Pe 18.05.2007 @ 10:27admin

Fillarilla etelään

En ole ennättänyt blogiani monenlaisten kiireiden vuoksi ja koska sää on viime aikoina ollut jo niin erinomainen, että kaiken ylimääräisen ajan olen käyttänyt fillarin päällä. Takana tänä vuonna on jo yli 2000 km. Tässä hengessä laitan blogintäytteeksi vinkit kahdesta aiheeseen liittyvästä muusta blogista.
Ensimmäinen, kerrassaan erinomainen ja tunnelmaan pääsevä blogi on herra Soininvaaran Hesarin sivulla oleva tarina matkasta fillarilla Välimerelle. Soininvaara, joka asuu muuten jossain naapurustossani, on Bianchillaan tuttu näky katukuvassa, ja on hauskaa seurata hänen taivaltaan etelämpänä. Joskus teen itsekin tuollaisen pitkän matkan! Pyöräilyä ja matkailua, sekä niihin liittyviä asioita käsittelevä blogi on täällä: blogit.hs.fi/soininvaara/
 
Toinen samanlainen blogi on täällä YLEn tontilla. Teksti-TV:n toimittaja Matti Rämö aikoo taittaa 5000 km fillarilla ajamalla aina Saharaan saakka. Välimeren yli tosin hän aikoo kulkea laivalla, mutta muuten polkea. Soininvaaraan verrattuna vauhti on hiljaisempi ja matkalla ollaan toisella asenteella. Mutta yhtä kaikki, matkaa voi seurata täällä: www.yle.fi/tekstitv/sahara.html sekä Teksti-TV:ssä sivuilla 835 - 839.
 
Ja nyt työt loppuun ja sitten ajamaan!

0 kommenttia

Tieteen stiiknafuuliaa

Jari Mäkinen on vapaa tiedetoimittaja ja keskenkeittoinen tähtitieteilijä, joka on ollut varsin läheisesti tekemisissä YLEn kanssa 1980-luvun lopulta alkaen (jopa ihan työssä vuosien ajan) - ensin radiossa, sitten televisiossa ja sitten molemmissa. Tässä blogissa hän käsittelee tiedettä omasta näkökulmastaan ja se on suunnattuna hyvin usein ulos avaruuteen, tai ainakin ylöspäin. Tällä haavaa hän asustaa ulkomailla ja tekee silloin tällöin juttuja Prisma Studioon ja Tiedeykköseen.

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu