Ke 04.11.2009 @ 21:13Rita Trötschkes

Loukkaako ristiinnaulitun kuva uskonnonvapauttasi?

Mitä ihmettä tekee suomalainen ateisti patavanhoillisessa Italiassa, jossa katolisuuteen kuuluva krusifiksi on italialaisen kulttuuriperinnön ikiaikainen symboli?

Vastaus: Hän käy sotaa Italian valtiota, Vatikaania ja pyhäinkuvia vastaan, sillä krusifiksit rikkovat HÄNEN uskonnonvapauttaan vastaan. Hän saa Euroopan ihmistuomioistuimessa myötätuntoa, rahallista kompensaatiota ja symbolit poistetaan kouluista, jotta HÄNEN lapsensa eivät näe niitä.

YLE Uutiset 2.11.2009 raportoi nyt siitä, että suomalaisnainen on saanut tappouhkauksia toimiensa vuoksi.

Entä italialaisten mielipide? Jos krusifiksi on uskonnollinen symboli, mitähän ovat kirkot, joita Italia on täynnä? Pitäisikö nekin poistaa, jotta HÄNEN lapsensa eivät näe niitä matkalla kouluun ja takaisin kotiin?

Tapahtumien kulkua on vaikea käsittää, kun olen itse kasvanut katolisessa maassa, jossa krusifiksit kuuluivat jokapäiväiseen kuvastoon. En ole katolinen enkä varsinkaan Italian ihailija. Maa on minun makuun aivan liian tekopyhä monestakin syystä, mutta ymmärrän hyvin italialaisten tunteita, kun uskonnon symboli pitää poistaa tuomioistuimen päätöksellä.

Entä muiden uskontojen edustajat? Ehkä heitäkin saattaa häiritä krusifiksit ihan toisesta syystä. Esimerkiksi vuonna 2003 eräs muslimimies vaati krusifiksin rinnalle säkeen koraanista. Kenen näkemys on oikea? Ateistin, katolisen vai ehkä muslimin? Toistaiseksi Italiassa on vielä voimassa ns. Krusifiksilaki, joka edellyttää, että koulujen ja sairaaloiden seinällä on ristiinnaulitun kuva.

Luulenpa, että tulemme jatkossa näkemään uskontoriitoja, sillä niin erikoiseen suuntaan EU:n yhteiset ihmisoikeusarvot vievät täysin vastakkaisia kansakuntiamme uskonnon osalta. Uskonnon merkitykset kuumentavat vielä suomalaistenkin mielipiteitä Suomessakin.
 

2 kommenttia

Niin, finska ateisti käy kaiketi jonkinmoista sotaa Italian valtiota vastaan näyttäen samalla kuinka uskomattoman itsekäs ihminen voi olla.
Tässä krusifiksijutussa nähdään myös oikein korostetusti millaiseen hölmöilyyn nykymaailmassa pystytään. Eikö ylipursuavaa energiaa voisi käyttää johonkin hyödyllisempään?

En ole uskovainen, mutta en näe kenellekään mitään hyötyä siitä, että joku (tai jotkut) krusifiksi poistetaan jonkun huoneen tai rakennuksen seinältä vain sen takia, että se yhtä tai vaikka kahta ihmistä häiritsee. Naurettavaa! Lisäksi tuollaisesta krusifiksisodasta joutuvat ateistin lapset varmasti kärsimään - todella ikävää!

Tämä on taas niitä asioita, joista ei oikein viitsi sanoa mitään muuta, koska pitäisi sanoa todella pahasti, jos tätä vilpittömin mielin tarkastelisi.

[quote=Reiska] Reiska. Anna palaa. Sana on vapaa. terveisin Rita

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu