Ti 23.09.2008 @ 23:10admin

Netti vai syli?

Miksi keski-ikäiset ovat järkyttyneitä ja tyrmistyneitä Kauhajoen ja Jokelan ampumisista? Eikö se ole jo selvää, että nuoret voivat pahoin.
Monet nuoret voivat todella pahoin. Se näkyy joukkoliikennevälineissä, mediassa, kouluissa, perheissä ja viikonloppuisin kaduilla. Vanhemmatkin voivat pahoin. Se taas näkyy joukkoliikennevälineissä, mediassa, työpaikoilla, perheissä ja viikonloppuisin kapakoissa.

Nyt halutaan panostaa erityisjärjestelyihin kuten aselupien rajoittamiseen, internetin valvontaan, opettajien kriisiopastukseen, kriisipuhelimiin ja mielenterveyspalveluihin. Ne ovat kaikki tärkeitä asioita, mutta missä on oikea ihminen, joka kuuntelee, kasvattaa ja opastaa nuorta? Äiti tai isä, isovanhemmat,  sukulainen, kummi tai muu tärkeä ihmissuhde, jota jokainen nuori tarvitsee.
Pelastakaa Lapset ry:n lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen sanoi YLE Uutisten haastattelussa, että internetin kautta voi toteuttaa itseään ja pitää yllä illuusiota, että on kontakteissa muihin ihmisiin. Minusta tuo lause on olennaisinta koko tragediassa. Kaikilla nuorilla ei ole oikeaa opastajaa, vaan virtuaalimaailma, joka ei toimi vastuullisen lähimmäisen tavoin.

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu