Kuinka katosit karkkimaahan

Barbie ei ole mikä tahansa muovinukke, vaan se on muistutus täydellisestä vartalosta, jota moni haluaa tavoitella. Ikipinkeä heitukka on naisellisen ulkomuodon täydellinen uhri, jota pikkutytöt piinaavat ja puunaavat leikeissään.

Barbiella on tuhansia hääpukuja, satoja leninkejä ja lukemattomia juhlamekkoja, sillä vaatteet ovat tytön aatteet. Kauneudenhoitovälineet, manikyyri, meikit ja muu itsetehostus kuuluvat pinnallisen blondin tärkeimpiin oheistuotteisiin. Glamour, bileet ja hauskanpito ovat nuken tärkeimpiä leikkejä -vielä 50-vuotiaanakin.

Nuken on sanottu antavan vääränlaisen naismallin kasvaville tytöille. Niinhän se antaakin. Jos tytöt vielä ihmettelevät sitä, miksi pojat halveksivat ja pitävät naurettavana kaikkea mikä liittyy tyttöihin, ei kannata kuin katsoa vaaleanpunaiseen pukeutunutta Barbieta.

Vaikka Barbielle on keksitty vuosien aikana lukuisia ammatteja ja nuken imagoon on lisätty ilmiöitä, jotka kuvaavat nykynaisen muuttunutta elämää, siirtyvät ikivanhat roolikuvat naisen ulkonäkökeskeisestä elämästä verenperintönä sukupolvelta toiselle niin kauan kuin Barbiella leikitään.

Nuken kasvoilla on mairea kestohymy ja sen tukka on aina hyvin. Entä sitten. Nauti  vaaleanpunaisesta vaateleikistä – se on terapeuttisen hauskaa! Poliittinen nukke jää siinä vauhdissa taatusti hyllylle, vaikka nuken nimi olisikin Nixon...

Asiasanat: 

5 kommenttia

Ihanat barbit. En unohda teitä koskaan. Onneksi en enää teitä tarvitse.

Miten kiehtovaa olikaan leikkiä barbeilla kaikkia niitä juttuja, joista aikuiset höpötti ja kuiskutti.

Kuulin eilen pienen tytön radiohaastattelun. Hän kertoi leikkivänsä barbeilla 'kaikkea ajankohtasta ja ihan tavallisia rakkausjuttuja'.

Mielestäni Barbi ei ole täydellinen, liian rintava makuuni.

Barbilla ei todellakaan ole täydellinen vartalo, sillä nuken kroppa on naurettava, fysiologinen mahdottomuus. Joskus oli tutkittu, että tuollaiset mittasuhteet omaavan ihmisen sisälle eivät mahtuisi edes tarpeelliset sisäelimet.

Mitä sillä on väliä, mahtuvatko sisäelimet mukaan. Tärkeintä on ulkokuori, joka näyttää hyvältä. Suuret rinnat, kapea uuma, pitkät sääret, hoikka vartalo ja symmetriset kasvot ovat tärkeintä naiselle - ei miehelle.

Olkoon Barbi lelu muiden joukossa, vieläpä kaunis lelu :-) Kyllä ne ulkonäkö- ja muut paineet tulevat ihan muualta!

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu