Su 31.08.2008 @ 19:37admin

Joko korkkasit Big Brotherin?

Big Brotheria on syytetty ihmisiä hyväksikäyttäväksi formaatiksi. Se on aivan väärä käsitys.

Täysin tavalliset, työttömät kaduntallaajat ja amatööriesiintyjät saavat sarjan myötä suurta julkista huomiota, fanikerhon ja parhaimmassa tapauksessa tukun rahaakin.

BB:n suosio perustuu ikivanhaan tarpeeseen tirkistellä toisen kamppailua tilanteessa, johon itsekin saattaa joutua. Katsoja seuraa esiintyjää kiperissä ja yllättävissä tilanteissa kuten aikanaan antiikin roomalaiset seurasivat gladiaattoritaisteluitaan. 

BB:n esiintyjä menettää korkeintaan maineensa, amfiteatterin taisteilija menetti useimmiten henkensä. Sitä paitsi - katsoja voi tuntea suurta ylemmyyttä seuratessaan esiintyjän typerää kohellusta. Sellainen katsomiskokemusta kohottaa itseluottamusta. Noin hullusti en sentään käyttäydy!

Jos olet BB:n vihaaja, nautit toisenlaisista sirkushuveista. Sinun ei tarvitse miettiä ihmisenä olemisen peruskysymyksiä, joita BB:ssä käydään lävitse. Et mieti sellaisia maailmaa syleileviä asioita kuten mikäs esiintyjä tuo oikein on, miksi hän on tässä sarjassa ja mihin hän menee sarjan jälkeen! Et liioin pohdi sitä, että mikäs katsoja minä olen,  miksi katson tätä ja mitä ihmettä katson sarjan jälkeen.

Kunhan tuleviin jaksoihin saadaan reiluja ihmissuhdepelureita, jotka manipuloivat juontajat, katsojan mielen ja toiset esiintyjät, saisi sarja koukuttavaa sisältökin. 

Toistaiseksi BB:n vihaajat pitävät sarjaa tyhjänpäiväisenä, koska se ei ole tarpeeksi rajua katsottavaa. Heille ei riitä se, että esiintyjät nolaavat itsensä oma-aloitteisesti. He haluavat verta, kyyneleitä ja taklauksia.
 
 

2 kommenttia

En oo korkannu, en. Enkä korkkaaa ;)
Parivuotta sitten yritin katsoa sarjaa, koska siittä niin paljon kirjoitettiin lehdissä. En kyllä montaakaan jaksoa jaksanut katsoa, koska ihmiset olivat niin typeriä. Arvostavatkohan ihmiset heitä sitten erilailla, kun pääsevät talosta pois?! En minä ainakaan. Julkisuudenkipeitä turhia tulevia julkkiksia.

"Hävettää niiden puolesta"

Lahden radio antoi suunvuoron BB:n tuottajalle.

http://lotta.yle.fi/rsweblti.nsf/sivut/suunvuoro04?opendocument&pageid=ContentADA60

Eilen pakotin itseni katsomaan sarjaa. Nuoret naiset ja miehet juopottelivat alasti ja puhuivat typeriä ja lapsellisia asioita toisistaan ja itsestään. Minusta tuntuu, että taloon on valittu surullisia nuoria, jotka ovat jääneet vaille huolenpitoa ja rakkautta.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu