Pe 12.09.2008 @ 16:24admin

Suomen identiteetti muuttuu pysyvästi

Retkeilin viikonloppuna Seitsemisen ikivanhoissa aarnimetsissä, joiden vanhimmat puut ovat lähes 400 vuotta vanhoja. Hengitin polulla syvään ja lupasin itselleni palata pian uudestaan paratiisiin. 

Mustan keskiviikon uutiset (10.9.2008) kertoivat toisenlaisesta metsästä ja todellisuudesta. Suomen metsäteollisuus mullistuu.

Paperi- ja selluloosateollisuuden jättiyhtiöt sulkevat tehtaitaan ja irtisanovat työntekijöitään. Metsäteollisuus lopettaa tai ulkoistaa 4750 työpaikkaa.

En ymmärrä miksi uutinen tyrmistyttää. Kemijärven sellutehdas suljettiin vuonna 2007 ja Voikkaan tehdas vuonna 2006. Nuo toimenpiteet olivat vasta alkusoittoa sille, mitä nyt tapahtuu. 

Metsäjättien toimitusjohtajat valittavat, että investoinnit olivat liian mittavat, paperista on liikatuotantoa, markkinoita on vaikea hallita ja raaka-ainehinnat ovat pielessä. Toki energian hintakin on korkea! Stora Enson toimitusjohtaja toteaa, että voisimme olla paljon huonompienkin uutisten kanssa liikkeellä.

Mikä voisi olla vielä huonompi uutinen kuin se, että maan identiteetti muuttuu? Suomen identiteetti oli puukauppa ja metsäteollisuus. 

Minulle suomalaisuuden identiteettiä ovat kaunis suomen kieli ja rakkaus luontoon ja metsiin. Mikä on sinun mielestäsi Suomen ja/tai suomalaisten identiteetti?

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu