To 05.01.2012 @ 15:53Tapio Kantele

Näin presidenttiehdokkaat ja heidän seuraajansa sijoittuvat Twitterissä

Resepti: Kerätään presidenttiehdokkaat ja heidän Twitter-seuraajat samaan tiedostoon. Sekoitetaan, vaivataan, annetaan paisua. Kaulitaan varovasti algoritmillä, maustetaan väreillä.
Tulos: Visualisointi siitä, millä tavalla presidenttiehdokkaita seurataan Twitterissä.

Avaa isompi kuva

Mitä visualisoinnista sitten näkyy? No ainakin se, että ehdokkaiden twitter-jalanjäljissä on melkoisia eroja. Timo Soini ei ole lainkaan Twitterissä. Sari Essayahilla on niin vähän seuraajia, että hän juuri ja juuri näkyy kartalla. Ehdokkaan pallukan koko edustaa ehdokkaan seuraajien määrää. Nopealla vilkaisulla näkee, että seuraajien määrässä Haavisto ja Niinistö kisaavat ekasta sijasta, Arhinmäki voittaa pronssia ja muut ovat muutaman kierroksen jäljessä.

Algoritmi tunnisti datasta kuusi ryhmää, Essayah yhdistyi Lippposen joukkoon, muut ehdokkaat saivat oman ryhmänsä. Käyttäjät, jotka seuraavat yhtä usempaa ehdokasta sijoittuvat kuvassa ehdokkaiden väliin. Useaa ehdokasta seuraavia, kuvan keskiosaan sijoittuvia käyttäjiä on melko vähän.

Eri ehdokkailla näyttää olevan eri lailla käyttäytyviä seuraajia. Arhinmäellä on seuraajakunnassa paljon sellaisia, jotka seuraavat myös Niinistöä ja Haavistoa. Biaudet'n porukka seuraa myös paljon muita ehdokkaita. Väyrysen kenttä vilkuilee usein Niinistön suuntaan.

Haaviston ja Niinistön seuraajat näyttävät jakautuneen melko samalla tavalla. Haavisto tosin jakaa hieman Niinistöä enemmän seuraajia Arhinmäen kanssa. Niinistöllä sen sijaan on Haavistoa runsaammin yhteisiä seuraajia Lipposen kanssa.

Miltä visualisointi sinusta näyttää? Irtoaako mutu-analyysia?

Klikkaa kuva isommaksi

3 kommenttia

olen ajatellut ehdokkaiden ikää, meillä on 3 suhteellisen vanhaa pressa ehdokasta, kausi on 6 vuotta, kykenevätköhän tehtävänsä hoitamaan loppuun, vai pitääkö lisätä avustaja kaartia sitä mukaa kun ikä karttuu, olen itsekkin iäkäs ihminen ja tunnen kehoni kielen, pakko sanoa että nuoruuden palo on heikentynyt, kannattaisi tästä asiasta julkisesti keskustella

Mielenkiintoinen kuva! Olisi jännä nähdä miltä vastaava kuva Yhdysvaltain ehdokkaista näyttää. Mietin, että koetaanko ehdokkaan seuraaminen kannatuksen osoituksena jolloin on luontevaa seurata lähinnä vain suosikkia vai enemmän tiedon hankintana, jolloin moni haluaa varmasti seurata useampaakin kandidaattia.

Lisäksi tietenkin twiittien määrä ja se että ovatko ne ehdokkaan omia vai taustajoukkojen tekemiä varmasti vaikuttaa seuraajien määrään. Saisiko twiittien määrän näkymään kuvassa jotenkin?

Kehitys kehittyy...kovin on vaativa otsikko. Toteutuminen enemmän epävarmaa. Eli tekniikka menee menojaan, sisällöt ja ajattelu eivät. "Kuuden uuuden" tekniikan osaajilla on harvoin mitäään sanottavaa...

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto