Ma 17.11.2008 @ 12:55admin

Musiikkimaun testaus

Uusimman tutkimuksen mukaan lempimusiikki tervehdyttää sydäntä. Olisipa erikoista, ellei lempimusiikki tekisi kuuntelijalle hyvää. 

Mieltä kohottava musiikki saa kehon hymyilemään, sydämen tykyttämään ja mielen virkistymään. Itse pidän monenlaisesta musiikista. Meditaatiomusiikki tekee toisinaan hyvää mielelleni.

Baltimorelainen tutkimus kertoo 10 hengen testiryhmästä, johon ei osunut yhtäkään heavy metal –musiikin ystävää. Testiryhmäläisille heavy metal oli inhokkimusiikkia, joka aiheuttaa ahdistusta.

Heavy metal –musiikilla on vankkumaton kannattajansa, joten ehkä ”ahdistusmusiikkia” pitäisi tutkia lisää, vähän suuremmalla otannalla ja muillakin muuttujilla. Täytyyhän heavy metal -musalla olla positiivisia vaikutuksiakin, kun siitä niin moni pitää.
 


 
 

3 kommenttia

...jotainhan siinä hevissäkin puretaan, onko se alitajuista pahaa oloa joka halutaan peittää melulla, valulla ja rytinällä vai ei, mistä sen tietää.
Tämä nykymaailman meno ja meininki ei ole omiaan korjaamaan ihmisen tasapainon tolaa.

Jos on hiemankin henkisten resurssien vajavuutta, yksisilmäisyyttä tms. luovuusvajetta, ehkä ryyditettynä yksioikoisella ongelmien ratkaisumalleilla, niin hevihän sopii massamusana oiwallisesti "pahojen" asioiden suistamiseen mekkalan alle, piiloon/näkymättömiin.

procul harum, Harmaasusi
http://harmaasusi.vuodatus.net/

En tiedä johtuneeko siitä, että yliherkän kuulon omaavana ja muutenkin herkänlaisena henkilönä en voi kuunnella piiruakaan hevimusiikkia, mutta yhdyn kyllä Harmaasuden näkemyksiin hevimusiikin kuuntelijoista.

Tälle ajalle on muutenkin ominaista, että ihmiset pakenevat, myös tiedostamattaan, omia ajatuksiaan ja toiveitaan kiireeseen ja touhottamiseen, miksei siis myös hevimusiikkiin. Toisaalta syytän ilmiöstä nykyistä elämäntahtia, en niinkään yksittäisiä ihmisparkoja. Impulsseja syydetään systeemiimme yliannostus päivän jokaisena hetkenä ja vaatii erityisponnisteluja pystyä pakenemaan melua, kuvasaastetta ja jopa tunneaistimuksia tässä täyteen ahdetussa maailmassa.

Virikkeetöntä päivää kaikille toivottelee
Sirpa Olonilosta

www.olonilo.fi/blogi

Olen saanut odottamattoman suuren ja hämmentävän tunnustuksen Ne elävät vain yhden päivän -blogin kirjoittajalta. Blogiani peräti rakastetaan.

Tässä laitan seitsemälle blogisuosikilleni eteenpäin "I love your blog" -tunnustuksen. Jokainen lisätköön sitä osoittavan kuvan omaan blogiinsa ja antakoon tunnustuksen eteenpäin seitsemälle bloggaajalle.

http://vuodatus-media-4.web-effect.net/g/61327/1976864.jpg

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu