Vierailuja, vaikuttamista ja vuoropuhelua

Reija HyvärinenKirjoittaja on Ylen viestintäjohtaja.

Työstä ja tehtävästä riippumatta meillä kaikilla Ylessä on - ja pitää olla - selkeä käsitys siitä, miten monipuolisin tavoin Yle tuottaa arvoa suomalaisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle. Kaikilla Yle-veron maksajilla tätä tietoa ei ole. Selvää on myös, että Ylen tehtävästä keskustellaan, Yleä seurataan ja Ylen hyödyllisyyden perään kysytään.

Yle on koko kansan yhtiö ja meidän pitää kuunnella suomalaisia, laajentaa verkostojamme ja tavoittaa keskusteluyhteyteen myös uusia ryhmiä. Meidän on jatkuvasti vakuutettava kansalaiset ja päättäjät kyvystämme toteuttaa meille annettu tehtävä parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän on kerta toisensa jälkeen kohdattava meitä seuraavat kyseenalaistajat.

Viestimme Ylen arvosta, monipuolisuudesta ja tehokkaasta rahankäytöstämmekin on oltava selkeä. Järkevän rahankäytön perään kysytään aivan erityisesti tässä taloustilanteessa, kun taantuma on totta yhä useamman elämässä.

Kuluva vuosi on suuri viestintäpoliittisen murroksen vuosi, kun koko viestintälainsäädäntö laitetaan yhteen pakettiin ja viedään eduskuntaan. Tekijänoikeudet on sekin kokonaisuus, josta suomalaisen luovan alan tekijöiden, järjestöjen, yritysten ja päättäjien kanssa on puhuttava paljon. Yle haluaa edistää työtä tekijänoikeusmallien uudistamiseksi, jotta sisältöjä voidaan tuoda eri välineissä mahdollisimman laajasti kaikkien ulottuville.

Ylen merkitys ja tarpeellisuus välittyy ohjelmistojemme ja palveluidemme kautta. Ylen monipuolisuudesta on kuitenkin tärkeää päästä keskustelemaan ihmisten kanssa myös kasvotusten. Useimmiten ihmiset muodostavat mielipiteensä Ylestä vain oman tai lähipiirin mediankäytön kautta.

Erilaisissa tapahtumissa, vierailuilla, keskusteluissa ja kohtaamisissa kasvokkain on mahdollista jakaa tietoa ja oivalluttaa ihmisiä siitä, miten monipuolinen sekä monin ja yllättävinkin tavoin hyödyllinen Yle erilaisille suomalaisille on. Siksi erilaista jalkatyötä ja viestintää julkisen palvelun tehtävästä on jatkettava ahkerasti tänä vuonnakin. Se on meidän työtämme Yle viestinnässä ja toki siihen omissa piireissään osallistuu jokainen yleläinen, jolta Ylestä tai Yle-verosta kysytään.

Vuonna 2013 Yle viestinnällä on vireillä useita vuoropuhelua edistäviä ja Ylen arvosta kertovia hankkeita:

  • Viestintä ja keskustelu Yle-verosta ja sen oikeutuksesta.
  • Koko kansan Yle -strategian tunnetuksi tekeminen eri tavoin erilaisille, myös uusille sidosryhmille.
  • Ylen arvon aktiivisempi viestiminen medialle ja sitä kautta kansalaisille.
  • Paremman vuorovaikutuksen ja keskusteluyhteyden kehittäminen kansalaisten kanssa koko kansan Ylestä.
  • Tietoyhteiskuntakaareen liittyvä seuranta (keväällä lausunnot, syksyllä lakipaketti eduskunnassa) sekä vaikuttaminen tekijänoikeuslainsäädäntöön.
  • Uuden, kevyen Yle Kulmilla -konseptin kehittäminen ja vieminen käytäntöön eri puolilla Suomea.
  • Yhteistyö oppilaitosten ja kirjastojen kanssa.

Me kerromme näistä asioista medioille ja toimittajille, viestimme verkon keskusteluissa ja tuotamme julkaisuja. Parin viime vuoden aikana Yle on myös avautunut hienosti, kun vierailuja ja tapahtumia on ollut enemmän sekä Ylessä että Ylen ulkopuolella. Yle viestintä toteutti viime vuonna lähes 100 eri tapahtumaa, joissa Ylen toimintaa avattiin niin nuorille kuin vanhoillekin suomalaisille. Pienimmissä oli mukana muutamia kymmeniä ihmisiä, suurimmissa satoja. Medioiden kautta tapahtumat levisivät tuhansien tietoon. Lisäksi Ylessä kävi 8000 vierasta kaikille avoimilla, opastetuilla Yle-kierroksilla.

Tervetuloa keskustelemaan ja kysymään Ylestä!  Ylen viestintä ottaa vastaan palautetta, etsii vastauksia kysymyksiin ja kertoo Ylen tehtävästä.

1 kommentti

Ensinki pitäs se tarjonta ottaa huom. ja talvi/kesä urheilu palauttaa kaiken kansan nähtävile ns.kuten ruotsi tekee ei rokota tämmösilä veroila ja ei mitää vastiketta vois jopa yhden kanavan varata urheiluun josta ilman kortteja vois kattella kesä/talvi urheilua ja miks ei myös moottori urheilu.Tämä vero ei ole tasa puolinen pieni tuloisele ja suuri tuloisele ja työtön sen 140e maksaa jo 20t ylittävä kun 100t- ja yli maksava vois maksaa enemmä yli 100t tienaava vois prog korotus semmoselta kohtuullinen eikä tuntus ruoka pöydässä kun pieni tuloisela se tuntuu ainaki alle 10t tienaava jos yksin huoltava ja 2-4 lasta joista voi täys ikäsiä olla jopa 3 niin se talous 4krt 140 melk 600e niin on se kohtuuton se tuntuu jo ruoka pöydässä kohtuuttomia se limppu venyy. 100t- ja yli tienaava ei tunnu missään. Päättäjät kun mietittä näitä eikö tämmöset pitäis tehdä kaikile tasa puoliseksi eikä aina et se joku pärjää ja tuo toinen ei sais pärjätä huonostikkaan. Köyhä köyhtyy ja rikas rikastuu kun sillä köyhälä ei ole varaa ostaa sitä maksu kanava pakettia missä näkyis talvi/kesä urheilu senkään takia kun se sisällys paljon muuta kun 2-3 kanavaa mistä itse asia ja 6 kanavaa aivan muuta ja maksu 20ekk siihe se vero pääle vielä joku keksiny tämän muodon rikastuakseen joku tyhmä maksaa et se joku rikastuu ääliömäistä joku sano joskus hullu saa olla mut ei tyhmä.

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu