Viiden tapiirin voittajalle maallikko-ohje

 

Jos on maallikko, ja silti voittanut jostain viisi tapiiria yllättäen, niin on varmasti ensin iloinen, seuraavassa sekunnissa vähän ällikällä lyöty, ja sitten ehkä jopa aivan hirmu perhananmoisessa paniikissa että kuinka selviää niiden kanssa. Viisi tapiiria sentään, ja isoja elukoita - ja ei ehkä edes tiedä kuinka isoja kun ei tiedä tapiireista mitään vaikka voitti!

Ja ironista on se, että vaikka kuinkakin olisi maallikko, niin jos ei olisi voittanut niitä tapiireita, niin ei olisi ollenkaan paniikissa ja siksi ehkä pystyisikin keksimään miten tulla juttuun sellaisten elukoiden kanssa, vaikka ei tapiiriasiantuntemusta minkään vertaa.

Siksi ajattelin, että kun olen maallikko joka ei ole voittanut tapiireita, niin olen oikea henkilö rauhassa miettimään joitakin ensimmäisiä toimenpiteitä sellaisen maallikon hyväksi, joka voittaa 5 tapiiria ja on liian paniikissa miettimään tapiiriasioita järkevästi justiinsa sen voiton takia - ja jolle juuri sen voiton takia kaikki vähänkin mielekkäällinen tapiiriharkintaa auttava tieto nimen-omaan on kullanarvoisaa.

Olen numeroinut kohdat, että on helpompi keskittyä niihin jos tapiirivoitto on saanut ihan hervottomaksi niin että säntäilee vain sinne ja tänne ja murehtii että mitä tehdä. Kannattaa siis lukea tästä alta, ja aloittaa pienimmästä numerosta, edetä suurempaan kunnes numerot loppuvat.

 

1. Voi tuntua ironiselta ja vaikka miltä, että juuri kun murehtii mitä tehdä voitolla ja ahdistaa ihan sinisenä, niin toivotetaan että onnea onnea kun voitit ne tapiirit, 5 kpl, mutta varmasti kääntyy tämä vielä parhain päin ja onni ei ole pahaksi kellekään, joten onnea, onnea, paljon onnea! Much happiness to you!

2. Kannattaa istua ja juoda vettä, koska jos huohottaa vaan pitkään niin alkaa huimata ja tulee nestehukkakin ennen pitkää, ja jos juo viinaa, niin putoaa tuolilta ja lyö päänsä edestä, takaa tai sivulta. (Vaarallisinta ehkä juuri sivulta.)

3. Jos tuli juotua vettä liikaa niin käydä vessassa ja samalla pestä naama viileällä, se rauhoittaa.

3b. Joillakin myös tukan kampaus. Joillakin puru-kumi, mutta se on ärsyttävä tapa muista jos hermostuneesti jauhaa ja mene nopeasti maku. Mitä tekee mauttomalla purkalla. ei mitään! Goddamit nothing.

4. Kun lukee tätä tietokoneella niin voi avata toiseen ikkunaan vaikka Wikipedian ja lukea sieltä ensin tapiireista niin näkee minkä näköisiä elukkia on voittanut. Se on kasvissyöjä onneksi, ettei joudu jahtaamaan riistaa ja muita lihiä ruuaksi sille. Tai siis niille (5kpl).

5. Voi myös avata kuvahakukoneen ja katsoa siitä englanniksi Tapir. Näkee, että jotkut niistä pieniä ja raidallisia. Ihme elukka, suoraan sanoen! En tiedä käykö kateeksi se voitto. Ei käy ainakaan enempää kuin osittain.

6. Ne syöpi lehtiä ja jotain versoja. Verson varmaan voi katsoa tietosanakirjasta, joku yrtti tms on pienenä verso.

7. Toisin päin (siis lopusta alkuun) on verso osrev. Se tieto ei tällä kohtaa kyllä meitä auta nyt paljon yhtään, mutta ehkä ihmisen ei pitäisikään olla niin ahne, että kaikesta, että hyötyä hyötyä. Voi opiskella muutenkin! ja kuunnella luonnon ääniä jne. Kuin että hyötyä ja hyötyä. (Profit.) Ahneen merkki on sellainen, kaikki tuntien ahneen lopun, että millainen; ei kehumista siinä!

8. Voi ostaa sementtimuottien ympäriltä ja puretuista rakenn. huonoja lautia ja tehdä niistä edullisen lauta-aidan tapiireilleen. Mielellään kannattaa, että olisi mataloja puita aitauksien sisällä, niin ei tarvitse kyörätä lehtiä tapiireille, syövät suoraan puusta ergonomisesti.

9. Aitauksen sisään tapiirivessa, etteivät ulosta mihin sattuu, kun voi mennä ruokahalu jos on tapiiri-aitaus esim. juuri oman taloyhtiön edessä ja ruokahuoneen ikkunat sinne päin.

10. Rahanmeno jatkuu! Eläinlääkäriltä kysyy, mitä tehdä tapiireiden kanssa, siis ruoka, talvi, jos tulee pentuja jne. Ei varmaan kerro ilmaiseksi, vaan pitää maksaa. (Profit.)

11. En tiedä voiko tapiireilla ratsastaa. Ehkä laihat? Pitää kysyä eläinlääkäriltä. (Taas menee rahaa, ei voi mitään; = eläinlääkärille hyöty-näkö-kohta. Ensin rahat, sitten tieto vasta!)

12. Ehkä voi kuitenkin laittaa pienet vaunut perään ja kuljettaa esim. tyhjiä pulloja, kitaran, kuivattuja mantelilastuja tai muuta aika kevyttä. Mutta esim. painokone = mahdottomuus. Ei jaksa tapiiri-rukka!

13. Talvella pikemminkin pieni reki, paitsi jos on sula. (Esim. Mannerheimintie usein.)

14. Naru tapiirista toiseen, jos kuljettaa kerralla. Muuten juoksevat minne sattuu.

15. ehkä kannattaa opettaa joku hauska laulu tapiireille. Kun kuulevat sen, tulevat. Ei joudu kyselemään ovelta ovelle jos eksyvät kun kuljetus-naru katkeaa tai kun tapiirit mukana mielenosoituksessa ja poliisi käskee mielenosoittajajoukon hajaantua ja samalla tahattomasti tapiirit hajaantuvat tms tms.

16. Kannattaa opettaa myös joku  2.kin laulu tapiireille: kun kuulevat sen, menevät keskelle aitausta takapuolet vastakkain. Jos vaikka tulee lapsia jotka ajavat pyörillänsä aitausta ympäri tai jotkut lapset aitauksen toisella puolella ja jotkut toisen, niin kun tapiirit keskellä takapuolet vastakkain niin kaikki lapset näkevät koko ajan tapiirin naaman ja voivat vilkuttaa sille eikä kukaan lapsi joudu vilkuttamaan tapiirin takapuolelle.

17. Vielä kerran onnea ja maltti-mieltä! Iloksi muuttuu varmasti!!! Tai ainakin, että tottuu. Vuosi vuodelta kun tulee uusi vuosi, miettii: ehkä tottuu lopulta tänä vuonna! Siedettävämmäksi koko tilanne, vähitellen, ehkä. Töpö-askelin.

 

Kiitos!

 

kommentit

Internetissä kerrottiin, että tapiiri on yksi kuudesta huonoimmasta lemmikistä kerrostalohuoneistossa pidettäväksi. Muut em. tarkoitukseen huonot olivat artikkelin mukaan ahma, hirvi, paviaani, hyeena ja kääpiö. Viiden tapiirin voitto ei ole onnenpäivä kenellekään saati maallikolle.

http://www.smosh.com/smosh-pit/articles/six-worst-pets-apartment-living

>JusaG Ti, 2013-01-01 01:12

Tapiiri voisi olla tietysti viehkeä eläin, mutta itse osallistuisin kyllä mieluummin arvontaan jossa voi voittaa viisi muurahaiskarhua. Nehän ovat ihan tautisen näköisiä, ja niiden nimikin kertoo että mitä ne syövät. (Karhuja.) Ehkä niille siksi tarvitaan tapiireita vähemmän hoito-ohjeita?

>Tuomoh Ke, 2013-01-02 19:57

Ajatelkaapas, herra kirjailija, teidän lukijakuntaanne on valikoitunut joku, joka uudenvuodenyönä etsii netistä tietoa tapiireista lemmikkieläiminä. Hyvää Uutta Vuotta siitä huolimatta!

>JusaG Ti, 2013-01-01 01:15

Aika metka tuo tapiiri eläimenä! Kiva se sen kärsä!

Miksihän kääpiö on huono kerrostalossa pidettäväksi? Minä asun omakotitalossa joten voisin tänne pari kääpiötä ottaa mielelläni! Tolkienin mukaan niillä on voimaa ja ovat sinnikkäitä! Tykkäävät kaivaa kultaa ja jalokiviä! Niitä ei vissiin meidän pihalta löydy, mutta voisiahan ne kaivella esim. kuopan jos tahtoo henkilö siihen justiin kuopan esmes uima-allasta varten tai siihen justiin suihkulähde on hyvä! Ja noinkohan ne kaivaisi ja laittaisi uuden mansikkamaan..! Tätä täytyy tutkia ja tuumailla vielä..

Hyvä JusaG kun etsit tärkeää tapiiri tietoutta meille! :)

Hienoa uutta vuotta kaikille!

>Supi Ti, 2013-01-01 10:04

Tulipa hyvään rakoon tämä tieto. Sisko on parhaillaan Japanissa reissussa ja tunnetusti kiintynyt tapiireihin, etenkin pieniin.

Hyvinkin saattaa iskeä eri aikavyöhykkeellä ihmiseen hulluus ja sieltä hankkii könttähinnalla vaikka juurikin viisi tapiiria.

Mutta miten kuljetat sorkkaeläimet rontin 7700 kilometriä takaisin Suomeen? Lentokoneessa eittämättä paskoisivat kaikkialle, myös silloin kun turvavyövalo palaa eikä saa mennä huussiin.

Laivalla ei tohdi rahdata tapiirikkoa, koska tiukan paikan tullen merimies siitä pihvin paistaisi.

Jäljelle jää oikeastaan vain Trans-Siperian juna, joka olisi muuten hyvä, mutta ei kestä ihmisen maksa sitä votkan määrää, joka Aasian halki junaillessa on seuramielessä nautittava.

Onnettomuus, hirveä onnettomuus olisi se.

>dst Ti, 2013-01-01 16:55

Mielenkiinnostui tuosta, kun mainittiin että jos tapiirille tulee pentuja. Niin mitä ne tapiirin pennut sitten ovat? Porsaita? Vohlia? Karitsoja? Vuonia? Vasikoita? Penikoita? Varsoja? Koska kavio-elukaksi hänet mainitaan, niin varsoja kai sitten.

Hyviä uimaan ovat näemmä, ja käyttävät kärsäänsä snorkkelina! Ei siis tarvitse 5 tapiiria voittaneen olla huolissaan ainakaan siitä, jos ne putoavat järveen. Yksi huoli siis vähemmän hänellä!

Paitsi että vaikea niitä on sieltä järvestä sitten löytää, jos pinnalla näkyy vain periskooppina kärsän kärki. Uivat kiusallaan vielä kaislikkoon ja hihittelevät siellä itsekseen, että ähä! Ja niin se 5 tapiiria voittanut ihmis-polo soutelee vielä iltahämärissä huutelemassa, että tule Reino kotiin, saat porkkanaa. Kiusantekoa!

>Seppo Ke, 2013-01-02 17:43

Hyvä Seppo! :D Nauratti minua itseä tuo sinun mukava kommentti!

>Supi Ke, 2013-01-02 19:21

Jos yksi tapiiri olisi Reino, niin mitähän nimiä laittaisi niille muille? Sitä kannattaa myös miettiä ajoissa ennen kuin voittaa viisi tapiiria, kun sitten ei varmaankaan ole aikaa istua rauhassa lukemassa almanakkaa.

>Loislurso To, 2013-01-03 11:52

Tässä on söpö video jossa tapiirinpoikanen heiluttaa kivasti nenää.

http://yle.fi/uutiset/israelilaisessa_elaintarhassa_iloitaan_tapiirinpoi...

>Loislurso To, 2013-01-03 14:55

Siis omaa nenäänsä se heiluttaa, eikä esimerkiksi omistajan.

>Loislurso To, 2013-01-03 14:56

Ihmettelevätköhän ne sielä jossain hakukoneitten päämajoissa että kun tapiiri-hakuja tullut yhtäkkiä viljalti. Puskapäin.

Näitä M. Kajon ihmeellisiä hengentuotteita on siksikin niin mukava lukea, että kun lukiessaan huomaa syrjäsilmällä, että teksti lähenee loppuaan, ja harmittelee sitä, ja luulee, että kaikki tähän tekstiin tarvittava nauru on jo tullut, niin vielä viimehetkellä tulee joku ilonaihe, kuten tuo "Töpö-askelin" tässä jutussa esmes.

>A.E.L. La, 2013-01-05 21:26

Kerran aikaisemmin tuli todennäköisesti kauhea määrä hakuja siitä, minkä näköinen on tsolias. Kun se oli Älyttömyysmittari-jutussa älyttömyyden huippuna niin pitihän se nähdä, niin kuin nyt nämä tapiirit.

>Loislurso Ke, 2013-01-16 23:19

Noista kerrostalossa hankalasti pidettävistä elukoista puuttuu kummallisesti virtahepo.

Meinaan siinä voi olla vähän huumori koetuksella kun hippo nousee altaastaan ja...

http://www.youtube.com/watch?v=PSKQ3ZNQ_O8

>Tapiirin sankari Ma, 2013-02-25 22:46

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä