Ma 15.12.2008 @ 14:53admin

Tehostearkisto avautui yle.fi:ssä

Tehosto palveluksessasi!

Tehostearkisto on YLEn ensimmäinen arkisto, johon voidaan antaa latausoikeudet. Tehosteet omistaa Yleisradio, mutta niitä voi ladata sivustolta omaan käyttöön vaikkapa tehostamaan kotivideoita tai kännykän soittoääneksi.
Tehosteita saa kopioida, muokata, jakaa edelleen ja esittää YLEn tehosteita ja niiden pohjalta tehtyjä versioita omassa tai yhteisön ei-kaupallisessa käytössä.
Tehosteiden hankkimisesta kaupalliseen käyttöön saat lisätietoja osoitteesta:  arkisto.info(at)yle.fi
 
Yleisradion tehostearkisto avautuu vaiheittain yle.fi:ssä.
Nyt ensimmäisessä vaiheessa http://yle.fi/tehosto -sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa noin 300 eri tehostetta.

Kehitämme palvelua yhdessä teidän kanssa. Keräämme sivustolla kehitysideoita ja kommentteja, sillä tulevaisuudessa YLE tulee avaamaan koko tehostearkistonsa suuren yleisön käyttöön.

Julkaisemme kehitysehdotuksia ja kommentoimme niitä täällä Kehitys Kehittyy -blogissamme alkuvuodesta 2009.
Tutustu tehosteisiin ja hyödynnä niitä osoitteessa yle.fi/tehosto.
 
Tiina Raekallio YLE Uudet Palvelut

5 kommenttia

Tällä hetkellä Tehoston sivuilla lukee, että äänitehosteet sallitaan vain kotikäyttöön. Onhan se kiva juttu, että voi vaikka kotivideoonsa laittaa pieniä tehosteääniä, mutta tuolla rajauksella jää paljon saavuttamatta.

Koska YLE itse omistaa äänitehosteiden oikeudet, niin miksei se voi lisensoida äänitehosteita ei-kaupalliseen käyttöön? Tai vaikka erikseen sallia opetuskäyttö. Nimittäin itse perusopetuksen luokanopettajana minua harmittaa se, etten nykyisillä ehdoilla voi käyttää näitä tehosteita opetuksessa.

Kiitos edes siitä, että YLE avasi arkistonsa kätköjä tavalliselle kansalle, mutta kysyn vain kuinka paljon siitä tulisi YLE:lle menetystä, jos se sallisi käytön ei-kaupalliseen toimintaan? Silloin se sentään mahdollistaisi monenlaista omaehtoista toimintaa, jolla ei olisi rahan kanssa mitään tekemistä.

Hyvä,hyvä.
Minusta tästä tuli oikein nerokas palvelu. Jatkakaa samaan malliin.

Tosi hyvä palvelu jo nyt! En malta odottaa, kun se kasvaa luvatun kokoiseksi äänipankiksi. Noita on mukava hyödyntää omissa tietokonekokeiluissa.

Käyttöoikeuksista on kyselty paljon. Päivitämme sivustolle tarkemmat tiedot.

Tässä kuitenkin suuntaa antavaa ohjeistusta CC-lisenssiin nojaten:

Sinulla on oikeus:

Jakaa — kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta
Remiksata — valmistaa muutettuja teoksia

Seuraavilla ehdoilla:

Nimeä. Teoksen tekijä on ilmoitettava siten kuin tekijä tai teoksen lisensoija on sen määrännyt (mutta ei siten että ilmoitus viittaisi lisenssinantajan tukevan lisenssinsaajaa tai Teoksen käyttötapaa).

Epäkaupallinen. Lisenssi ei salli teoksen käyttöä ansiotarkoituksessa.

Olemme saaneet tiedusteluita liittyen käyttöoikeuksiin.
Käyttöoikeuksista on lisätty tarkentavaa tietoa sivustolle.
Tehosteita siis saa kopioida, muokata, jakaa edelleen ja esittää YLEn tehosteita ja niiden pohjalta tehtyjä versioita omassa tai yhteisön ei-kaupallisessa käytössä.

Tehosteiden hankkimisesta kaupalliseen käyttöön saat lisätietoja osoitteesta: arkisto.info(at)yle.fi

Tiina Raekallio YLE Uudet Palvelut

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto