Su 17.08.2008 @ 22:05admin

Aito vai feikki ikoni?

Popin tunnetuin ikoni uhoaa maailmaa sanomalla näin: -"Tulen hallitsemaan maailmaa. Minusta tulee kuuluisampi kuin Jeesus." 
Mitä Madonna siis oikein aikoo?

Ehkä hän katoaa pian näkyvistä kuten maailman kuuluisin kadonnut henkilö Jeesus. Eihän 50-vuotias nainen voi ikuisesti näyttää 20-vuotiaalta, vai voiko? Ikääntyminen näkyy hänessä jossakin vaiheessa eikä hän sitten enää halua esitellä itseään yhtä hanakasti meille kuin tähän asti. Tekeekö hän Marlene Dietrich -tempun?

Miksi Madonna haluaa hallita maailmaa? Eikö hänelle riitä se, että hän on popin kiistaton kuningatar? Ymmärrän, että yhteiskunnan arvoja haluaa  kyseenalaistaa  ja niihin voi yrittää vaikuttaa, mutta mitä Madonna oikein tarkoittaa uhoamisellaan? Ehkä kyse on vain ikäkriisistä, kun tajuaa, että vuosia on enää rajallinen määrä jäljellä. Jotakin merkittävää elämässä täytyy vielä saavuttaa. Hänen kerrotaan pitävän mukanaan kabbalaan liittyviä tunnustuksia ja uskovan kabbalan voimaan. Madonnaa yhdistää Jeesukseen siis voimakas usko.

Madonnan kerrotaan haluavan muuttaa Englannista takaisin Yhdysvaltoihin, vaikka hän on arvostellut ankarasti amerikkalaista politiikkaa ja maan presidenttiä. Kovin helppo muutto ei ole edessä,  jos hän haluaa kalifiksi kalifin paikalle kertomatta maailmanvalloituksensa tavoitteita. Jospa kyseessä onkin jonkinlainen taideperformanssi, jolla hän haluaa hätkähdyttää meitä.

Lehtitietojen mukaan Madonna menetti äitinsä 5-vuotiaana. Hän arvelee itse, että äidittömyyden vuoksi hän ole koskaan pelännyt mitään eikä ketään.

Minusta on pelottavaa, jos ihminen ei pelkää ollenkaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti

Madonna on heittänyt tuon kommentin kyllä jo kauan aikaa sitten uransa alkuvaiheessa. Kyseessä ei siis ole mikään "ikäkriisi" tai "rajallinen määrä vuosia".

Madonna tosin uhosi, että hän ei hidasta vauhtiaan vaan päinvastoin. Uskoisin, että tämä tarkoittaa tulevaisuudessa enemmän muuta mediaa kuin musiikki; Madonna varmasti tuottaa/ohjaa enemmän elokuvia ja dokumentteja sekä mahdollisesti jatkaa kirjailijanuraansa.

Joka tapauksessa en usko, että Madonnan musiikkiurakaan on vielä lopussa. Uusin levy nimittäin todistaa todellakin sen, että ikä on vain numero!

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu