Ohjeita Batmanin kesälomasijaiselle

Kajon naama, jossa ilme kuin haikealla ajokoiralla jolla alhainen verensokeri.

Kiitokset Teille kun otitte hoitaaksenne Batmanin lomasijaisuuden toisen osan! Tehtävä on kaikesta päätellen hyvin vaativa, koskapa on ollut vaikea saada siihen miehitystä. Siispä sydämellinen kiitos ja kumarrus Alfred P.-toimikunnan puolesta.

Oikealla olevassa kaapissa on kolmea eri kokoa Batman-pukua. Jos pukuja on vain kaksi, olette todennäköisesti samaa kokoa kuin loman 1. osan lomasijainen, ja siinä tapauksessa virka-asunne on pesulassa ja noutokuitti on teipattu pukukaapin oven sisäpuolelle.

Hygieniasyistä toivomme teidän käyttävän asun alla omia aluskaatioitanne; vaihtakaa puhtaat joka päivä.

Edelleen hygieniasyistä (silmätulehduksen torjumiseksi) suosittelemme että pudistatte naamarin sisäpuolen aina ennen käyttöä ja käytön jälkeen käsien puhdistamiseen tarkoitetulla desinfiointiaineella. Naamarin muovi kestää sen hyvin, vaikka väriä saattaa hieman irrota; se ei ole vaarallista. Desinfiointiainetta on pienessä pumppupullossa lavoiren vieressä ja täyttöpullo on allaskaapissa. Desinfiointiainetta ei saa juoda! (Palaamme tähän kieltoon puhuessamme Robinista.)

Suomen aselaki kieltää kantamasta käsi- tai teräasetta tahi kaasusumutinta taikka jousipamppua muuten kuin tietyissä erityistapauksissa, joihin ette Batmanin kesälomittajana kuulu, joten taistelulajitaidot ovat tarpeen jos tiukka paikka tulee.

Tutustukaa huolellisesti nyöristä riippuvaan vihkoseen, jossa on kerrottu itsepuolustuksesta, rikoksentekijän kiinniottamisesta verekseltään ja mm. hätävarjelun liioittelusta, sekä elvytyksestä ja ensiavusta.

Lukemisen jälkeen allekirjoittakaa ja postittakaa viimeisen sivun lomake, jossa vakuutatte ymmärtävänne asemanne lain edessä, sekä voiman käytön oikeat periaatteet ja riskit. (Myös ensiapukyselyyn kannattaa vastata, tänä vuonna vastaajien kesken arvotaan tukevat taloustikkaat, kolme ensiapulaukkua ja matkailijan kielikurssi "Turkkia ilman kyyneleitä". Kiitokset palkintojen lahjoittajille!)

Robin ei kestänyt Batman-työn vaatimusten koetuksessa, ja Robinin hanakkuus allaskaapissa säilytettävään puhdistusspriihin sinetöi lopullisesti sen faktan, että nykyään Batman toimii yksinään. Olkoon tämä varoittavana esimerkkinä teille!

Batman-tehtävän  tulonmuodostus ei ole vastannut kustannuskehitystä, joten räleä Batman-auto ei valitettavasti ole käytettävissänne.

Kun ainoat Batman-tunnuksin varustetut polkupyörätkin ovat yleensä varustetut apupyörin ja tarkoitetut merkittävästi teitä nuoremmille, voitte omin varoin vuokrata henkilöauton ja käyttää siinä kaapin päälle varastoituja Batman-magneettikylttejä. Huomatkaa, että teitä kuitenkin sitovat autonvuokrausyhtiön kanssa tekemänne sopimukset, eivätkä tunnukset suo teille erityisoikeuksia liikenteessä.

Lopuksi on valittaen todettava, että maamme poliisivoimat, niin etevät kuin ne muutoin ovatkin, nähtävästi ymmärtämättömyyden ja/tai ammattikateuden vuoksi suhtautuvat ylen nuivasti Batmanin virkaa hoitavan henkilön aktiivisuuteen, ja monasti Batman joutuukin, niin rikollisia vastaan kuin taisteleekin, samalla piilottelemaan poliisilta. Tähän kyllä toivoisi muutosta, mutta sellaista ei näillä näkymin ole luvassa.

Vielä Robinia sivutaksemme, toivomme, että Batmanina esiinnytte aina selvin päin, ettekä käytä sellaista kieltä johon Robin, etenkin poliisien pysäyttämänä, toistuvasti alentui. Uskomme myös, että Te, toisin kuin Robin, aina käyttäydytte herrasmiesmäisesti naisia kohtaan, olittepa naamarin suojissa tai ette.

Hyvää Batman-sijaisuutta Teille ja innokasta mieltä rikollisuuden torjumiseen!

Alfred P.-toimikunta.

P.S. Karjan ohjaamiseen tarkoitettu sähkökeppi ei ole asiallinen varuste Batmanille. Emme tiedä mistä keppi on alkujaan komeroon joutunut, mutta se EI kuulu asuun! Aivan sama mitä mieltä Robin siitä oli - keppi pysyköön kaapissa!

kommentit

Kattinainen tervehtää lomalta palanneeksi. Jo näitä ilahdutuksia odotinkin. Hymy huulilla on mukava aloittaa päivän kiemurat! Miaur!

>Virpi Ke, 2011-08-03 11:33

Heippa! Nyt taas Kajottaa paremmin, kiitos Markus,olet ahdottoman mukava "ulkotuttu" TV:sta ja muutoinkin.

>solmu0 To, 2011-08-04 19:25

Löysin tämän blogin vasta eilen 10.2.2012, mikä on huono juttu, koska nauramisesta revähtäneet vatsa-, selkä- ja poskilihakset eivät ehdi parantua tiistaiaamuksi, jolloin minulla on kokous.

Niissä kokouksissa ei järin suopeasti katsella tuskissaan ähkivää osallistujaa, joka tirskahtelee väärissä kohdissa. Saattavat luulla, että olen humalassa käsidesin juomisesta. Ihmiset yleensä luulevat, jos minulla on hauskaa. Olen syntyjäni synkkä ja vakava. Ja raitis. Mutta sellaisethan ne kovimmin retkahtavat.

Tulipa mieleeni toinen supersankari (Tampereelta), Päivystävä Ninja. Liekö samanlaisella kontrahdilla duunissa kuin Batman.

>Hansu La, 2012-02-11 16:45

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä