Ma 12.01.2009 @ 09:38admin

Projektina kehon kiusaaminen

Hyvät palkkakuopassa oleva siskoni! Hopi, hopi varaa pikimmiten aika päivystävälle plastiikkakirurgillesi, joka imaisee pahimman rasvat kehostasi.

Painon ja palkkauksen välistä yhteyttä tutkinut Kaisa Kauppinen vakuuttaa tv-ohjelmassa Projektina keho, että mitä hoikempi nainen, sitä lihavampi palkkapussi.

Ohjelmassa todetaan, että nykypäivänä ulkonäkö ja henkinen hyvinvointi rinnastetaan toisiinsa. Kun näytät hyvältä – voit hyvin ja itsetuntosi on kunnossa.

Korjatkaamme siis rupsahtamista kauneuskirurgialla. Kehoamme voimme rääkätä laihdutuskuureilla, botox-ruiskeilla, ankaralla trimmausliikunnalla, erityisruokavalioilla ja muilla toistuvilla itseruoskintaa muistuttavilla toimenpiteillä, jos haluamme saada paremman elämän ja tienata enemmän.
Hampaita ja ihoa voi valkaista monin tavoin.(Hymyä pyllyyn?)

- ”Elämme yhteiskunnassa, jossa paino on hyvin kriittinen ominaisuus. Se määrää mahdollisuuksia ihmissuhteissa ja työpaikalla. Koko sosiaalinen yhteisö saattaa määräytyi painon mukaan”, sanoo tv-ohjelman kulttuuriantropologi Taina Kinnunen, joka on tutkinut kauneuskirurgiaa.

Kuten tv-ohjelman juontajakin sanoo: nyt on se aika vuodesta, jolloin meistä jokainen aloittaa laihdutuskuurin!  

Ulkonäkö on sielun peili. 

Unohda siis aivojen kiusaaminen, kirjojen lukeminen, elämän  opiskeleminen, syvällisyys, mielikuvitus ja muu älykäs toiminta kuten kohtuullinen liikunta, terveelliset elämäntavat ja riittävä uni, sillä psyykkinen hyvinvointi syntyy vain ulkonaisesta olemuksesta!
 
Hmm.... Tosin identiteetti saattaa olla oikeasti hukassa, jos korvien välissä ei ole muuta mietittävää kuin ulkonäkö. Voisikohan seuraavan tv-ohjelman nimi olla Projektina aivojen kiusaaminen?

1 kommentti

Ohjelma on jäänyt täysin kaupalliseksi tuote-esittelyksi. Mihinkään syvällisiin teemoihin tai kauneusstandardien syihin ei puututa, eikä niitä edes kyseenalaisteta. Juontaja näytti todenneen haastattelussa että tuottaja on käskenyt pitämään suun kiinni. No kuka kaipaa lisää tällaisia ohjelmia? Luulin idean olleen juuri KRIITTISESSÄ suhtautumisessa ulkonäköihanteisiin, mutta sen sijaan pinnallisesti esitellään mitä kaikkea voi keholleen tehdä. En taida seurata enää, voin lukea Cosmosta uusimmat raportit kulutusrintamalla...

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu