To 11.03.2010 @ 23:23Rita Trötschkes

Varo heikkoja kopioita ja pilleripiraatteja

Väärennetty T-paita ei ole hengenvaarallinen juttu, mutta lääkeväärennös voi tuhota terveytesi. Laadunvalvonnan laboratoriot ja tulliviranomaiset näkevät vain jäävuoren huipun siitä, mitä lääkeväärennösten maailmankaupassa liikkuu.

Äsken esitetyssä (11.3.2010) Ulkolinjan Vaarallinen väärennös -ohjelmassa näytetään miten maailmalla liikkuvat tarkastusagentit, väärennösten etsijät ja tutkivat journalistit paljastavat vaarallisia piraattikopiota. Enpä ole vähään aikaan nähnyt tv-ohjelmaa, jossa kasvoja on blurrattu yhtä tiheästi kuten tässä ohjelmassa.

Väärennösten maailmassa kaupataan uni-, masennus- ja malarialääkkeitä sekä antibiootteja kohtalokkain seurauksin. Esimerkiksi Kambodzassa annetaan vakavasti sairaille lapsille väärennettyjä malarialääkkeitä, jotka pahimmassa tapauksessa tappavat lapset.

Kiinassa valmistetaan täysin aidoilta näyttäviä, hologrammeilla varustettuja kännykkäakkuja, jotka voivat latautuessaan ylikuumentua niin, että ne räjähtävät pienoispommin tavoin. Näitä akkuja lähetettiin Ranskaan huomattava lasti eli 24.000 kappaletta.

TV-ohjelma pullahtaa huomenna YLE Areenaan katsottavaksi. Ohjelman voi katsoa myös ma 15.3.2010 klo 22.55 TV1:stä.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu