Elävän arkiston kehitys: Mitä seuraavaksi?
Elävän arkiston uudistuksesta on nyt kolme viikkoa. Kiitetyimpiä ovat olleet vuosikymmenten esittäminen etusivulla, muistot ja monipuolisempi sisältötarjonta. Kehityksen jatkon puolesta liputtavat haluavat erityisesti hakutulokseen selkeyttä: miten hakutulos listautuu ja voiko siihen vaikuttaa esimerkiksi sitä rajaamalla.
Haun uudistus on ollut valtavan suuri työ ja ajatuksemme on, että sitä kehitetään eteenpäin. Olemme rakentaneet uuden palvelun pääasiassa hakujen varaan ts. lähes kaikki linkit ovat sisältöhakuja. Tämä mahdollistaa meille myöhemmin varsin monipuoliset sisältöpaketoinnit. Ensin kuitenkin keskitymme palvelun selkeyttämiseen.
Teemme parhaillaan käyttäjätutkimusta, jonka tulokset ovat valmiita tammikuun puolivälissä.
Seuraava käyttäjille näkyvä muutos on vuosikymmenhaun tulossivu. Olemme selkiyttäneet sen jakamalla sisällön vuosiluvuittain. Sivunäkymään on myös nostettu kulloisenkin vuosikymmenen suosituimmat klipit ja tuoreimmat muistot. Sen ensimmäinen versio on ohessa.
Elävällä arkistolla on menossa aktiivinen markkinointikampanja täällä netissä, tv:ssä ja radiossa, jonka aikana kävijämäärät ovat luonnollisesti kasvaneet. Seuraamme kiinnostuneina tuloksia, onko tekemämme uudistus suuren yleisön silmissä onnistunut.
Yksi tavoitteemme, saada lisää naiskäyttäjiä, näyttää alustavien lukujen valossa onnistuneen, kuten myös artikkeleiden ja klippien jakamisen kasvattaminen sosiaalisen median palveluihin.
Lopuksi muutama herkullinen yleisön lähettämä muisto (Kiitokset lähettäneille!):
"Hoidin tarjoilun käytännön järjestelyt yhdessä keittiömestari Tarmo Salmisen..." [Elisabeth vierailee metsässä]
"Tätä laulua kuuntelin jouluaattona 1998 erotessani exästäni..." [Vesa-Matti Loiri: Sydämeeni joulun teen]
"Ufotoimintani alku. Kaikki alkoi eräänä lokakuun päivänä 1961..." [Lentävät lautaset -kerho Porvoossa]
Uudistuksesta aiemmin kirjoitettua:
Elävä arkisto uudistuu viiden vuoden jälkeen (22.11.2011)
Elävän arkiston uudistuksesta tullutta palautetta (29.11.2011)
2 kommenttia
Su 05.02.2012 @ 13:15
Sinänsä hyviä palveluja nämä Ylen Areena ja Elävä Arkisto, jos on pöytätietokone käytettävissä. Mutta miksi näitä ei voi katsella Nokian hienoimmalla ja melkein uusimmallä älypuhelimella N9:llä? Onko vika Ylessä vai Nokiassa vai eduskunnassa eli Ylen budjetissa? Youtuben videot tällä näkyy oikein hyvin.