Minulla on nyt ravintoneuvojaTärkeällä asialla oleva uusi nettipalvelu ajaa hyvää asiaa eli haluaa vaikuttaa meidän suomalaisten ruokatottumuksiin ja keventää meitä. Ravintokoodin avulla saamme tietoa ostosten mm. ravintoarvoista ja ruuan laadusta ja terveellisyydestä.

Parhaimmillaan Ravintokoodi on todella toimiva juttu, varsinkin koska se on maksuton palvelu. Pelkään pahoin, että ravintoarvotiedot eivät kiinnosta niitä, joita tietojen pitäisi eniten koskea. Lihavien pullukoiden ostoskärryihin sujahtaa edelleen tyhjiä kaloreita ja paljon rasvaa: suklaata, leivonnaisia, olutta ja nakkeja. Terveellisesti syövät arvioivat muutenkin sen, mitä suuhunsa pistävät, joten heille palvelun sisältö ei tarjonne uutta.

Kevät ja painonpudotus

Hyvältä vaikuttava palvelu on erittäin tervetullut, varsinkin kun se edistää terveyttä. Epäilen vaan, että K-kauppa voi uuden järjestelmänsä avulla tarkkailla kuluttajien ostotottumuksia ja käyttää tietoja myynnin edistämistarkoituksiin.

Silti. Otan haasteen vastaan ja annan K-kaupan vaikuttaa minuun. Jos minun tekee mieli paheellisia ruokia, ostan ne Stockmannilta, joka ei moista valvontaa vielä tarjoa. Itsepetosta, mutta inhimillistä.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu