Ma 15.09.2008 @ 23:13admin

Räppiä kiihdytintunnelissa

Euroopan hiukkastutkimuskeskus CERNin uusi kiihdytin LHC hyrähti käyntiin viime viikolla, enkä ainakaan itse huomannut maailmanlopun tulleen. Mustia aukkoja tosin ei ole vielä tehty, sillä laitetta vasta säädellään ja viritellään, mutta uskallan väittää, ettei mitään katastrofaalista tapahtu silloinkaan, kun ensimmäiset törmäykset tapahtuvat täydellä teholla. Valituksia väärin menneestä ennusteesta voi esittää sitten jälkikäteen.

Tässä odottaessa suosittelen katsomaan YouTubeen ilmestyneen LHC-räpin. Se on kerrassaan mainio katsaus siihen, millainen LHC on ja mitä sillä tehdään. Koitin itsekin LHC:stä juttua tehdessäni käyttää hyväksi CERNin pikku-Fiateja, mutta ne eivät päätyneet ainakaan silloin lähetettyyn juttuun, kun sen pituutta piti hieman lyhentää.

Mutta nyt klik tänne: http://www.youtube.com/watch?v=j50ZssEojtM

0 kommenttia

Tieteen stiiknafuuliaa

Jari Mäkinen on vapaa tiedetoimittaja ja keskenkeittoinen tähtitieteilijä, joka on ollut varsin läheisesti tekemisissä YLEn kanssa 1980-luvun lopulta alkaen (jopa ihan työssä vuosien ajan) - ensin radiossa, sitten televisiossa ja sitten molemmissa. Tässä blogissa hän käsittelee tiedettä omasta näkökulmastaan ja se on suunnattuna hyvin usein ulos avaruuteen, tai ainakin ylöspäin. Tällä haavaa hän asustaa ulkomailla ja tekee silloin tällöin juttuja Prisma Studioon ja Tiedeykköseen.

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu