Voisiko tyhmyydestä sakottaa?

Minulle on täysi arvoitus se, että hiihtoladulle mennään KÄVELEMÄÄN. Eihän kuntouimareille varatuilla radoilla sukelleta, kelluta tai häiritä muutoin kuntouimareiden uintimatkaa. Mitä jos pyöräilisin raitiovaunukiskoilla tai ajaisin autoa kävelytiellä?

Reilu viikko sitten uutisointiin Jyväskylän ulkoilureitillä sattuneesta tapauksesta, jossa hiihtäjä oli ensin vaatinut kävelijöitä poistumaan ladulta ja lopulta tökkinyt kävelijöiltä suksisauvalla rikkoen kävelijöiden päällystakit. Otaksun, että hiihtäjä on tullut kovaa vauhtia ja pelästynyt kävelijöitä ladulla. Hermostuksissaan hän sitten suuttui ladun tallojille, koska tilanteessa olisi voinut käydä huonostikin. 

Itselleni on käynyt nimittäin juuri noin. Ellen olisi jarruttanut, olisin törmännyt ladulla kävelijöihin, jotka ilmestyivät eteeni "ihan metsästä". Kyllä siinä muutama pelästynyt perkele pääsi. Kuinka tyhmä pitää olla, ettei tajua, että ladut on tehty vartavasten hiihtäjille? Miksi ladulla pitää tepastella, kun ulkoilualueet ovat täynnä erilaisia reittejä myös kävelijöille?

Myötätuntoni on hiihtäjän puolella, joka tullee saamaan sakot pahoinpitelystä. Sauvoilla tökkimistä ja muuta väkivaltaa en hyväksy, mutta ehkä tapaus on hyvä muistutus järjettömästi käyttäytyville kävelijöille. Minusta heillekin voisi antaa sakot tyhmyydestä.

 

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu