Ma 07.02.2011 @ 21:23Rita Trötschkes

Hörhöjäniksen vuosi 2011

Ilman hyvää tarkoittavien ystävien vinkkiä olisi minulta jäänyt huomaamatta se asia, että horoskooppimerkkini on vaihtunut. Olen vuosikausia lukenut rakkaus-, terveys- ja uravinkkejä, jotka on tarkoitettu jousimiehelle (29.11), mutta se ei olekaan minun tähtimerkkini enää. Miten minä nyt järjestän elämäni ja tulevaisuuteni, kun taivaankansi on näin sekaisin?

En ole enää matkustuksesta innostunut jousimiesnainen, vaan avaruusnoitien keksimä käärmeenkantaja tai salaperäinen skorpioni. Käärmeenkantaja kuulostaa joltakin hevibändiltä ja skorpioni kovin eksoottiselta. Sitä paitsi kammoan käärmeitä.

Muinaiset babylonialaiset nimesivät 12 eläinradan tähtimerkkiä reilut 3000 vuotta sitten , mutta nyt onkin cowboy-hattua käyttävä astronomian professori Parke Kunkle sitä mieltä, että yksi merkki puuttuu. Kaiken huipuksi tämä 13. merkki on ollut jo pitkään tiedossa, mutta se jätetty aina pois.

Miksi se on jätetty pois? Miksi astrologit eivät ole voineet sopia noin tärkeästä asiasta, joka koskee meitä kaikkia? Haluaako professori Kunkle itse olla mieluummin tulinen leijona eikä ambeemainen kala? Ehkä häntä harmittaa olla moraaliton kaksonen ja hän olisi mieluummin tasapainoinen vaaka.

Sulautuuko tähtitiede ja tähdistäennustaminen yhdeksi (taas)?

Pitäisiköhän jatkossa tutkailla itämaista astrologiaa, joka toimii sykleissa. Otetaanko siinä taivaanavan suunnan muutokset paremmin huomioon kuin länsimaisessa astrologiassa? Ainakin kiinalaisessa horoskoopissa on hauskemmat eläimet kuin länsimaisessa horoskoopissa.

Ehkä jatkan horoskooppien lukemista kieli poskessa. Tähtitaivaan asento saa muuttua minun puolestani niin usein kuin huvittaa.
 

Ihan tervettä?

YLE Asiaohjelmien toimittaja Rita Trötschkes kirjoittaa ajatuksiaan maskin ja deskin takaa.

Motto: Astu aina vesilätäkköön kun siltä tuntuu.

 
Ritan blogilöydöt

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu