La 27.02.2010 @ 09:50Rita Trötschkes

Suomi haluaa olla voittoisa lätkämaa

Liekö toista asiaa, jossa suomalaisten luottamus on yhtä vankka kuin usko jääkiekkoilijoiden menestykseen? Ihailen kaikkien urheiluhullujen varmuutta siitä, että Suomen Leijonat pärjää hyvin.

En nähnyt eilistä Vancouverin välieräottelua enkä edes vuoden 1995 MM-kisojen voittoisaa ottelua Ruotsia vastaan. Jääkiekko ei voisi vähempää kiinnostaa minua, mutta kiinnostavaa on se, että ystäväni, tuttavani ja monet kollegani YLEssä odottavat uutta loistokasta juhlahetkeä toiveikkaasti jännittäen - yhä uudestaan. Innokas odotus luo iloisen ilmapiiirin ympärilleen. Se on mukavaa, se.

Eilinen Suomen ja Usan välinen jääkiekko-ottelu oli rökitys suomalaisten itsetunnolle, kun USA takoi kymmenessä minuutissa kuusi maalia Leijonien verkkoon (YLE Uutiset 27.2.2010).

Sanomattakin on selvää, että eilinen kokemus halutaan pian pois muistista, sillä menestykseen uskotaan kuin kiveen. Suomalainen huippupelaaja on leijona eikä lammas.


ps. Suomen mitalisaaliiksi Vancouverin olympiakisoissa arvioitiin 12 mitalia. Ehkäpä tuossa olikin kirjoitusvirhe: sen piti olla 1-2 mitalia...

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu