Valtion tapoja ärsyttää tahallaan

 

 • Keinotekoiset värit kuten lila ja beige. Ennen niitäkin on pärjätty ja silloin oli paljon kurjemmat olot.
 • Annetaan esim. ymmärtää että tulee lämmin kesä vaikka kesästä tulee erityisen hyinen ja sateinen. Ihan päinvastoin siis! Mikä ilo on kiusalla aiheuttaa pettymys. Ihme porukkaa.
 • Verotetaan, vaikka tiedetään että se ärsyttää kaikkia.
 • Ei tarpeeksi liikenneympyröitä.
 • Vanhoja hetekoita ja vaneriaskeja ei saa mistään, vaikka ne oli hienoja.
 • Ei selitetä asioita tarpeeksi selvästi, kuten big bang, stagflaatio, korianteri, ja että miten sapelihammastiikeri pääsi irti jos puri vaikka puuhun ne kauheat hampaat.
 • Liian pitkät puheet aina ennen ilotulitusta. Ketä kiinnostaa! Siellä pitää seisoa pakkasessa ja kuunnella jankutusta ennen kuin raketit ammutaan. Ketä kiinnostaa!
 • Ei koskaan laiteta mitään kivoja kuvia valtion juttuihin kuten kissanpentu, orava, kenguru tai jänis.
 • Erityisesti jänis.
 • Ärsyttävä vihreä väri monissa lomakkeissa. Tai ainakin ennen oli. Ei ikinä sinistä, punaista saati kirjavaa.
 • Kuukaudet ja se milloin on täysikuu jne. heittää ihan totaalisesti, ei mitään tolkkua vaikka on hienot tietokoneet ja laskentakeskukset ja ministereitä niin että päät yhteen paukkuu ja puutarhatonttuihin kompastelevat silmä mustana, mutta kuuta ja kuukausia ei silti saada synkrooniin muka. Rallattelussa vissiin menee aika.
 • Liian vähän klarinetin soittoa; siinä on hieno ääni ja sillä voi hienosti pelleillä ja mallata.
 • Postilaatikko tyhjennetään vasta viideltä. Koko päivän katsovat sieltä postistansa ikkunan läpi sitä laatikkoa mutta silti tyhjentävät piruuttaan vasta viideltä.
 • Vähätellään lantun ja nauriin merkitystä ja hosotetaan kaiken maailman pesdoista. Ei ennenkään ollu semmoisia pestoja! Ei ollu mitään ja silti oltiin iloisia, koko ajan, 24/7!
 • Ei nosteta metakkaa siitä että Karjala kähvellettiin tai edes kohteliaasti pyydetä että takaisin se jo pikkuhiljaa, jumaliste. Ei tavara lainassa parane, kaikki sen tietää.
 • Älyttömän malliset lapiot (vartenaan semmoinen pitkä puinen pulikka vain, kuin pitkä viestikapula ilman kahvaa) Amerikassa. Ei siis Suomessa, mutta voisi sitä valtio vähäosaisempia neuvoa, että laittakaa siihen päähän kahva niin ei käsi lipsu ja saatte aikaankin jotain siellä Amerikassanne.
 • Ei puututa siihen, että kalkkuna on niin ruma lintu ja silti saa esiintyä elokuvissa niin usein.
 • Aika vähän sammakoita.
 • Mutta hyttysiä! Jösses että niitä sikiää ja kädet levällään vaan ollaan kun sinne soittaa ja yrittää puhua järkeä, että älyättehän itsekin että ne kuppaa verta ja on riesa.
 • Kuulakärkikynää ei korjata pois vaikka muste loppu. Turhaan yrität sillä turata.
 • Ihminen on käynyt kuussa mutta silti sukat kutistuu muutamassa pesussa nuken sukiksi ja sille muka ei Suomen valtio voi mitään. Mitä semmoisella vallalla tekee joka ei mihinkään pysty. Nukke-hallitus! Sukkia sentään ollut olemassa tuhat vuotta tms.
 • Kaasunaamareita ei ole missään kaupassa, että voisi kokeilla, miltä sellainen tuntuu ja näyttää. Saati että valtio lähettäisi oman, että kokeilkaa. Tulisi iloinen mieli edes joskus!
 • Poliiseja ei ole määrätty hakkaamaan p**kaksi semmoisia mopoja joissa on paha ääni. Jos määrättäisiin, niin ennätysajassa loppuisi se räminä. Ja varmaan olisi poliiseista kivaa vaihtelua mäikiä niitä lekalla, eikä aina vain puhua roistoille ja huudattaa sireeneä.
 • Liian pienet palkinnot mielipidetutkimuksissa. Joku arvonta, jossa ei ikinä voita.
 • Ulkomaalaisilla poliiseilla hienot puvut, mutta suomalaisilla hirmu vaatimattomat, eikä juuri mitään kullanväristä, kunniamerkkejä tms. Varmaan ottaa poliiseja päähän kun menevät ulkomaille ja niillä hienot epoletit ja koppalakit ja kultanauhat ja -käädyt.
 • Eläkeläisten kusettaminen.
 • Nuorison syyttäminen, esim. pienistä eläkkeistä, että nuoria on muka liian vähän makselemaan eläkkeitä. Ja samaan aikaan Suomen Pankin kellarissa on setelipainokone!!
 • Ja miten voi jotakuta syyttää siitä että on liian vähän; olipa nuori tai vanha niin ei ketään voi olla kuin korkeintaan yksi - ja aina ei sitäkään, jos ei ole syntynyt vielä. (Raskaana vasta.)
 • Ei pesukarhuja Suomessa vaikka on niin kivan näköinen eläin. Shakkia vissiin vaan pelaavat siellä ympäristöministeriössä kun ei tätä asiaa ole saatu hoidetuksi vaikka pesukarhuja on ollut olemassa muualla ainakin sata vuotta. Niillä on niin kivat kädetkin, ja se ”naamio”.
 • Amerikassa kyllä on, mutta onko meillä? – P****n marjat ole. Ei pesukarhun pesukarhua.
 • Kunnollisia agentti-ohjelmia ja agentti-kirjoja ihan liian vähän. Sontaa kyllä tulee joka tuutista.
 • Kehitetään kaiken maailman sääntöjä, että noudattakaa. Noudattakaa itse! Ketä huvittaa noudattaminen koko ajan! Ei mihinkään kyllästy ihminen niin nopeasti kuin noudattamiseen. Luulisi että sen älyää kaikki, niin nämä ei muka älyä.

Siinä nyt aluksi.

 

Kuunteletko mieluummin? Kas tässä:

kommentit

Hei, Markus, kaasunaamareita saa ostaa ainakin varustelekasta ja varmaan antavat etukäteen testata jos kysyy nätisti.

>RJ Pe, 2012-02-24 16:10

Hyvä juttu!

Tietenkään se ei ole sama kuin jos valtio ilahduttaisi naamaripaketilla vaikka jouluna, mutta kuitengin hyvä!

Millä kaasuilla ne antaa testata jos kauniisti pyytää?

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:32

Kyllä niitä varmaan ainakin homokaasulla pääsee testaamaan. Henkilökuntakin on varmasti testannut. Ei kai ne kaikki toimi.

>kaverit on kertonu Pe, 2012-03-02 12:58

Tiivistettynä: Ensimmäisen maailman ongelmia.

>JM Pe, 2012-02-24 20:11

Mitkä märittelisit Maailma 2.0:n tärkeimmiksi ominaisuuksiksi parannuksiksi, jos toivoa saisit?

Mie ainakin haluaiin osata lentää, ja että talvella saisi kaakaota automaateista ulkona.

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:38

Mie haluaisin laitteen, joka osaisi soittaa aina oikeanlaista musiikkia. Esim kävellessä kävelymusiikkia ja hississä hissi(musiikkia), dramaatillisissa tilan-teissa dramaattista yms.

MK:lta mielenkiintoinen ja aiheellinen kysymys tuo minkälaiset olisivat Maailma vol. 2.0 ongelmat.

MK:na ehkä toivoisin ongelmankehityslaitetta, jos aikoo jatkaa vastaavanlaista bloggailua. Se laite voisi keksiä ongelmia ongelmankeksijän puolesta, jos on suurempia ongelmia kuin ongelmien keksiminen.

>PMACHO Ti, 2012-02-28 14:46

Ei ole pesukarhuja mutta on supikoiria. Eijjoo paljon eroa noissa.

Hyvä turvakysymys kyllä: "Montako kulmakarvaa ihmisellä on?: *"
Meni tovi laskiessa ja vielä meni väärin.

>jj Su, 2012-02-26 11:55

Montako oli?

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:33

Vanerilootia saa Bauhausista.

>Jusa G Su, 2012-02-26 15:52

Hei,

Vaneriaskilla tarkoitetaan tietyn laista vanhaa, vanerista tehtyä matkalaukkua. Kahtos tätä:

http://www.arjenhistoria.fi/fi/viewimage.php?objimg=true&id=164895&imgre...

Huomaa ergonominen kahva jonka toinen reuna luistaa niin että se haluttaessa painuu matalaksi pois tieltä.

Nuita ei vissiin Bauhauksesta saa?

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:31

Listaatko pari lempikalkkunaelokuvaasi?

>Maiju Su, 2012-02-26 21:12

Eipä niitä ikinä silloin muista kun kysytään!

Mutta yhdessä Disneyn piirretyssä oli ainakin, ja oliko Pieni talo preeriallassa kerran. Ja vielä joku muukin!

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:35

:´D

>hauskuuntunut Ma, 2012-02-27 03:12

Varohan ettei valtio kosta jos näkee että on suupielet kovin paljo ylöspäin..

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:36

Mikä pesukarhu? Eihän sellaista eläintä ole.

>O tempora, O mores! Ma, 2012-02-27 11:50

Onhan. Nisäkäsnimistötoimikunta on kyllä ehdottanut, että nimitys "supi" vahvistettaisiin pesukarhun ensisijaiseksi suomenkieliseksi nimeksi.

>Faktaa Ma, 2012-02-27 14:07

Tää ei haluais supea vaan nimenomaan pesukarhun :(

mk

>kajomar Ma, 2012-02-27 14:35

Puoliso ja poika näki eräänä aamuna kärpän koikkelehtivan pihahangessa. Minä en nähnyt, olin lähtenyt töihin. Kyllä pitäisi valtion taata, että edes kerran elämässään näkisi kärpän omalla kotipihalla. Vielä parempi olisi lumikko, mutta paremman puutteessa kärppäkin käy.

>mustela erminea Ma, 2012-02-27 17:19

Hoi,

työn perässä töntterehtäminen vie kansalta monta hupea. Esmes silloin kun alkaa olla jäätyneitä rapakoita, joiden jäitä voisi ratskautella, niin ei voikaan, kun pitää muka tehdä tärkeämpiä asioita. Ja jos kuulee, että jollakin on kissanpentuja, niin ei voikaan mennä katsomaan vaikka tietenkin haluaisi heti mennä!

mk

>kajomar Su, 2012-03-04 13:25

Minä oon nähny lumikon teutaroimassa hangella! Tosin kyseessä oli vuokra-kerrostaloyksiö, mutta itse tapahtuma oli silti mieleenpainuva, vaikka se lumikko olikin sellainen mitätön albiino-nakki, mutta hienosti se eteni ja hieman myös takeni!

>Antti-Olavi Ma, 2012-03-05 15:32

Täällä Oulussa ovat kärpät jo niin kovin kesyyntyneet että liikkuvat sujuvasti kaupungilla ihmisten seassa. Suojaväri on urbaanin kiviviidakon lakeihin sopeutunut musta ja kiiltävä kansipusakka, nahkasormikkaat sekä nahkainen lippalakki jossa on alaskäännettävät korvaläpät ylöskäännettynä vaikka tuulee pitkin katuja mereltä asti. Myös hopeiset viikset tai huuliparta ja alahuulen pullasutitupsu, jota jatsimiehet "soul patch":ksi nimittävät ja kulmikkaat silmälasit, koska kärppien lähinäkö on kovin huono. Nämä kärpät eivät perusta klarinettimusiikista joka jatsimiehiä viehättää vaan kuuntelevat mielummin yötä tai yölintuja koska yöeläimiä ovat.

>luonnonvaraisia kärppiä Ti, 2012-02-28 13:03

Minä näin kerran karhun. Emäntä ei valittanut siitä.

>Karhu Ti, 2012-02-28 13:12

Yksi valtion juttu muuten on mihin laitetaan kivoja kuvia ja se on äänestyslippu. Aku ankkoja, veneilyaiheita yms. Tämä tietyllä tapaa lienee edistyksellinen "user generated content". Käyttöliittymä on kaikille tuttu ja voihan ne saada myös mediaankin jos oikein hyvin on piirtänyt.

No nyt tuli mieleen toinenkin tämmöinen user generated content -sisältöalusta ja se on armeijan punkan alusta. Niitten alapinnoilla on myös usein kuvaa ja kaikenlaista blogipostausta.

>ääninen To, 2012-03-01 18:15

Hassuinta, mitä minä ja vaimo olemme kuunaan nähneet, oli kun talitintti yritti kevätvillityksensä vallassa sisään sinitintille tehtyyn pönttöön. Änki ja punki pitkän tovin, pienillä koivillaan sotki ilmaa kuin kilpapyöräilijä polkimiaan, ja lopulta jäi uupuneena siihen reikään hartioistaan roikkumaan koivet maata kohti riippuen (tuli sitten lopulta järkiinsä ja pullahti sieltä ulos).

Soisi muidenkin näkevän saman, telkkarista ei tule mitään yhtä hauskaa ja silti valtio perii kiusallaan tv-maksua.

>Seppo Pe, 2012-03-02 13:18

Aikoinaan tuli seurattua, miten orava raahasi kompostista perunaa ylös pikku mäntyyn.

Kerron siitä joskus tarkemmin, mutta välillä se jäi riippumaan oksasta pää alaspäin, kun ei jaksanut kunnolla viedä sitä, mutta eipä halunnut irtikään laskea kun joku varis pyöri lähellä.

Mutta siitä ja muusta toiste tarkemmin.. Oli aikamoinen show sillä kyllä!

mk

>kajomar Su, 2012-03-04 13:30

Meilläpä on kaasunaamari, tosin ei saatu valtiolta. Ihan piti itse netistä tilata.

>fables To, 2012-03-15 05:20

Onnenpekka! (Tai Onnenpekatar.)

S'on takuulla hieno...

mk

>kajomar Pe, 2012-03-23 17:56

Poliiseillakin on aivan tavalliset lippalakit päässään, vaikka Britanniassa on hienot kovapintaiset kypärähatut ja henkivartijoilla mahtavat turkishatut! Eivät siellä sellaisella säällä tarvitsisi turkishattuja, vaan täällähän se pakkanen paukkuu kesälläkin.

>Saarakin To, 2012-04-26 17:46

Poliiseillakin on aivan tavalliset lippalakit päässään, vaikka Britanniassa on hienot kovapintaiset kypärähatut ja henkivartijoilla mahtavat turkishatut! Eivät siellä sellaisella säällä tarvitsisi turkishattuja, vaan täällähän se pakkanen paukkuu kesälläkin.

>Saarakin To, 2012-04-26 17:47

Amerikan lapioista:
Joskus kuulin sanottavan kunnollisen lapion päässä olevaa kädensijaa ponneksi. Eli sen perusteella suomalainen lapio on ponnellinen eli ponteva, niin silloinhan suora amerikkalaislapio on ponneton. Tosin ehkä TVH (tai Testi-a se nykyisin onkaan) on hankkinut piilo-ponnettomia lapioita nojailtavaksi, sillä sen puulaakin käytössä lapiolla ei ole kovin pontevasti kaivettu. Ei ainakaan meidän kinkeripiirissä.

(Kommenttini tulee kovin myöhään jopa Hämeestä lähetettynä, mutta syynä hitauteen on, että törmäsin tähän hienoon blogiin vasta eilen. Kiitos kirjoittajalle! Tämä blogi tuo kuin taivaan kajoa kesään - vaikka näin sateisena kesänä pitää varmaan sanoa "tai vaan Kajoa".)

>Koestine Pe, 2012-07-20 11:02

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä