Ke 11.02.2009 @ 10:57admin

Miksi keväällä ei saa olla väsynyt?

Naisten lehdet, sanomalehdet, apteekin vinkit ja mainosmaailma pullistelevat nyt pitkiä ehdotuksia kevätväsymyksen torjumiseksi. Minusta kevätväsymykseen ei ole yhtä hoitokeinoa, jos syitä on monia.

Jos olet laiminlyönyt itseäsi pitkään unohtamalla ulkoilun, riittävän yöunen, vitamiinit, ystävät ja naurun sekä terveellisen ruokavalion, ei ole mikään ihme, jos väsyttää. Silloin ei auta muu kuin hidastaa tahtia ja levätä. Jatkumaton työrupeama, tenttisuma ja tylsä pakkotahti on katkaistava.

Unohda keinotekoiset kevätväsymyksen torjuntakeinot kuten kuntosalit, kampaajakäynnit, kosmetologin käsittelyt, uudet harrastukset, konsertit, elokuvat, teatterit, ”piristävät ostokset” kuten keväiset verhot tai värikkäät vaatteet tai työläs lomamatka! Kevätsiivous ja muut kevään ehdottomuudet kuten laihdutuskuurit eivät kuulu ohjelmistoon silloin, kun keho tarvitsee lepoa. 
Sinun ei tarvitse jaksaa enemmän, vaikka valonmäärä lisääntyy. Kevät huijaa sinua – usko pois. 

kuva: Rita Trötschkes


Kevätväsymyksen symboleiksi ehdotan Valokuvatorstain  haastekuvaa Lumiset sandaalit blogista Kello viiden tee –syanidilla, kiitos  sekä omaa valokuvaani, joka kuvaa sitä, että  ”astiani on nyt täynnä”. Löysin paatin keskeltä Turun kaupunkia. 

Minusta hylätyt tavarat kertovat väsymyksestä: tulkoon talvi, kevät, kesä ja syksy, sillä en jaksa välittää.

Anna siis itsellesi lupa olla saamaton. Helli itseäsi lepäämällä. Sitten taas jaksat välittää.

ps. Minua ei ole vaivannut kevätväsymys, vaikka en ole kirjoittanut blogiani kuukauteen. Odotan YLEn uutta blogialustaa, jossa valokuvien julkaiseminen ja kommentointi on jatkossa helpompaa.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu