Kirppiksellä vieraana oli Tua Tikkanen, Bretelle -solmioliikkeen omistaja, joka tutustutti meidät kierroksen aikana solmioiden maailmaan. Samalla Tua antoi tarpeellisia vinkkejä kravaatteja etsivälle.
Ensimmäiseksi Tua painotti, että solmion tulisi olla aina kudottua silkkiä. Tua kertoikin usein käyttävänsä asiakkailleen vertausta: polyesterisolmio on fillari, painettu silkkisolmio on Fiat ja kudottu silkkisolmio on solmioiden Ferrari. Tuan mukaan parhaat solmiot tehdäänkin osuvasti Italiassa. Parhaissa solmioissa takakangas on samaa silkkiä kuin solmiokin ja siitä löytyvät molemmista päistä käsin ommellut ”stopparit”. Lisäksi hyvässä solmiossa on solmion selkäranka ja solmion kapeammassa päässä myös käsin tehty lenkki.
Solmioiden huoltamista ja säilyttämistä varten Tua antoi myös oivia neuvoja.
Ensinnäkin, solmioita tulisi aina säilyttää rullattuna eikä koskaan solmittuna. Myös niitä solmioita, joita käyttää usein. Käytön jälkeen solmio tulisi säilyttää rullattuna ainakin 24 h, ja on huomioitavaa, ettei samaa solmiota tulisi käyttää kahta päivää peräkkäin.
Solmioita ei voi pestä käsin, vaan hiilivetypesu ehdottomasti paras kudotulle silkille.
Solmioita ei saa myöskään silittää, sillä hienon solmion tunnistaa pyöreistä reunoista,
jotka silitys tuhoaa. Kuumuudesta voi tulla myös vääränlainen kiillon solmioon. Solmusta tulevat rypyt oikenevat kyllä kun solmiota säilytetään rullattuna.
Kirpputoreilta ja käytettyinä solmionsa hankkiville Tua vinkkasi, että jos solmiossa on tahra, sen poistaminen, jos ylipäätään lähtee, maksaa n. 8 euroa. Kirppareilta solmioita kannattaa siis ostaa vain puhtaina.
Värit viestittävät solmioissa monia asioita, kertoi Tua. Hän valotti hieman ”solmiopsykologian” perusteita. Esimerkiksi japanilaiselle miehelle ei kannata antaa lahjaksi vihreää solmiota, sillä Japanissa tämä tarkoittaa, että vaimonne ollut uskoton. Punainen taas on johtajan väri ja viestittää valtaa ja voimaa. Lisäksi punainen on intohimon väri, keltainen on ilon väri ja oranssi kiihottaa ruokahalua.
Kuitenkin Tua sanoi, että solmiomakuja on yhtä monia kuin on solmion käyttäjiä. Jos kuitenkin haluaa korrektin solmion eikä naamiaisasua, kannattaa pysyä oikeissa leveyksissä (levein kohta noin 9 cm) ja muistaa, että solmion oikea pituus sidottaessa on niin että solmion kärki on vyön soljen kohdalla.