Ti 16.02.2010 @ 17:35Jari Lahti

Uusia mahdollisuuksia sekä pienillä että suurilla ruuduilla

Barcelonasta puskee viestejä Nokian avoimuudesta ja kehittäjäyhteisöhakuisuudesta. Hyviä uutisia. Erityisen hyvää on se, että tämä näkyy myös yritysten, kuten Nokian ja YLEn välisen yhteistyön käytännössä.

Puolitoista vuotta sitten ajattelin, että Nokia siirtää palvelukehityksensä Yhdysvaltoihin ja että mm. yhteistyö mediayhtiöiden kanssa Suomessa kuihtuu kokonaan. Henkilöt, jotka Nokiassa oikeasti veivät hankkeita eteenpäin, tuntuivat olevan lähdössä tai lähteneen yhtiöstä - tai muuttamassa ulkomaille. Ja esimerkiksi YLEn ja Nokian välisessä vuoropuhelussa alkoi hiljainen kausi.

Viime aikoina on taas syntynyt konkreettisia avauksia puolin toisin niin että tänä vuonna yhteistyökuvioita jälleen syntyy ja uusia avauksia tietysti käyttäjille. Se on hienoa. Nokiaa ohjaa julkistetuissa strategioissaan tietysti lokaalien kumppanuuksien välttämättömyys, jotta syntyy sisältösovelluksia, jotka kiinnostavat käyttäjiä.

Meille tämä vuosi on mobiilivuosi, palaamme takaisin toimialalle pienen priorisointitauon jälkeen. Ajoitus tuntuu sopivalta, Nokiasta riippumattakin.

Samaan aikaan myös isompien ruutujen valmistajat ovat kiinnostavasti liikkeellä. Kaksi vuotta sitten teimme YLE Areenasta version olohuonekäyttöön ja tänä vuonna aika näyttää olevan kypsä niin että tällaisesta tulee todellinen vaihtoehto käyttäjille. Tässä asiassa tarvitaan riittävän kokoluokan toimijoita, jotka voivat vaikuttaa markkinaan.

Miten teleoperaattorit tässä kehityksessä roolittuvat, se jää nähtäväksi niiden ketteryydestä riippuen. Muistuttavatko pienen ja suuren ruudun kehityspolut toisiaan?

YLE on tässä kehityksessä molemmilla poluilla kilpailuasetelmista riippumaton mahdollistaja. On kyllä hienoa, että tänä vuonna näyttää syntyvän myös mahdollistettavaa.

0 kommenttia

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto