Ke 25.06.2008 @ 12:55admin

Henkilökohtainen avaimesi onneen on Salaisuus

Amerikassa ilmestyy tasaisin väliajoin step by step –oppaita kuinka saavuttaa onnea, terveyttä ja vaurautta. Elämäntaito-oppaiden klassikkohan ilmestyi jo vuonna 1937.

Uusin bestseller on nimeltään Secret (Salaisuus), jonka kirjoitti australialainen Rhonda Byrne. Kun 3 viikkoa sitten ostin kirjan, katsoi kirjakaupan myyjä minua hieman hitaasti ja ehdotti ”tässä olisi muita hyviä kirjoja”.

Otaksun, että Salaisuuden elokuvaversiota rummutetaan vielä suurella markkinointikoneistolla, joten olihan tuo kirja luettava. 

Sitä paitsi - kirjan takakansi lupasi, että pitelen käsissäni suurta Salaisuutta!  
Kirjan yltiöpositiivinen puhuttelutapa lupaa, että onnea ja menestystä tavoitellakseni minun tulee lähinnä ajatella vain myönteisesti. Sanomattakin on selvää, että kirjassa kerrotaan miten voin keskittyä rikastumiseen ja vetää rikastumista puoleeni, koska onnihan tulee rahan myötä. 

Eniten hekotin sitä, että kirja opettaa suhtautumista laskuihin kuten saapuneihin sekkeihin. - ”Taas lisää rahaa”, on kuvitteluleikin keskeinen ajatus, kun postiluukkusta kolahtaa laskuja minulle. 

Minulle täysin tuntemattomat suuret gurut, filosofit ja elämäntapavalmentavat kertovat maailmankaikkeuden Salaisuuden juuri Minulle. Kirjan keskeistä sisältöä toistetaan kyllästymiseen asti ja huutomerkkien käyttö tässä kirjassa on todellakin sallittua. 

Suuri Salaisuus on vetovoiman laki eli avoin mieli ja myönteiset ajatukset parantavat elämänlaatua, ehkäisevät vastoinkäymisiä ja lisäävät menestystä. Hyvä tulee hyvän luokse. 

Toki uskon siihen, että myönteinen suhtautuminen elämään tuo hyvinvointia. Unelmointi on tärkeää, sehän on arkipäivän eliksiiriä.  Jotta toiveet toteutuvat, on kuitenkin uskallettava tehdä muutoksia elämään. 

Siihen en usko, että pelkkä haaveilu johtaa mihinkään, vaikka  Olonilo-blogissa näin kerrotaan. Toiveet on hyvä nimetä, jotta ne konkretisoituvat  tavoitteiksi. 

Secret –kirjan kustantaja muistuttaa pienellä printillä, että kirjan oppeja ei tule käyttää minkäänlaisen sairauden määrittämiseen, lääkitsemiseen eikä hoitamiseen, vaikka kirjassa väitetään, että mikään sairaus ei ole parantumaton, kunhan uskoo vetovoiman lakiin. Tällä vastuuvapauslauseella julkaisija väittää, ettei ole vastuussa aineiston toimintaohjeista.

Minusta Secret -kirja on täynnä puoskaroinnin kaltaisia ohjeita, joihin ei tule suhtautua vakavasti. Aladdin taikalampun kaltaista vetovoimaa ei ole olemassa, vaikka kuinka pyyhkisin pölyä. Lampun henki ei sano minulle, että ”toiveenne on lakini”, mutta onnen pohtimiseen kirjaa voi toki käyttää. 

Mitähän onni ja onnellisuus oikein ovat? Mitkä ovat onnellisuuden lähteitä? Onko se vatsan hyvä toiminta, ruoka, shoppailu, rakkaus vai perinteiset terveys, perhe, mielenrauha?

Suomalaisen tutkimuksen mukaan rikkaus lisää onnellisuutta, mutta vain vähän. Minusta onni on mielentila, jota voi yrittää tavoitella. Ei kai kukaan meistä ole jatkuvasti onnellinen, vaan onnellisuus on eräänlaista aaltoliikettä.

Hyviä ja huonoja aikoja tulee ja menee.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu