Ma 03.11.2008 @ 09:38admin

Seksiseikkailijat leikkivät terveydellään

Maailmalla on monta turistien suosikkipaikkaa, josta uutiset raportoivat ja Ulkoasianministeriö varoittaa. Periaatteessa ei kannattaisi lähteä mihinkään, sillä lähes joka maasssa saattaa kohdata jotakin hässäkkää, joka voi pilata loman – seksilomasta nyt puhumattakaan.

Monet varoitukset koskevat terrorismin uhkaa, mielenosoituksia, mellakoita, maanjäristyksiä, kidnappauksia ja tulevia hurrikaanikausia. Varkaita on syytä varoa, tungoksissa pitää olla valpas, liikenteessä pitää olla varoinen ja terveysriskejä kuten malariaa ja HIV:ä pitää varoa. 

Typerintä lienee se, että aikuisia suomalaismatkustajia pitää muistuttaa hiv-tartuntojen vaaroista, sukupuolitautitartuntojen ennaltaehkäisystä ja kondomin tärkeydestä. 

Pohjoismaita luonnehditaan yleensä turvallisiksi matkailukohteiksi, mutta onko elämämme niin turvallisen tasapaksua, että täältä pitää lähteä ulkomaille harrastamaan suojaamatonta seksiä? Pitääkö elämän olla venäläistä rulettia, jossa terveys ja henki ovat panoksina? 

Kumpi mahtaa harrastaa matkoillaan enemmän seksiseikkailuja – suomalainen mies vai nainen? 

Ymmärrän jotenkin sen, että Kristoffer Kolumbus toi löytöretkiltään meille eurooppalaisille ananaksen ja tupakan lisäksi kupan, mutta tämän päivän seikkailijat tuovat tullessan toistuvasti seksivälitteisiä tartuntoja, joista jo kouluissa varoitetaan!  

Onneksi Aids-tukikeskus jaksaa paapoa meitä – vieläpä huumorinpilke silmäkulmassa tekemällä matkailijoille "turvaseksitarkastuksia”. Uusin kampanja Seikkaile turvallisesti tuo (24.10.-7.11.) lentoasemille, laivaterminaaleihin ja joihinkin Helsingin ravintoloihin kondomeja ja turvaseksikortteja.

Harmillista, että kampanjasivusto antaa kovin huolettoman vaikutelman rankasta aiheesta.  Kondomilentokone on kuin jostakin lasten seikkailupuistosta ja seksiin liittyviä matkakertomuksia kehystävät hymyilevät kasvot.
 
Toivon menestystä vaativalle työlle – seksiseikkailijoita riittää.
 

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu