La 03.06.2006 @ 17:30admin

Eurobot eteni finaaliin - Suomen mestari myös selvinnyt

Sisiliassa pyörivän Eurobotin viisi karsinta kierrosta ovat päättyneet ja semifinaalit ovat parhaillaan käynnissä (lauantaina klo 17 Suomen aikaa). Finaali on myöhemmin tänään illalla, mutta siitä karsiutuneet suomalaisrobotit kisasivat toisiaan vastaan nyt iltapäivällä. Kyseessä oli erittäin epävirallinen kilpailu, mutta sen perusteella on valittu nyt yhtä epävirallinen Suomen mestari.

Tiukassa kilpailussa Suomen mestaruuden vei Tampereen Teknillisen yliopiston joukkue 11 pisteellä, toiseksi tuli Arcadan Paavo 6 pisteellä ja kolmannen tilan sai TKK:n robotti, jolle pisteitä kertyi kolme. Erot tulivat säännöissä olevien laskentatapojen perusteella, sillä kaikki robotit saivat kukin kaksi palloa reikiin - siksi erot olivat oikeasti pieniä ja osittain sattumasta johtuvia. Silti: onnea Manseen!

Kilpailun virallisella puolella tulokset karsintakilpailujen jälkeen ovat seuraavat:

1 RCVA, Ranska, 49 pistettä
2 Helb-Inraci, Belgia, 40 pistettä
3 Pure Mechatronics Rapperswill, Sveitsi 39 pistettä
4 CRIC, Ranska, 35 pistettä
5 BVP-M86, Serbia, 33 pistettä
6 Supaéro, Ranska 32 pistettä
7 Rocky, Serbia, 31 pistettä
8 R-Team, Tshekin tasavalta, 30 pistettä
9 Electropionner XP, Serbia, 30 pistettä
10 CVRA Club, Sveitsi, 28 pistettä
...
29 TKK:n mekatroniikkakurssi, Suomi, 15 pistettä
32 Roboteam, Tampereen teknillinen yliopisto, Suomi, 15 pistettä
48 Paavo Robotics, Arcada, Suomi, 4 pistettä

En ennätä päivittämään blogia ennen ensi maanantaina, mutta illan lopulliset tulokset sekä paljon muuta tietoa sekä kuvia kilpailusta on Eurobotin sivuilla osoitteessa http://www.eurobot.org/2006.

0 kommenttia

Tieteen stiiknafuuliaa

Jari Mäkinen on vapaa tiedetoimittaja ja keskenkeittoinen tähtitieteilijä, joka on ollut varsin läheisesti tekemisissä YLEn kanssa 1980-luvun lopulta alkaen (jopa ihan työssä vuosien ajan) - ensin radiossa, sitten televisiossa ja sitten molemmissa. Tässä blogissa hän käsittelee tiedettä omasta näkökulmastaan ja se on suunnattuna hyvin usein ulos avaruuteen, tai ainakin ylöspäin. Tällä haavaa hän asustaa ulkomailla ja tekee silloin tällöin juttuja Prisma Studioon ja Tiedeykköseen.

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu