Kukahan kertoisi paaville miten hiv leviää?

Kondomin käyttö ja vapaa seksi ovat katolisen kirkon kuumia aiheita. Nyt paavi otti ensimmäistä kertaa kiistanalaiseen kondomiin kantaa (17.3.2009) sanomalla, että kondomit pahentavat hiv-ongelmaa.

Kun vitivalkoiseen mekkoon ja pipaan pukeutunut paavi laskeutuu punamattoisen suihkukoneen portaita köyhien afrikkalaisten luokse ja sanoo ”hiv-tragedian ratkaisu on henkinen ja inhimillinen herääminen ja ystävyys niitä kohtaan, jotka kärsivät”, ei voi kun haukkoa henkeä.

Kirkon ulkomaanapu, Aids-järjestö, kansalaisjärjestöt ja kansainvälisen terveydenhuollon kehittäjät ovat tehneet monta vuotta työtä monimiljoonaisen hiv-potilasmäärän vuoksi, mutta ratkaisu tuleekin Vatikaanista. Kondomit ovat pahasta.

Ymmärrän hyvin, että katolinen kirkko vaalii seksuaalista uskollisuutta ja arvostaa pidättäytymistä seksistä ennen avioliittoa, mutta miten ihmeessä kondomit ovat ongelma jo olemassa olevalle hiv-ongelmalle? Jos ihmiset todella eläisivät katolisen kirkon oppien mukaan, ei hiv-ongelmaa olisikaan.

Tilanne voi olla tuskallinen ja ahdistava niille afrikkalaisille katolisen kirkon hartaille kannattajille, jotka asuvat Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, missä elää 22 miljoonaa hiv-positiivista ihmistä. Siellä eivät kauniit sanat, ystävyys ja inhimillinen herääminen auta hiv-ongelmaan, vaikka uskonto lohduttaisikin. Siellä pakko on vain köyhän kuolema.

Vasta sunnuntaina 22.3.2009 paavin lausuntoon reagoitiin Pariisissa. Ranskalaiset vasemmistoaktivistit heittivät Notre Damen katedraalin sunnuntaimessusta palaavien ihmisten eteen kondomeja mielenosoituksena. Miten katolisen kirkon uskonnolliset opit voivat olla enemmän oikeassa kuin seksuaalivalistus, sairaanhoito ja järkevä seksikäyttäytyminen?
 

Asiasanat: 

2 kommenttia

Katolinen kirkko toimii ristiriitaisesti. Esimerkiksi eteläisessä Amerikassa kirkko ei auta köyhiä kansalaisia, vaan toimii siten, että kirkko rikastuu jatkuvasti. Selibaatin vaatimuskin on kummallinen, kun tiedetään, että katolisessa kirkossa on pappeja, jotka eivät noudata selibaattia.

Here, here.

Nyt Vatikaani heräsi (Uutinen "Paavi hyväksyy kondomien käytön myös naisille transseksuaaleille" 23.11.2010)

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/paavi_hyvaksyy_
kondomien_kayton_myos_naisille_ja_transseksuaaleille_2163474.html

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu