Kävelykoppi

 

Joskus kun tulee loistavia ideoita, mutta joskus tulee ei niin loistavia ideoita, niin nyt taas tuli.

Kun oli oli kankku kipeä jäällä liukastelusta (http://www.freeimageslive.co.uk/files/images006/human_skeleton.jpg ) niin vasemmalla kyljelläni sohvalla juuri köllöttelin, kun keksin!

Tästä näemme, että köllöttyydestä on monta iloa, vaikka sitä voi esim. jonkun omaiset & sukulaiset väheksyä ja sanoa että siinä vaan taas makaat kuin mikäkin lahna ja haiset, vaikka ei oikeasti haisisi se yhtään.

Niin silloin siis keksin, miten hyvä olisikaan olemassa kävelykoppi!

Jalkakäytävillä kun saa ajaa polkupyörällä, ja vaikka ei saisikaan, niin ajavat silti. Miksipä siis ei saisi kulkea siellä yllään kävelykoppi! Ja voisi olla kopissa myös avunnais-pyörät, ja ehkä vielä niissä kopin pyörissä sähköavusteisuus kuten joissakin polkupyörissä on. (Esim. juurikin sähköavusteisissa polkupyörissä.)

Minä kun olen vähän erakko – enkä niin vähäänkään aina – niin viehättää ajatus että siellä kävelykopin sisässä voisi kulkea ihmistungoksessa ja samalla olla ihan omassa rauhassaan kuten kotilo-eläime.

Kävelykoppiin laittaisi ”tuulilasiksi” ”ikkunan” joka ulkoa päin katsottaessa olisi peili. (Siihen kyllä kannattaisi laittaa peilin viereen ritilä jonka takana olisi paineilma-hornantöräytin, niin että jos naiset alkaisivat pidempään peilata itseään siitä peilistä ja täten tukkisivat kävelykoppikulkijan tien ja maiseman, niin voisi töräyttää hornantöräyttimeä, että loikkaisivat sivuun kuin Macropus robustus - Räääk! - Loik.)

Ja voisihan sitä hyvää hyvyyttään laittaa vaikka sen kävelykopin kylkeen kolikkoaukon ja siihen tekstin ”Etkö saa kiitosta? – 1€ - Kiitos” ja siinä vieressä olisi myös ääniritilä ja sisäpuolella metallinen tuhkakuppi ja kun joku tipauttaisi kolikkokoloon euron, minkä kuulisi tuhkakupin kilahduksesta ja näkisi että euro tipahti, niin sanoisi siihen ritilään että ”Kiitos” – siten molemmille tulisi hyvä mieli - ja halvalla!

(Keskimäärin 0,5 eur /henkilö, kun itse ei maksaisi mitään vaan saisi rahaa, ja sen toinen kun maksaisi 1 € niin keskiarvoksi tulee 50 c per henki.)

Jos olisi sähköavusteis-pyöräinen se kävelykoppi, niin voisi olla ne pyörät ulkopuolella ja se koppi verhottu alas asti, jolloin voisi huristella kopin penkillä istuen, ja tekisi kopista sen verran isomman, että sinne mahtuu hyvä istuin, ja jonkinlainen hätävessa, pieni jääkaappi ja pikkuinen kirjahylly.

Ehkä voisi olla ulkopinta aurinkopaneelia, niin että saisi akkuvirralla pienen lämmityksen ja ilmastoinnin sinne myös; ja radion.

Ja sentään aika pienellä vaivalla voisi  tehdä kopin toiselle seinälle sohvan, ja vivun, jolla kopin voi kaataa kyljelleen ja taas nostaa pystyyn, niin että voisi pysäköidä johonkin liikennettä tukkimattomaan paikkaan ja köllötellä kopin sohvalla, kuunnella radiota ja vaikka katsella pulujen touhua sen peililasi-ikkunan läpi.

Ilmastoinnin ansiosta kopissa varmaan uskaltaisi käyttää myös pientä grilleä, niin että voisi paistaa makkaraa ja folion päällä sipulia ja lämmittää mukana tuotuja ranskalaisia perunoita.

Ja voisi olla karjalanpiirakoita ja juustosiivuja, kerta se juusto sulaa mukavasti siihen päälle, kun antaa olla grillin päällä vähän aikaa.

Myös maapähkinät on hyviä jos paahtaa, ja kannussa jos on lettutaikinaa niin pikku pannussa voisi paistaa lettuja ja ottaa minijääkaapin sisältä kylmäpussista umpijäässä olevan purkin jäätelöä ja antaa sen sulaa röplytä vaniljakastikkeeksi lettujen päälle.

Ja termoksessa olisi kahvia, ja kaurakeksejä ja niitä karakeksejä joissa on suklaatia toinen puoli, tai molemmat! Niin ja kanelikorppuja pitää olla kahvin kanssa, tietenkin.

Ja jos olisi vastamelukuulokkeet, joihin MP3-soittimesta soittaisi kesäniitun ääntä, tai valtameren kohinaa, tai aarmiometsän kukurrusta, sirpitystä, kuikahteluja ja mörinöitä,  niin voisi olla vaikka millaisen liikenneruuhkan keskellä liikenneympyrän ruohikolla ja siinä pitää leiriä ja kuvitella olevansa Amazonin metsäretkellä, tai purjehtimassa pikku lautalla maapallon ympäri.

Kaikki kävelykopin ansioa!

Ja voisi asentaa kävelykopin ulkoseinät lcd-näytöstä, jonka saumoissa olisi pikku kamerat, ja etupuolen kamerat näyttäisivät kuvansa kävelykopin takimmaisen seinän ulkopuoleen, ja vasemman puolen kamerat oikean ulkopuolen seinään ja päinvastoin, niin silloin kukaan ei edes näkisi kävelykoppia; vaan voisi viedä sen kävelykopin vaikka kioskin katolle tai torin reunan kukkapenkkiin ja asustella siinä kenenkään edes aavistamatta! (Silloin tietenkin ottaisi pois sen kolikkoaukon ja lapun, ja ”tuulilasi” peitettäisiin siltä päin läpinäkyvällä lcd-näytöllä.)

Voi harmi kun jos en olisi näin kömpelö kun olen, niin kuuluisi täältä jo kävelykopin sahuu-ääni, ja -nikkaroimis.

Niin hyvä ajatus on se kyllä ainakin minusta. Entäs teistä?

 

 

kommentit

Ameriikassa on tällaista harrastettu jo vuosikaudet. Siellä kun on kaikki suurempaa, toisin kuin täällä ei ole, niin ovat kävelykoppeihinsa asentaneet isot polttomoottorit, automaattivaihteet, ilmastoinnit, stereot, telkkarit ja tuhottomasti mukinpidikkeitä. Siellä sitten köllöttelevät tuntikausia tuhansien kävelyvauhtia etenevien koppien ruuhkissa joka päivä, limonaatia ryystävät tusinasta mukista ja katsovat tosi-tv:tä. Lokoisaa on heillä!

>Seppo Ke, 2013-03-27 09:22

Kävelykoppi olisi omiaan erämailla, metsissä ja soilla. Luonnosta erkaantuneelle kaupunkilaiselle se mahdollistaisi turvallisen, susi- ja vilustumisvapaan tavan samoilla asuttamattomilla seuduilla. Toisin kuin nuo Amerikkalaiset versiot, jotka kulkevat maanteillä.

Erämaassa koppi ei vieri millään kapeilla kovakumipyörillä, vaan on hankittava tarpeeksi kevyet ja leveät pyörät. (Bigfoot-polkupyörät) Talvella sukset toimii paremmin jos asukalle on lumikengät. Voisi myös tehdä kopin katolle kuumailmapallon jolla pitää koppia ilmassa, mutta silloin pallo takertuisi puiden oksiin.

Lisäksi radioantenni katolle, niin yhteyden saa ihmisiin.

>JS Ke, 2013-03-27 10:20

Auts! Nyt valitettavasti visioin jonkinlaisen jalkavoimilla toimivan pimp-my-ride tyylisen riksan tahi (kylmäävä hytistys) asuntovaunulla liikkuvaisen karavaanarin.....

Toki karjalanpiirakat ja juusto antavat anteeksi hyvin paljon. Sekä myöskin lätyt puolisulala jätskillä. Nam! Sokerikorpuissa on se huono puoli, että niiden murenia joutuu ikäviin paikkoihin ja sitten yrittää salaa pyyhkiä housujaan niistä mokomista pistelevistä murusista yrittäen näyttää normaalilta (casually). Mutta pieleen meni sekin. Kaikki huomaa, että nyt se yrittää saada murusia pois teryleenihousuistaan ja se vaan näyttää nololta...

>Japa Su, 2013-03-31 02:37

Hieno keksintö!

Ryhtyisin saman tien pannuhuoneessa moista rakentelemaan, mutta pelkäänpä että viranomaiset olisivat valppaana ja jo heti neitsytkävelyllä peilituulilasiin koputtaisivat, että kuulkaapas kansalainen, pitää silmänvalkuaiset näkyä kun ihmisten ilmoilla kävelykopittelee, ja kävelyajoneuvolla on jalkakäytävällä ajokävely kielletty, mopokortitta etenkin, ja vaahtosammuttimen tarkastuspaperit kiitos, kun on tuo grilli.

Mutta olisihan se suomalaisen taivas, kun ei kadulla kävellessäänkään tarvitsisi toisia silmiin katsoa. Siihen vielä omat kanelikorput ja kahvit päälle, niin vot, hyvinvointivaltio olisi täällä taas.

>Valtionmies Pe, 2013-04-05 08:18

Tulipa heti mieleeni sellainen Englannin-tyylinen punainen puhelinkoppi johon pyörät, maastorenkaat oikein ja talvella sukset. Ja penkki jolla istua ja körötellä menemähän. Lattiaan avattava luukku jotta voisi talvella männä pilkille sillä. LA-puhelin siihen nenän eteen kun kerran kopissakin lukisi "telephone". (Kyllä ei Suomessa uskaltaisi liikkua sillä kun ovatten niin harvinaisiksi kopit käyneet katukuvassa. Lontoossa asia ihan eris, oveen vain kyltti jotta "epäkunnossa", "out of order" niin jo vain eivät olisi heti sisään pyrkimässä kaikki puhelunhaluiset he.)

Eikun hitsaamaan.

>Anssi Su, 2013-11-03 21:30

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä