La 26.06.2010 @ 18:35Matti Rämö

Juhannusta Vietnamin vuoristoteillä

Kesäyön houkuttelevat pyöräilypolut ja Intia-kirjan markkinointiponnistukset ovat ryydyttäneet matkantekoni Vietnamin halki kohti Laosia. Mutta juhannusrituaalien pitkä viikonloppu on hyvä hetki palata kirjoituskammion rauhaan. Varsinkin kun Italia lähti niin nolosti kotiin kesken jalkapallon MM-kisojen. (Miksei Napolin hyökkääjä Fabio Quagliarella saanut enempää peliaikaa?!?). Kirjoittaminen on hyvää surutyötä.

Tavoitteenani oli saada Kaakkois-Aasian-tekstin ensimmäinen versio valmiiksi ennen heinä-elokuun Jäämeren-polkaisua, mutta toukokuun helteet katkaisivat työmoraalin ja kirjan myyntityön lisäksi sitouduin lukemaan Intia-teosta näkövammaiskirjaston studiossa äänikirjaksi. Olen surffailut päivästä toiseen menneiden, nykyisten ja tulevien polkaisujen maisemissa. Bangkokiin en ehdi ennen Lappia, mutta nyt yritän rykäistä matkakirjaa edes viikon verran eteenpäin ja vuorten yli takaisin Mekongjoelle.

Mietiskelymusiikilla höystetyt kuvat, kartat ja muistiinpanot sinkauttavat minut takaisin Vietnamiin puskemaan helteisiä ja pitkiä mäkiä ylös, pukemaan vuoriston vilpoisassa aamussa kosteaa ja viileää vaatetta, ihmettelemään kylien arkea sekä kilistelemään kelloa iloisesti kannustaville ihmisjoukoille. Aina ei yhteiseen kokemiseen tarvita edes yhteisiä sanoja.
 

1 kommentti

ENPÄ OLE NAUTITTAVIMPIA KIRJOJA KOHDANNUT KUIN NÄMÄ TEKEMÄSI JA KOKEMASI! Itsekin jonkin verran pyöräilyvietin omaavana näitä on aivan mahtava lukea! Koitahan jaksaa ja jatka matkoja ja kirjojen tekoa! Upeaa!

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu