Su 19.10.2008 @ 20:50admin

Vähintäänkin kaksipiippuinen juttu

Kaikki lienevät samaa mieltä siitä, että aseluvan saa Suomessa liian helposti. Miten aseiden käyttöä ja saatavuutta pitäisi säädellä, onkin toinen juttu, sillä poliisi ei voi, ehdi eikä osaa valvoa kaikkea.

Nyt aselakiamme on luvattu kiristää ihmishenkiä vaatineiden tapausten johdosta.

Muutamat veteraanipolitiikot ovat ehdottaneet käsiaseiden täyskieltoa kansalaisille. Heidän mielestä käsiasetta saisivat käyttää vain viranomaiset, jotka tarvitsevat sitä työssään. Juridisesti käsiaseiden kieltäminen kansalaisilta on vaikeaa, sillä luvallinen ase on laillista omaisuutta.

Helsingin Sanomien (18.10.2008) mukaan Helsingin, Espoon ja Vantaan asukkailla on yhteensä 39.000 luvallista käsiasetta. Helsingissä on viisi yleisessä käytössä olevaa sisäampumarataa eikä yhtään ulkorataa.

Ampumiseen tarkoitetuista harrastuspaikoista on siis puute, vaikka aseita on paljon.  Toki huikeaan määrään kuuluvat myös asekeräilijöiden aarteet.

Entä uudet  luvat ja uudet aseet. Miksi yksityiselle ihmiselle edes annettaisiin lupa käsiaseeseen, ellei sillä ole järkevää käyttöä?

2 kommenttia

Eli kun ensin kielletään käsiaseet, niin seuraava sekoilija käyttää haulikkoa. Kielletään haulikot. Seuraava kivääriä. Kielletään kiväärit. Seuraava heiluu puukon kanssa. Kielletään puukot...

Aina on ollut hulluja ja tulee olemaan. Pienillä tilaturvallisuusratkaisuilla ja koulutuksella päästään jo pitkälle.

Kotkan kaupunki on asiaan herännyt, siellä turvallisuusalan yritys aloitti mm. koulujen turvallisuuskoulutuksen jo ennen Kauhajokea.

Kierrehän tuosta voi syntyä, kun aseita kielletään. Britanniassa on ollut käytössä 10 vuoden ajan tiukka aselaki, joka kieltää käytännössä aseet. Kuolemaan johtavat teot onkin tehty uutisten mukaan puukoilla.

Sekava nuppi ja aseen helppo saatavuus ei ole vain kovin hyvä yhdistelmä.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu