Pe 27.06.2008 @ 10:06admin

Miten suhtaudut matkapuhelimien syöpäriskiuutisiin?

 

Maailmalta kantautuvat tulokset kännykän syöpävaaroista ovat ristiriistaisia. Aiotko muuttaa kännykän käyttötapaasi uutisten vuoksi?
 Suomen Syöpäyhdistyksen kannanoton mukaan riskivaara on liioiteltu. 

 Bioniniative.org -sivut antavat tietoa matkapuhelimien riskeistä englanniksi.

1 kommentti

Itse reagoin tähän uutiseen melko välinpitämättömästi. Pidän kännykkää aina tyynyni vieressä, sillä käytän sitä herätyskellona. Pidän kännykkää myös aina lähelläni, jotta olen kätevästi tavoitettavissa ja saan itse tarvittaessa yhteyden muihin ihmisiin puhelimeni kautta.

Uutisoidut syöpävaarariskit kuulostavat omaan korvaani aika neutraaleilta, mikä saattaa johtua siitä, että olen sukupolvea, jolle kännyköiden käyttö on aikamoinen itsestäänselvyys. Suhtaudunkin tähän uutiseen tavallaan vähän samalla tavoin kuin esimerkiksi elintarvikkeissa käytettävien lisäaineiden haitallisuuteen - niissä voi selkeästi piillä todenperäinen sairastumisriski, mutta elämää ei toisaalta voi jatkuvasti suojella jokaiselta pieneltäkin riskiltä. En sen vuoksi aio muuttaa kännykkäkäyttäytymistäni, ellei todellisia kännyköistä johtuvia syöpätapauksia ala ilmaantua median kuuleviin korviin.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu