To 05.06.2008 @ 11:31admin

Yle.mobi avautui, vinkkejä käyttöön!

Toukokuun lopulla julkistettiin virallisesti YLEn uusi kännykkäpalvelu, yle.mobi. Pääset uuteen palveluun kirjoittamalla matkapuhelimen selaimeen tämän osoitteen, selain löytyy usein maapallokuvakkeen takaa.
 
 
Mitä yle.mobi tarjoaa?

  • Uutiset, kaikki samat kategoriat kuin netissäkin
  • Urheilu-uutiset
  • Säätiedot
  • Ohjelmatiedot
  • Teksti-TV
  • YLEn tekstiviestipalveluiden esittelyt
  • Mobishop, josta voit ostaa soittoääniä ja taustakuvia

Täysin uusina palveluina yle.mobista löytyvät Podcast Areena ja Mobiili Areena, jotka tarjoavat jatkuvasti lisääntyvän valikoiman ohjelmia katseltavaksi ja kuunneltavaksi itsellesi parhaiten sopivana aikana.
 
Videovalikoima laajenee merkittävästi syksyllä ja muutenkin palvelua kehitetään ja laajennetaan koko ajan. Olemme myös läsnä monissa tapahtumissa. Kesäkuun alun YleXPopin jälkeen menemme kesäkuussa vielä Jukolan viestiin Teiskoon ja elokuussa avaamme monipuolisen tapahtumapalvelun Pekingin olympialaisista.

Ota datapaketti, jotta vältyt yllätyksiltä!
Jos käytät mobiilipalveluita ja erityisesti videoita ja audioita paljon, kannattaa hankkia kiinteähintainen datapaketti. Näin vältyt epämiellyttävältä yllätykseltä matkapuhelinlaskun saapuessa. Tarkastathan siis dataliikenteen hinnoittelun jo etukäteen!
 
Millä puhelimilla palvelu toimii?
Palvelun perustaso (uutiset, urheilu, Teksti-TV jne.) toimii käytännössä kaikilla matkapuhelimilla. Podcast Areena edellyttää mp3-tiedostoja tukevaa päätelaitetta ja Mobiili Areenan videot toimivat parhaiten kehittyneemmillä puhelinmalleilla ja 3g-verkossa. Näin ainakin teoriassa, mutta käytännössä ongelmia palvelun käytössä on esiintynyt.

Mitä, jos käytössä on ongelmia?
Runsaan viikon olemassaolonsa ajan yle.mobi palvelua on käytetty jo yli 300 erilaisella matkapuhelimella. Näiden puhelinten eri softaversiot, eri operaattorit, kytkykauppapuhelinten omat asetukset ja verkko-ongelmat voivat aiheuttaa sen, ettei palvelu toimi kuten pitäisi. Syitä jonkun palveluosion toimimattomuuteen voi olla satoja erilaisia, ja tässä niihin pari yleisintä ratkaisuehdotusta.

 
Ota yhteyttä operaattoriisi
Ensimmäinen ohje ongelmatilanteissa on ottaa yhteyttä omaan operaattoriisi, mutta jonotusaika voi olla niin pitkä, että samassa ajassa ehdit jo itsekin tuunailla puhelintasi. 
 
Ongelmia videoiden katselussa?
Yhteysasetukset ovat aiheuttaneet ongelmia erityisesti videoiden katselussa. Etenkin Soneran asiakkailla yhteysasetus nimeltä Sonera Streaming ei toista videoita lainkaan. Kokeile tämän sijaan yhteyttä Prointeret tai Internet, joista jompikumpi yleensä toimii.
 
Myös RealPlayerin asetuksia kannattaa muuttaa. RealPlayer löytyy yleensä matkapuhelimen työpöydän Sovellukset-kansiosta. Valitse Asetukset > Yhteys > Verkko –valikosta oletusyhteysosoitteeksi sama kuin edellä. Poista myös samaisesta valikosta Proksi pois päältä.
 
Ongelmia sääpalvelun tai Mobishopin kanssa?
Sääsivulla on YLEn sääennuste sekä varoitukset, merisääennuste ja
viiden vuorokauden sää. 
Palvelusta on myös linkitys Ilmatieteen Laitoksen sääpalveluun, josta löytyy mm. golfsää, paikkakuntakohtaiset täsmäsäät sekä sää ulkomailla. Ilmatieteen laitoksen palvelu on maksullinen. Verkkoyhteyden on
oltava wap-yhteys palvelun käyttämiseksi.
 
Eikö palvelu toimi ulkomailla?
Ulkomailla ollessasi voit käyttää muuten yle.mobia normaalisti, mutta erillismaksullisia osioita (Sää ja Mobishop) ei voi käyttää millään yhteydellä.
 
Auta meitä parantamaan palvelua!
Voit laittaa tämän blogin lisäksi meille palautetta myös Yle.mobissa, jonka etusivun alalaidassa löytyy linkki palautelomakkeeseen. Jos sinulla on teknisiä kysymyksiä, kerro oma puhelinmallisi, operaattorisi sekä kuvaile ongelma mahdollisimman tarkasti. Muista myös liittää yhteystietosi mukaan, niin voimme palata asiaan.
 
Erittäin hyvää kesää,
Hannele Kurkela
YLE.mobi palvelun vastaava tuottaja

2 kommenttia

Olen pitkään ihmetellyt, mitä se tyttö siellä sääkartalla
rapsuttelee tiheään tahtiin. Eikö löydy sellaista katkaisijaa
joka toimisi äänettöm ästi, vaikka kyllä nämä konkarit osaavat tätä napsutintakin käyttää, Ei ole suuri juttu, mutta ikävästi se vain häiritsee,. Voin täältä piilaaksosta
lähettää sellaisen, joka ei napsu. Terv. asko

Hei Yle!
Ongelma yrittäessäni toistaa Radio-ohjelmia. Ruutuun tulee ilmoitus:
Forbidden 403
nginx/0.7.67
Käytän Samsungin Android-puhelinta.

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto