To 11.08.2011 @ 08:08Leevi Kokko, Asiakkuuspäällikkö

YLE Areenan käyttäjät toivovat tulevaisuudessa palvelulta muistuttajia ja suosituksia

Toukokuun lopussa pyysimme Areenan käyttäjiä osallistumaan asiakaskyselyyn, jonka avulla halusimme arvioida nykyisen Areenan tärkeimmiksi koettuja ominaisuuksia sekä pyytää mielipiteitä Areenan uudistusta varten. Tavoitteemme oli saada palautetta eritoten Areenaa paljon käyttäviltä, jotta voimme varmistua siitä että pystymme palvelemaan Areenan asiakkaita jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Kyselyssä etsittiin myös osallistujia kesäkuussa järjestettyihin ryhmäkeskusteluihin, joissa ruodittiin tarkemmin lähiaikoina julkistettavan uuden Areenan ominaisuuksia sekä saatiin yksityiskohtaisempaa palautetta konseptiin.

Saimme kyselyyn lyhyessä ajassa lähes 800 vastausta, ja tavoitteemme mukaisesti vastaajajoukossa painottuivat Areenaa usein käyttävät asiakkaat. Alla muutamia tutkimuksesta esiinnousseita huomioita:

- Facebook oli käytössä lähes kaikilla vastanneilla, Twitteriäkin käyttää melkein kolmannes. Facebookissa ohjelmia suosittelee 35% vastaajista.

- Areena-toimituksen työtä arvostetaan: Etusivun suosituskarusellia käyttää paljon tai jonkin verran lähes 60% ja Teemoja lähes puolet vastanneista.

- Suorien Areena-lähetysten merkitys on kasvanut syksystä 2009, jolloin asiaa on viimeksi kysytty. Nyt jo lähes 70% vastaajista ilmoitti käyttävänsä niitä paljon tai jonkin verran.

- Kysyttäessä tulevien ominaisuuksien haluttavuutta, muistuttajia kaivataan selkeästi eniten, ohjelmien kommentointia ja arvostelua ei niinkään paljon. Omaan katseluhistoriaan perustuvat suositukset olisivat erittäin tai melko tärkeitä yli puolelle vastanneista.

- Toiveissa oli havaittavissa pieniä sukupuolieroja: Miehet pitävät erittäin tärkeänä, että Areenasta saisi tietoa siitä, mitä kaverit katsovat. Toisaalta naisista monikaan ei ole kiinnostunut käyttämään Areenaa mobiilisti tai pelikonsolilla.

- Tulevaisuuden sisältötoiveista kysyttäessä kolmen kärki on selvä: dokumentteja, elokuvia ja kansainvälisiä sarjoja kaivataan nykyistä enemmän. Myös tämän kysymyksen kohdalla oli havaittavissa eroja miesten ja naisten välillä: Miehet haluavat Areenaan enemmän dokumentteja ja urheilua. Naiset puolestaan kaipaavat elokuvia ja kansainvälisiä sarjoja.

- Tekninen toimivuus on edelleen haasteena ja ohjelmia katsoessa vielä aivan liian moni joutuu kohtaamaan "Pieni hetki..." viestin.

- Avoimissa vastauksissa selkeästi esiin nousseita toiveita olivat mm. ohjelmien nettioikeuksien laajentaminen, kuvanlaadun parannukset, sekä käyttäjätunnistukseen perustuvat omat listat ja suosikit, katseluhistoria sekä siihen perustuvat suositukset.

Jatkamme tulosten pöyhintää ja kehitystyötä teidän kanssanne. Iso kiitos kaikille kyselyyn ja ryhmäkeskusteluihin osallistuneille, saimme paljon ajateltavaa mietintämyssyyn! Uudistetun Areenan beta-versio julkaistaan lähiaikoina. Jos tahdot pysyä ajan tasalla uudistuksesta, se onnistuu vaikkapa Areenan Facebook-sivun kautta: http://www.facebook.com/yleareena

 

6 kommenttia

Hei,

onko BETA-versioon odotettavissa parempaa kuvanlaatua?

T. Olli

Olli kirjoitti:

Hei,

onko BETA-versioon odotettavissa parempaa kuvanlaatua?

T. Olli

Ja se vielä - olisi hyvä että areenan päivityksistä ilmoittettaiisin muuallakin kuin Facebookissa, sillä kaikki eivät edelleenkän ole siellä.

mobiililaitteisiin toivoisi laajempaa hakua, ei tunnu toimivan iphonessa niin, että löytäisi kaikki areenassa olevat ohjelmat. samaten ipadille ja tableteille kunnon appsi. kiitos.

tt kirjoitti:

mobiililaitteisiin toivoisi laajempaa hakua, ei tunnu toimivan iphonessa niin, että löytäisi kaikki areenassa olevat ohjelmat. samaten ipadille ja tableteille kunnon appsi. kiitos.

ps3 haussa oli myös ainakin viimetalvena ongelmaa eli kaikki ohjelmat ei löytynyt, toivottavasti tämä korjataan / on jo korjattu

Anonyymi kirjoitti:

Ja se vielä - olisi hyvä että areenan päivityksistä ilmoittettaiisin muuallakin kuin Facebookissa, sillä kaikki eivät edelleenkän ole siellä.

Ilman muuta kerromme Areenan kehittämisestä myös Ylen netissä ja tässä blogissa.

"jotta voimme varmistua siitä että pystymme palvelemaan Areenan asiakkaita jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla."
Netinkäyttäjät taitaa olla YLElle tärkein ryhmä. Voi kun palveltaisiin tv.n ja radionkin käyttäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Onkos muuten mitään lukuja, kuinka monella Areenan käyttäjistä on asiaankuuluvasti tv-maksu hoidettu?

Kuinkahan moni katsookaan kaiken toisten kustannuksella:

"- Tulevaisuuden sisältötoiveista kysyttäessä kolmen kärki on selvä: dokumentteja, elokuvia ja kansainvälisiä sarjoja kaivataan nykyistä enemmän. Myös tämän kysymyksen kohdalla oli havaittavissa eroja miesten ja naisten välillä: Miehet haluavat Areenaan enemmän dokumentteja ja urheilua. Naiset puolestaan kaipaavat elokuvia ja kansainvälisiä sarjoja."
Helppohan se on toivoa, kun ilmaiseksi annetaan... :/
Nimimerkillä: "7 vuoteen en ole tv.tä omistanut kun kaiken saa netistä."

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto