Andalusian vuorilta fillarimessuille

Uusi kirja tuli painosta. Puolen vuoden kirjoitusurakka on tällä kertaa kiinteytynyt tavallista massiivisemmaksi, sillä kustantaja on ensi kertaa painattanut matkaeepokseni Suomenlahden eteläpuolella, ja paperi on aiempaa paksumpaa. Muutoin lopputulos näyttää hyvältä.

Oikoluvun kiihkeiden päivien jälkeen olen ehtinyt hahmottaa pari kohtaa, jotka olisin muotoillut toisin, ja pari yksityiskohtaa unohtui sittenkin kirjata. Tavanomainen kirjan valmistumisen jälkeinen tunteiden vuoristorata on hetkittäin käynyt ylikierroksilla hyvässä ja pahassa, mutta tyhjyyden, itsesyytösten ja epäilyjen jälkeen palaan kuitenkin ensivaikutelmaan, että kuudes kirjani on toistaiseksi paras. Sen monet sävyt saattavat parhaassa tapauksessa johdatella näkemään elämän yllättävän monitahoisena ja arvokkaana kokemuksena. Vaikka taival on hetkittäin vaikea.

Seuraava etappi on Helsingin Go Expo -messujen Fillariosasto 7.-9.3. Enimmän ajan päivystän Pyöräilykuntien verkoston ja HePon yhteisständillä 6h74. Fillarilavalla olen äänessä kahdesti päivässä: pe klo 13 Andalusia & klo 18 Istanbul; la klo 13 Andalusia & klo 16 Istanbul; su klo 11 Andalusia & klo 15 Istanbul.

Ps. Talvipyöräilytunnelmia: onnekkaasti ketjut katkesivat vain puolen kilometrin päässä kotoa :)

3 kommenttia

Sain kirjan luettua äskettäin, ja mieleen jäi että kirja todella on paras tähän astisista. Poissa oli Islanti- kirjaa vaivaava etenemisen hitaus lievä nihkeys. Nautin etenkin Marokko-osuudesta, ja siitä miten suvereenisti liikut täysin erilaisessa maailmassa. Toivotan hyvää kevättä ja hyviä pyöräilyjä!

Terve! Ylistyskommenttini komeilee yhä näiden sivujesi alussa ja yhä olen samaa mieltä, nyt on menossa Fezin kirja. Haluaisin kysyä muutaman kysymyksen:
-Puhut usein magnesium-kalium jauheesta. Mistä sitä saa ja minkämoisia määriä käytät?
-Miten suojaudut polttavalta auringolta kärähtämättä. Itse saatan palaa täällä pohjoisessakin.
-Itsekin Marokossa autolla, junalla ja bussilla paljon liikkuneena kiinnostaa, kuinka rauhassa sait ajella, siellä kun turistiin yleensä suhtaudutaan kuin liikkuvaan rahasäiliöön. Maasta on jäänyt varsin turvallinen vaikutelma, mutta kaikenlaista yrittäjää ja onnenonkijaa tuntui olevan kovin paljon.

Jään odottamaan kirjaa Istanbul-Odessa suunnasta. Kiinnostaa paljon kun muinaisen Neuvostoliiton aikana ajoin kaverini kanssa vanhalla Ladalla Odessaan, jatkoimme siitä sitten Moldovan läpi Romaniaan. Romaniassa kävin viime syksynä, maa näyttää hyvinvoivalta ja toimivalta. Suosittelisin reitittelyä Pohjois-Unkarin vuoristoseuduilta Romanian Transsylvaniaan ja Bulgariaan ja mihin sitten mielesi juolahtaa. Ainakin auto- ja patikointimatkoilta on pelkästään hyviä kokemuksia itsellä.

Hyvää jatkoa!
Jukka Lindfors
lindfors.jukka@kolumbus.fi

Terve Jukka,
kiitos!
- hankin magnesium-kaliumin Italiasta, jossa sitä markkinoidaan helteessä mm. vanhuksille. Joko itse tuon tai ystävä tuo, sitä löytyy ainakin apteekeista, ja yksi tuotemerkeistä on Polase, sitä on joko tabletteina tai porejauheena. Yhdessä annoksessa on muistaakseni 350 mg vaikuttavia aineita, yleensä otan aamulla ja sitten illalla, jos on rankka päivä, niin sitten kesken ajonkin.
- peittävä vaatetus, ja aurinkorasvaa naamaan ja käsivarsiin, vahvuuksiahan on usemapia.

- Marokossa sain olla rauhassa tien päällä, taajamissa suhtautuminen eoli oikein myönteistä.

- olet kaiketi löytänyt Istanbul-videot Yle Areenasta, nyt jaksosta nro 50, joka on yhteenveto, on uudempi versio musiikin ja tekstien kera: http://areena.yle.fi/tv/2037923

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu