Pe 05.02.2010 @ 13:21Jari Lahti

Videochat yhdistää kotisohvat olympialaisissa

Urheilun - ja erityisesti jääkiekon - katsominen on sosiaalista toimintaa. Tiedämme, että kun Suomen joukkue pelaa, tekstiviestejä lähetetään ja Facebookia, Twitteriä jne. päivitetään ahkerasti.

Siksi haluamme tarjota urheilufaneille uutta ja kokeilla yhteisöllistä katselua verkossa. Kun leijonat aloittavat olympiaurakkansa 17.2.2010, avaamme yle.sofanatics.com -palvelun, jossa urheilun ystävät voivat seurata Suomen otteluita kavereidensa kanssa videochatissa.

Sofanaticsin käyttö on helppoa. Jokainen voi perustaa oman katseluhuoneen, jonne hän voi kutsua kavereitansa vaikka Facebookin kautta. Huoneen perustamiseen ja kaveriporukan kasaamiseen menee vain muutama minuutti. Webcam päälle ja pääset katsomaan ottelut omalla porukallasi.

Palvelun kehittämisessä on kiinnitetty erityisesti huomiota selkeyteen ja helppoon käyttökokemukseen. Erillisten ohjelmistojen asentamista ei tarvita.

Tulevaisuudessa Sofanatics tulee näkymään myös televisiossa. YLE ja Sofanatics kehittävät palvelua tiiviissä yhteistyössä. Jo jääkiekon toukokuisissa MM-kisoissa on tarkoitus julkistaa uusia konsepteja.

yle.sofanatics.com avautuu 17.2. klo 21.45, jolloin pääset kokeilemaan palvelua itse ystäviesi kanssa.

2 kommenttia

Ihan loistavaa! Tätä olen odotellut vuosia, että tekniikka kehittyy siihen pisteeseen, että kotikatsomoistakin saadaan videokuvaa - ehkä jo kohta itse lähetykseen? :)

terv. Kim

Kim Viljanen kirjoitti:

Ihan loistavaa! Tätä olen odotellut vuosia, että tekniikka kehittyy siihen pisteeseen, että kotikatsomoistakin saadaan videokuvaa - ehkä jo kohta itse lähetykseen? :)

terv. Kim

Onhan esim. CNN:llä uutisissa kommentaattoreita kotisohvilta webcamien kautta suorissa lähetyksissä ollut jo pitkään ja eihän siinä mitään uutta ja ihmeellistä pitäisi enää olla...

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto