To 01.04.2010 @ 08:01Jari Lahti

YLE Elisa Viihteeseen ja muihin olohuoneisiin

Avasimme eilen YLE Areenan Elisa Viihteeseen. Viisi sisältökategoriaa, 40 tuoreinta ohjelmaa jokaisessa niistä, yhteensä siis 200 ohjelmaa koko ajan valittavissa. Miksi juuri nämä ja miksi ei koko Areenaa?

Siksi, että nämä kategoriat edustavat suosituinta Areenan sisältöä ja fokusoimalla näin viiteen ryhmään, käyttö on helppoa. Tavoitteena on toki tuoda Areena isoille ruuduille kokonaisuutena, mutta samalla haluamme, että käyttö on helppoa.

Monet ajavat Areenaa isolle screenille tietokoneelta tykillä. Mobiililaitteen voi kytkeä televisioon. Pelikonsolilla voi käyttää. Elisa Viihteen tapauksessa käyttäjä toimii kaukosäätimen kanssa.

Se on suurimmalle osalle tv-katsojista toistaiseksi tutuin tapa selata ohjelmistoja olohuoneessa, mutta haaste hyvälle käyttöliittymälle kun tarjontaa on paljon.

Teimme ensimmäisen avauksen YLE Areena olohuoneeseen -ajatuksella kaksi vuotta sitten. Silloin aika ei ollut vielä kypsä, vaikka kumppanit tekivät hienoa pioneerityötä ja palvelu toimi kohtalaisen hyvin.

Tänä vuonna Areena olohuoneeseen todella tapahtuu. Seuraava avaus meiltä tulee kuukauden kuluessa. Ja suunnittelu on käynnissä kaikkien keskeisten toimijoiden kanssa niin että vuoden edetessä uusia avauksia tullaan näkemään.

Euroopassa pyritään olohuonestandardiin. Britanniassa kehitetään kuitenkin jälleen omaa standardia. Markkinaa hallitsevat suuret Euroopan ulkopuoliset laitevalmistajat seuraavat standardointia ystävällisesti, mutta samaan aikaan ne kehittävät kukin omia ratkaisujaan. Operaattoreilla on kaikilla omat toisistaan poikkeavat toiminta-ajatuksensa.

Meidän aikomuksena on tuoda ohjelmat ja niihin liittyvä kiinnostava tieto YLEn rajapintaan niin, että siitä ne voi hakea erilaisiin käyttöliittymiin. Ehtona ainoastaan selkeä tunnistettavuus YLE Areenaksi ja sisällön omistajuus, joka ei muutu.

 

 

 

 

 

 

 

Asiasanat: 

1 kommentti

Yle saisi kehittyä niin, että tekstitys toimisi. Monista ohjelmista puuttuu tekstitys kokonaan. Muilla kanavilla ei
ole ollut mitään ongelmia. Siis panostusta tekstitykseen ennen kuin alatte muuta huuhailla.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto