Maaseutu ja EU:n jälki

 

 

 

3 kommenttia

Juha Kuismalla ansiokasta ja monipuolista arviointia Suomen maaseudun nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Toivoisin pääseväni hänen kanssaan keskusteluun siitä, mitä pitäisi tehdä. Poliittista puhetta riittää EUssa ja Suomessakin maaseutuelinkeinojen ja kestävien tuotantoalojen kehittämisestä, läheísyysperiaatteesta ja ihmisten osallistumisesta tähän kaikkeen. Mitkä ovat ne verotuksen ja muun lainsäädännön keinot, joilla noita tavoitteita saadaan eteenpäin?

Maaseudulla on iät ja ajat innovoitu mikä parhaimmillaan johti maatilan omavaraisuuteen.Nyt (eu aika) maatilat noin laajemmin katsottuna ovat valtion ja ennenkaikkea kaupan renkejä sekä veronmaksajien sylkykuppeja (saattehan te niin paljon tukea jne.)

Tämä johtuu pääosin siitä ihmisen omasta typeryydestä uskoa kauniita satuja ja tarinoita ja käydä vielä vaaleissa antamassa äänensä tarinan sepittäjille.

Luonnon laki on ainoa laki jota on syytä noudattaa ,siitä kun lähtee rakentamaan on mahdollista pysyä tasapainoisessa vuorovaikutuksessa luonnon ja ihmisen kanssa.

Minun on vaikea ymmärtää mihin perustuu väittämä ,että suomen maatalouden olisi käynyt vielä huonommin EU:n ulkopuolella . Ennen jäsenyyttä puhuttiin maatalouspuolen virkamiesten vähennyksistä ja kas mitenkäs kävikään kun liityimme jäseneksi? ne lisääntyi. Mitä tulee tuon ajan talous tilanteeseen niin rahamarkkinoiden vapauttamisella ja vahvanmarkan politiikalla ajettiin suomen talous suohon. Talous korjaantui noin kolmessa vuodessa omalla kelluvalla valuutalla ,jota silloinen pääministeri Esko Ahokin hehkutti.

On totta ,että muutosta maatalouteen olisi pitänyt tehdä muutenkin ,mutta kun se sidottiin eu: maatalouteen kehitys ei ole ollut paras mahdollinen. Maataloutta olisi pitänyt monipuolistaa silloin kun siellä oli vielä osaavaa työvoimaa ja maaseutu olisi voitu pitää paremmin asuttuna nykyiseen verrattuna. Nyt olemme eu lakien asetusten ja jne. armoilla, joiden muuttaminen meidän toiminta edellytysten mukaan on Kuismankin mukaan "monen lukon takana" -noh siinäpä se aika kuluu.

Brysselin kone

Tule mukaan kommentoimaan ja vaikuttamaan siihen, mistä puhumme, kun puhumme EU:sta.

Kuka voittaa ja kuka häviää kun Brysselin kone jyskyttää?

Brysselin koneen ensilähetys on siis keskiviikkona 8.5 klo 10.05 Yle Radio Yhdessä. ja uusinta torstaina klo 21.15.
Lisäksi se uusitaan Yle Puheessa  sunnuntaina 6.03.

Keskustellaan yhdessä tässä blogissa tai lähetä sähköpostia osoitteeseen maija.elonheimo@yle.fi

Kerro mielipiteesi EU:sta. Ehdota teemoja Brysselin koneen käsittelyyn. ( Ketju 2 )

Kerro mielipiteesi EU:sta. Ehdota teemoja Brysselin koneen käsittelyyn. ( Ketju 1)

Brysselin koneen Linkkilä. Jaa hyviä EU-linkkejä

Lue keskustelua aiempien vuosien ohjelmista 

Tietoa eurokriisistä kuuneltavissa myös  Elävässä arkistossa

Aiheeseen liittyvä Blogiteksti  London School of Economics and Political Science (LSE) -yliopiston sivulla



Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu