Ti 12.08.2008 @ 16:03admin

Kerro kaverille luvatta julkaistusta loistopätkästä

Taloussanomat uutisoi tutkimuksen, jonka mukaan nuoriso on koukussa nettivideoihin. Valtaosa ajasta surffailuajasta menee kuvien ja videoiden katselemiseen. 

Tutkimusuutinen: kansallisen nuorisotutkimuksen media-osuus osoittaa, että nuoret katselevat mielellään nettivideoita ja kuvia. Tutkimuksen mukaan 47 prosenttia 15–30-vuotiaiden verkossa käyttämästä ajasta kuluu kuvien ja videoiden selailuun. 

YouTube on toiseksi suosituin sivusto suomalaisnuorten keskuudessa, ja 83 prosenttia vastaajista ilmoitti käyttävänsä sitä säännöllisesti.
Nuoret nostavat internetin käytön motiiviksi ”verkkouniversalismin”.
 
Verkkouniversalismi on epäitsekäs motiivi, joka liittyy tutkimusyhtiö 15/30:n mukaan esimerkiksi vaikuttamiseen, yhteisen hyvä eteen työskentelyyn, muiden auttamiseen ja informaation jakamiseen. Hieman yli kolmasosa nuorista käyttää aktiivisesti valtaa jakamalla tietoa muille internetin käyttäjille. Suurin osa, 37 prosenttia nuorista, hyödyntää nettiä kuitenkin passiivisesti hyödyntämällä.” 

Mitähän epäitsekästä on kuvien ja videoiden katselemisessa ja tyrkyttämisessä muille? Yhteinen hyvä tarkoittanee  ”kerro kaverille” –markkinointitoimintoa, jolla videopätkän osoitetta voi jakaa kerralla suurelle yleisölle. Google osti  Youtuben vuonna 2007 ja nyt Google rahastaa surutta uusia käyttäjiä ja kasvattaa videomainonnan osuuttaan. 

Odotan mielenkiinnolla sitä, kun Google joutuu paljastamaan kaikkien YouTuben käyttäjien katselurekisterit, sillä samalla paljastuvat luvattomasti julkaistut videot. Niitä on paljon.

1 kommentti

Antropologinen johdanto YouTubeen (55 minuutin esitys) täällä http://www.youtube.com/watch?v=TPAO-lZ4_hU on ihan hyvää katsottavaa. Siinä mm. todetaan, että 85% videoista on uutta ja alkuperäistä materiaalia. Joten vaikka laitonta sisältöä olisikin runsaasti, on se silti vain murto-osa YouTuben sisällöstä. Ja käytännössähän kaikki laittomat videot poistetaan, kunhan niistä tekijänoikeuksien omistaja ilmoittaa.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu