämään murretuista väreistä koostettua vuodenaikapalettia (sininen, vihreä, keltainen ja ruskeanharmaa).

Nykyinen "joulunoranssi" näkyy etusivulla siis joulukuun ajan, ja seuraavana etusivun värinä on talvisen sininen.

Nyt on sivuja päässeet tekemään varsinaiset tietokoneisiin rakastuneet: sivut on niin sekavat ettei vanhempi ihminen enää löydä muuta kuin etusivun eikä siitä löydä eteenpäin millään ilveellä. Mistä ihmeestä löydän esim. ohjelmantekijöiden tiedot. Enkä tarkoita uusien nettisivujen tekijöitä joita en edes halua tietää!
Ei ihme ettei Ylellä rahat riitä kun tällaisten typerien sivujen tekijöillekin pitää maksaa palkkaa!

Ohjelman tekijöiden tiedot löytyvät kulloisenkin ohjelman sivuston alareunasta, jossa on Tekijät-linkki.

Tämä pätee uusimpien ohjelmien sivuistoihin, vanhoilla sivustoilla tekijätiedot ovat vähän siellä sun sattuu.

Sen verran täytyy kyllä korjata, että tekijätietojen löytymistä ei ole tämän uudistuksen yhteydessä muutettu tippaakaan!

Kun Ohjelmaopasta nyt parannellaan voisi samalla lisätä ainakin YLE:n kanavilla linkin "avatun" ohjelman sivulle.

Kun poistitte oranssin, tilanne parani välittömästi. Tämä kyllä osoittaa, että testasittepa miten tahansa sitä, älkää enää ikinä laittako sitä takaisin.

Nyt sivu alkaa näyttää jo asiallisemmalta. Ainoa todella ärsyttävä piirre mulle on vielä se, että sivun yläosasan turha mainostus vie niin paljon tilaa eli päästäkseen lukemaan uutisia / urheilua pitää skrollata alaspäin.

<h1><a href="http://www.v40v.com">العاب</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com">العاب فلاش</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-1.html">العاب اكشن</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-2.html">العاب بنات هاي هاي</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-3.html">العاب اطفال</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-4.html">العاب سيارات فقط</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-5.html">العاب توم و جيري</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-6.html">العاب ماريو</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-7.html">العاب سبونج بوب فقط</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-8.html">العاب دورا</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-9.html">العاب بن 10</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-10.html">العاب سونيك</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-11.html">العاب ذكاء</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-12.html">العاب تلوين</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-13.html">العاب مكياج فقط</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-14.html">العاب افلام الكرتون</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-15.html">العاب نكلودين</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-16.html">العاب طائرات</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-17.html">العاب كورة</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-18.html">العاب الطبخ فقط</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-19.html">العاب باربي</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-20.html">العاب تلبيس روعة</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-21.html">العاب رياضية</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-22.html">العاب دراجات النارية</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-23.html">العاب قص شعر فقط</a></h1>
<h1><a href="http://www.v40v.com/cat-24.html">العاب قتالية</a></h1>

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto