Jos naamioisi, ja muita

Jos naamioisi ison kissan pikku koiraksi ja pienen koiran isohkoksi kissaksi ja ulkoiluttaisi niitä hämärissä, niin voisi huiputtaa kokonaista kaupunkia, ehkä kuukausikaupalla. Mutta sitten joku äkkäisi sen, ja silloin sitä saisi liiton miehet kimppuunsa kuin ampiaiset.

Jos ostaisi paljon pullaa ja leikkaisi siivuiksi ja sirottelisi koko eteisen ja kaikkien huoneiden ikkunoiden edustan täyteen ja odottaisi että ne kuivavat korpuksi, niin murtovarkaat eivät pääsisi huomaamatta sisään, kun pullakorput raksahtelisivat jalkojen alla. Mutta itse ei pääsisi korppuja särkemättä asunnosta ulos kuin monimutkaisen, katossa olevia koukkuja ja valjaita ja taljoja käyttävän järjestelmän avulla.

Jos lusikassa olisi reikä, niin saisi perunoita hyvin kyytiin, eikä vain lientä. Mutta jauhelihakeitosta ei saisi niitä lihiä.

Jos aika pienipyöräinen polkupyörä olisi toteutettu vähän toisella tavalla,niin että ohjaustanko ei kääntyisi, pyörä olisi ylösalaisin ja siis koottu hieman monipuolisemmin kuin nyt, eikä vanteessa oli kumirengasta vaan pelkkä vanne, niin sillä voisi ajaa siten, että ajaja riippuisi sähkö- tai puhelinlankojen (missä niitä nyt vielä on) alapuolella mutta pyöränvanne kulkisi sähkölangan päällä kuin se hiihtohissin ”kepin” yläpään vaijeripyörä, ja ajaja siis riippuisi pää alaspäin ja polkisi koivet kohti taivasta, jalat sidottuina polkimiin ja vimmatusti ohjaustangosta puristaen, ettei putoa. Mutta sitten tulisi heti ongelma ja matkan tyssäys kun tulisi ensimmäinen  sähkötolppa vastaan.

Jos laittaisi kahvaan superlujaa sekunnin pikaliimaa, ettei aina luiskahtaisi, niin pysyisi hyvin. Mutta sitten pitäisi irroittaa kirurgisesti, lääkärillä, ja se voi maksaa monta kymppeä, jopa satasen.

Jos tekisi suolavedestä (ettei pilaannu) ja liivatteesta ison hyytelön ja laittaisi sen päälle lakanan, niin saisi todella mukavan sängyn. Mutta aivastamisen jälkeen se sänky lelluisi kaksi tuntia ja tulisi yrjö olo sille.

Jos puhuisi pelkästään tanskaksi, hyvin vahvalla jollain maaseutumurteella, niin tanskalaiset että ”hieno homma!” ja taputtaisivat olalle. Mutta muut, että ”hullu”.

Jos vissypullossa ei olisi yli- vaan alipainetta, niin se ei lämpimänäkään kuohahtaisi silmille. Mutta kun sitä vissyä joisi, niin tulisi väärinpäisiä röyhtäyksiä tai negatiivisia pieruja, ja naapurit veisivät lääkäriin että ”liian outo”.

Jos hankkisi jonkin hirveän harvinaisen työkalun, jota ei tarvita missään melkein ikinä, ja kuljettaisi sitä aina mukana, jopa saunassa ja ristiäisissä ja työhaastatteluissa ja vuoristoradalla ja avantouimassa, niin sitten kun joku kerta sitä tarvittaisiinkin niin saisi loistaa, että helppo homma multa löytyy. Mutta siihen voisi mennä kuusikymmentä vuotta ja voisi kuollakin ennen.

Jos passia ei tarvittaisi ulkomaille matkustamisen vaan pelkästään kotimaassa, niin ei tarvitsisi ulkomaanmatkoja varten aina uusia passia. Mutta ulkomailta ei sitten kyllä olisi varmaa se kotiin pääsy ja sitä jäisi vain koputtelemaan rajavartijan tai tullin maahantulokioskin ikkunaan ja ne vain että ”ei tänne, ei tänne, luiki takaisin lentokoneeseen tai jotain, meillä on kohta taukokin eikä paljo kiinnostakaan, passittomat ikkunaankoputtelijat”.

Jos olisi koko ajan vaan tuiterissa ja sitten selviäisi, niin olisi varmaan ihmeissään ja ällistelisi. Mutta portaissa varmaan menisi päälleen, vanhasta tottumuksesta.

Jos opettelisi korisemaan hirmu aidolla äänellä, niin kaverit että vau. Mutta sitten siitä innostuisi liikaa ja näyttäisi taitoaan suunnilleen joka paikassa eikä kukaan enää kutsuisi juhliin kuin että tulee huono olo kun se kuitenkin korisee ruuan aikana että vähänkö jo tökkii ja että ”one-trick pony”.

Jos olisi sammakko ja hirveän kilpailuhenkinen, niin voisi oppia loikkimaan todella pitkälle, painoon nähden. Mutta sitten voisi helposti joutua auton alle, kun loikkiessa katsoisi taakse, että onko kilpailijat ihan kannoilla vai jääkö ne, eikä huomaisi autoa.

Jos olisi hankala homma edessä mutta semmoisessa paikassa missä ei voi kiroilla, niin voisi etukäteen kiroilla varastoon vaikka monta päivää, kotona esmes. Mutta sitten saattaisikin helpommin kirota kuitenkin justiin siellä homma-paikassa jossa ei pitänyt kirota, kuin olisi ne kirosanat mielessä jo niin harjaantuneina kun niitä olisi vatvonut ja huudahdellut päivätolkulla, koti-oloissa verryttelyasussa tms.

Jos olisi umpiulkomaalainen, niin saattaisi pitää jostain ruoasta jota inhoaa nyt. Mutta sitten ei ymmärtäisi lukea tätä; silmät vain selaisivat kirjaimia ja päässä ei tapahtuisi mitään kuin kanalla.

Jos tekisi mielettömään määrän kopioita jostain yksinäisellä paikalla olevasta vähän harvinaisemmasta liikennemerkistä, niin että jokainen kopio olisi mitoiltaan muutaman millimetrin suurempi kuin edellinen, ja vaihtaisi joka yö liikennemerkin salaa aina vähän isompaan, niin voisi vaihdella niitä pitkäänkin. Mutta sitten joku kerta kaikkiaan pysähtyisi ja sanoisi että ei tämä voi mitenkään olla näin jumalattoman iso, ja valittaisi ministeriöön.

Semmoista siis voisi olla, jopa ihan helposti!

Kuunnellen sama:

kommentit

Synkkämielinen ilostui tämän avulla merkittävästi. Kiitos. Osui kohille.

>Hapannaama Ma, 2012-09-10 20:43

Pullasta tuli mieleen että saattaisi tulla halvemmaksi leipoa itse, etenkään kun ei kenenkään niitä pitäisi koskaan syödä, eikä ne oikein voi pilallekkaan mennä, juuri siitä syystä. (Ja voisi vähän pihtailla aineksissa)

Toisaalta jos se varas tallaa niitten korppujen päälle niin se saattaisi siitä jokusen syödäkin karkusalle pötkiessään, ikäänkuin että "Nämä minä nyt ainakin otan" ja jos tulee vatsatauti niin ainakin Amerikan maalla varmaan voisi se VARAS haastaa sen korppuleipurin oikeuteen ja voittaa. Suomessa se kirjoittaisi se varas tekstiviestipalstalle että ennen oli oikeat korput ja kaikki paremmin, nyt ei enää. Vähän kuin laulussa Rosvo-Roope, mutta ei salakuljettaja vaan korppuperso varas.

Että riskit on jos haluaa edullisemmalla päästä.

PS: Miten tuo kirjoitustyyli pakottaakin imitoimaan? Melkeen hävettää, piti jopa joitain sanamuotoja korjata epäkajomaisemmiksi, älkää ottako loukkauksena. Kiitokset hienosta tekstistä jälleen kerran!

>A.M. Ma, 2012-09-10 21:39

Arvoisa Markus Kajo.

Arvostan suuresti tuotantoanne ja ajatuksianne, ja olen erittäin vahvasti sitä mieltä, ettei Teidän välttämättä ole hedelmällistä jakaa nerokkaita vaihtoehtotodellisuus-fragmenttejanne minkään blogin kautta ilmaiseksi, koska se ei yksinkertaisesti ole oikein. Ilman muuta nautin näistäkin teksteistänne suunnattomasti, mutta laadukkaan nettisisällön (mikro)maksullisuus-vallankumousta kannattavana ihmisenä sydämeni flatuloi verta kuvitellessani ne suurten kansankerrosten ihmismassat, jotka arrogantteina tulevat siihen tulokseen että miks mun pitäis kajon kirjat ostaa kun mä voin lukee sen juttui ilmaseks netistä.

Toki kunnioitan valintaanne kirjoittaa tämänmuotoiseen mediumiin, ja yritän vastaisuudessa totutella ajatukseen, jossa ovat läsnä sekä Markus Kajo että blogimaailma, tuo tekstituuban dissonantti ansatsi. Toivotan mainioita kuningasideoita myös jatkossa, sekä muutenkin hyvää sitä.

>Janne Kuusinen Ma, 2012-09-10 21:44

"Jos ostaisi paljon pullaa ja leikkaisi siivuiksi ja sirottelisi koko eteisen ja kaikkien huoneiden ikkunoiden edustan täyteen ja odottaisi että ne kuivavat korpuksi, niin murtovarkaat eivät pääsisi huomaamatta sisään, kun pullakorput raksahtelisivat jalkojen alla. Mutta itse ei pääsisi korppuja särkemättä asunnosta ulos kuin monimutkaisen, katossa olevia koukkuja ja valjaita ja taljoja käyttävän järjestelmän avulla."

Mutta olisi se sen arvoistakin, ihan mielellään soisi niille liimanhaistelijoille ne stereot ja digiboksin kerta viitsivät nähdä moisen vaivan. Ammattitaitoa- sillä sitä suodatinjauhettua kahviakin tehdään.

>marpur Ti, 2012-09-11 00:25

Hei,

Katsopas bbc:n uutinen:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-tees-19503922

Jos kerran brittiläinen tuomari Peter Bowers voi joutua tutkintakomission syyniin siitä, kun jokunen päivä sitten erehtyi kehumaan murtovarasta rohkeaksi, ja heitti perään ettei kukaan vankilassa paremmaksi tule, niin pidähän varasi ettet sinä löydä itseäsi kohta putkasta...!

P.S. Kiva peruukki tuolla ylläolevan linkin tuomarilla. Tulee jotenkin mieleen Late Lammas:

http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/071/a/0/Shaun_the_sheep_3D_by_sha...

http://images.shaunthesheep.com/user_uploads/creations/creation_700_1755...

mk

>kajomar Ti, 2012-09-11 12:35

Jos olisi hyvissä väleissä jonkun sellaisen firman kanssa joka valmistaa puhallettavia uimaleluja ja muita sellaisia niin niillä voisi teetättää puhallettavan kirjatuen kirjahyllyyn. Kun tukeen puhaltaisi ilmaa se täyttyisi leveyssuunnassa ja kun sitä päästäisi pois se kutistuisi. Näin saisi helposti täytettyä vajaat hyllyt ja estettyä sen että talon paksuin kirja pamahtaa aamukolmelta nurin "omia" aikojaan.

>Korpinen Ti, 2012-09-11 20:33

Jos toimisi penteleen advokaattina (vaimikäsenyoli) niin tässä pari advokatointia (hieno uudissana?)

Pienten koirien naamionti kissoiksi on hankalaa, kun niillä on trauma pienuudestaan. Aina isottelevat isommilleen. Lajista riippumatta. Ja kissathat puolestaan ovat niin itsellisiä, että niiden naamiointiyrityksistä seuraa verta, hikeä ja kyyneliä sekä terveyskeskuskäynti.

Rusahtavatko erilaiset korput voimakkuudella? Tutkimisen paikka.

Eikös joskus muinoin vine***pullojen mukana ollut semmoinen punainen ja reiällinen pitkä muovilusikka? Kait niillä oli joku hieno tarkoitus oliiveihin liittyen? Muistan pienenä nähneeni niistä tehdyn oviverhon. Meikäläisellä on käteviä sukulaisia.

Maakaapelit asettavat aikamoisen haasteen tuolle ylösalaisin pyörälle. Kelju polkea, kun joutuu syljeksimään kastematoja koko ajan.

Jos hyytelösänkyjä voisi saada eri makuisina, niin yöpalan aikaan ei tarvitsisi lähteä jääkaapille. Tosin suolainen mansikka olisi aikamoinen gastronominen elämys.

Tanskasta on jotain kalamaista.

Alipaineisen vissypullon avaamisessa saisi hyvää voimaharjoittelua. Eihän se korkin mokoma millään irtoa siitä pullosta vaikka kuinka vääntäisi.

Eikä sitä koskaan tiedä, koska saappaan sisäpohjan karhennusraspia tarvii.

Voisihan aina korista Beethovenin viidennen tai vaikkapa My Way'n niin olisi aina jotain uutta koristavaa seuraavissa juhlissa.

Viimeksi nähdessäni sammakon, se hyppäsi suoraan päin umpipuista aitaa. Eli ne ilmeisesti katsoo vaan taakse, eikä ollenkaan eteensä. Tarkoittaako se, että ne elävät menneisyydessä eivätkä ollenkaan ajattele tulevaisuutta?

Kiroilua helpottaa se kiroilumasiina, josta kirjoitit joskus. Olen sitä mieltä, että ei ole kapteeni Haddokin voittanutta siinä asiassa.

pitäisiköhän unohtaa sana maksalaatikko, jos vaikka oppisi syömään sitä..

Mikähän tämänkin kirjoitusvimman laukaisi? Mutta jos tästä advokoinnista on kenellekkään mitään iloa, niin hyvä.

Kaikkea hyvää toivottaa hän.

>Japa Ke, 2012-09-19 00:47

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

Kuuntele Ajatusten miljoonalaatikko Yle Puheessa joka toinen kesäkeskiviikko klo 17.25.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä