Kannustavia askareita hankaloituville

Ei liene liioiteltua sanoa, että vaikka pitäisi käsiään suorina sivuilla tasapainon vuoksi, niin silti, hyvälläkin fysiikalla, tulee niin pika-, maasto- kuin maratonjuoksuunkin oma merkittävä lisävaikeutensa, kun yrittää suorittaa juoksun kyykyssä.

Hyväkuntoiselle suhteellisen mitäänsanomaton muutaman kilometrin juoksulenkki muuttuu itkuksi ja hammastenkiristykseksi, kun tehdään juoksuasentoon se pieni muutos, että juoksijan takapuoli on vain muutaman sentin korkeudella maan pinnasta. Ja maraton sillä tavalla juostuna vaatii yli-inhimillisen sinnikkyyden.

Jos jollekulle tulisi mieleen kerettiläinen ajatus, että miksi sitten pitäisi juosta kyykyssä, niin voi osoittaa sormella kohti maamme kymmeniä tai satoja uimahalleja, joissa juostaan vedessä, ja niin ei tehdä siitä huolimatta että vedessä juokseminen on vaikeaa ja hyvin, hyvin raskasta, vaan siksi että se on hyvin vaikeaa ja raskasta.

Keskuudessamme siis näyttää asuvan ihmisryhmä joilla tuottaa tyydytystä tehdä asiat hankalasti ja hiessä ähkien.

Koska olen avulias, suopea ja liikuntaharrastukseen teoriatasolla positiivisesti suhtautuva ihminen, ja koska hyvän kuuluu antaa vähästään, niin esitänpä tässä joitakin arki-, pääsiäis- ja vapaa-ajanhankkeita ajatellen kaikkia heitä, joille hankalasti tekeminen on nautinto.

Kolme kun on hyvä dramaturginen sarja, niin heräteltäköön hankaloitumishinkuisten tai heidän kannattajiensa mielikuvituksia täten vaikka kolmella innoittavalla esimerkillä.

 

Kaksiulotteinen hedelmäpussitus

Jokainen tietää, että kauppojen hedelmäosastojen hedelmäpusseja, niitä jotka ovat mikroskooppiselta ohuudeltaan noin 0,000003 planckinmitan paksuisia, niitä on hyvin, hyvin vaikeaa saada auki, koska pussimateriaali on niin ohutta ja pussin suu on rullalla niin litteänä, että kynttä on vaikea saada väliin ja pussia avautumaan sitä ensimmäistä kertaa.

Se on kuitenkin mahdollista sitkeän yrittämisen seurauksena - ja siksi muovitehtaasta kannattaisikin tilata pussien puolikkaita jotka ovat rullalla.

Ulkoisesti tuollainen pussinpuolikas näyttää aivan samanlaiselta kuin tavallinen rullasta repäistävä hedelmä- ja vihannespussi, mutta koska siinä on pussista vain toinen puoli, sitä on mahdotonta avata, vaikka sitä kuinka räpläät kynnellä, vaikka kuinka hönkäilet sormiisi ja koetat hieroa kuviteltuja pussinpuolikkaita erilleen peukalon ja etusormen välissä, hikikarpalot otsalla juosten.

Eipä muuta kuin kaksiulotteisia muka-pusseja sisältävä rulla taskussaan kauppaan - ja kun näette kaupassa jonkun hankaloitumishinkuisen vesijuoksijan, suojalkapalloilijan tai muun liikuntafriikin suunnistavan hedelmäosastolle, niin sujautat valepussirullan aidon tilalle - ja kohtapa saa hankaloituja kivaa, loputonta näppiaskaretta ja te virkistävää katseltavaa!


Savojen vaakunanvaihtokierros kuivaveneillen

Savon vaakuna lienee kaikille tuttu. Siinä on kuvattuna jousipyssy nuolineen. (Nuolia on vain yksi, mutta se kuuluu sanoa ”nuolineen” niin kuin niitä olisi monta, jotta savolaisille ei tule paha mieli. Ja tavallaan se on teknisesti tottakin, sillä Pohjois- ja Etelä-Savon vaakunat ovat hiukan erilaiset, niin että jos kuvitellaan että ampuja seisoo vaakunan oikealla puolella, niin Pohjois-Savon asukas ampuu jotakuta toista, mutta Etelä-Savon heppu itseään; jousipyssy on vaakunoissa eri päin, joten voi ajatella että se on eri jousipyssy ja siksi nuoliakin olisi kaksi.)

Joka tuntee yhdenkin savolaisen (Homo absurdus circumloquens), tietää, että normaalinuolen sijasta vaakunassa tulisi olla imukuppipäinen pilanuoli, jotta vaakuna kuvaisi Savoa edes jollain lailla. (Lisäksi se olisi armeliasta em. Etelä-Savon vaakunaa ajatellen.)

Itse asiassa vieläkin parempia vaakunavaihtoehtoja Savolle olisi - savolaisvaakunassa voisi olla kuvattuna vaikka dynamiittilaatikolla istuva ihmishahmo (dynamiitti korvaa jousipyssyn), sellainen liikennemerkkimäisen pelkistetty perushahmo - ja hahmo soittaa, suu taukoamattomassa hölötyksenirveessä - haitaria, ja soittajahahmon pään yläpuolella saisi olla sellainen spiraalimainen höyrähdyksen merkki, joka Tintti-sarjakuvassa piirretään kun joku on saanut iskun päähänsä ja on iskusta vähän spaced out.

Olisikin miltei kansalaisvelvollisuus vaihtaa Savon vaakunat asianmukaisiksi - joko imukuppinuolivaakunoiksi, tai höyrähdyshaitaristikuviksi.

Mutta tukeaksemme Savon maakuntahenkeä ja hankaloitumisurheilumieltä, vaakunoiden vaihto tulisi tehdä soutuveneellä, jossa on alla pianonpyörät, ja jota soudetaan maastossa, kulmaraudalla vahvistettujen airojen avulla.

Jo kunto karttuu, Suomi-tietous lisääntyy ja Savon vaakuna etevöityy!

 

Hiilikuituvahvisteinen erikoispitkä spagetti

Kun spagettia keittää, tekee mieli panna pitkät spagetit ainakin kerran poikki, koska raksahdusääni spagetteja katkaistessa on niin tyydyttävä, tai siksi, että käytettävissä liian pieni kattila.

Hiilikuituvahvisteinen erikoispitkä spagetti taipuu vaan ei taitu, eikä itse sielunvihollinenkaan saisi sitä sullotuksi kattilaan, saati katkeamaan.

Mutta hetkinen.

Kiehuvan veden kanssa ei ole leikkimistä.

Pannaanpas sittenkin stoppi hiilikuituspagetille ja otetaan sen tilalle vaikka usb-liitosjohto tai nettimokkula joka on sairaan vähän - mutta riittävästi - väärän kokoinen, niin että sitä on mahdotonta saada toimivasti paikalleen, ainakaan ilman järkyttävää survomista.

Tai, usb-pohjaisen mokkulan kyseessä ollen, vempeleen koko on sellainen, että vaikka usb-portteja on käytettävissä useampi, mokkula on niin iso, että se estää muiden porttien käyttämisen, eikä se suostu toimimaan jos sen asentaa usb-jakajaan.

Mistäkö sellaisia saa?

Minulta ainakin...

Siinäpä nyt jokunen hankaloitumisidea.

Ja nyt vielä pikku pääsiäisaskartelu halukkaille: suunnitelkaa oma ehdotuksenne Savon vaakunaksi. Liittäkää mukaan pikku selvitys heraldisen hedelmänne symboliikasta ja hengestä. Siinäpä rattoisasti aika rientää! Ja melikuvitus.

Hauskaa pääsiäiseä kaikillen!

kommentit

Minulla on ns kannettava tietokone, joka kehittää hankaluudellaan kärsivällisyyttä, staattista lihastenhallintaa ja notkeutta. Virtajohdossa on kosketusongelmia, kyseessä on rikkoutuneen tilalle hankittu varaosa. Kärsivällisyys kehittyy, kun etsin johdolle oikeata asentoa, jossa tietokone saa virtaa. Käännän ja väännän, kiedon kiepiksi myötä- ja vastapäivään, puristan ja vänkään ja kovan yrittäminen palkitaan latausvalon vilahduksella. Staattista lihastenhallintaa tarvitaan, kun sopiva asento lopulta löytyy. Sylissä oleva läppäri ei saa heilahtaa milliäkään, muuten virransyöttö armotta katkeaa. Jos onnekkaasti virtaa on tullut sen verran, että akku on latautunut, asento on vähän rennompi. Notkeutta ja näppäryyttä kehittää johdon pitäminen paikallaan jalalla tai käsin. Jalkojen käyttö vapauttaa kädet näppäimistölle, mutta on asentonsa puolesta haastava, työskentely kestää korkeintaan 10 min kerrallaan. Työasento on parempi, jos johtoa pitää paikallaan käsin, mutta kirjoittaminen on silloin huomattavan hidasta. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat hankaloittaa elämäänsä, virtajohtojen laadun heikentämistä. Kosketuksen etsiminen on aina yhtä tuskaista ja mieltä sitovaa. En tosin kehota kokeilemaan voimavirtavehkeillä, saattaa saada pahasti näpeilleen siinä hommassa.

>Läppäri sylissä Ke, 2012-04-11 16:09

Eikö kumminkin olisi parempi vaihtaa ns. pöytäkoneeseen, jonka kannattelu näppiksineen, hiirineen ja - jos oikein on tuuria - kuvaputkimonitoreineen käy jo kovemmallekin urheilijalle työstä.

Ehkä niillä voisi jotenkin jongleerata työskennellessään, siitä olisi paitsi itselle kunnonkohotushyöty, myös voisi sillä tienata asettamalla hatun maahan ja toimittamalla tämän työntekonsa vaikka taloyhtiön pihalla tai torinkulmalla jatkoroikan turvin.

Yhdistä huvi, hyöty ja tienestit! Jongleeraa pöytäkoneella! Ja printteri mukaan myös, kun taidot kehittyvät.

>Hansu To, 2012-04-12 09:47

Kaupan infinitesimaalisen ohuista hedelmäpusseista muistui mieleen kumma empiirinen havainto, jonka tein taannoin. Kun kädessä on nahkahansikkaat, pussi avautuu kerrassaan kiltisti ja vaivattomasti, hövelisti suorastaan.

Kun toisaalta käsi on nahkapäällysteinen jo luonnostaan, niin kyllä täytyy olla kertakaikkisen kiero ja häijy sen kemistin, joka on suunnitellut pussiin sellaisen älymateriaalin että se tunnistaa onko uhrilla tarttumaraajassaan verhoiluna jonkin elukan nahka vaiko ihmis-, ja tekee jälkimmäisessä tapauksessa kiusaa minkä ehtii. Infernaalista!

>Seppo Ma, 2012-04-16 10:24

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

Kuuntele Ajatusten miljoonalaatikko Yle Puheessa keskiviikkoisin klo 17.25.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä